Opgezwolle - Eigen Wereld (2006)

Label: Top Notch

1. Hoedenplank (3:17)
  2. Werk aan de Winkel (3:10)
  3. Balans (3:36)

met Josje, Shyrock en Reuben Hamburger

4. Gekkenhuis (6:07)

met Jawat!, Dries Bijlsma, Onno Wieten en Reinder van Raalte

5. Nagemaakt (1:57)
  6. Eigen Wereld (4:48)

met Maurits Boreel

7. Elektrostress (2:08)
  8. Passievrucht / Bosmuis (6:16)

met Duvel

9. Made in NL (3:35)
  10. NL Door (2:00)

met Dries Bijlsma

11. Gebleven (2:52)
  12. Ut Is Wat het Is (3:06)

met Raymzter

21. Park (4:15)

met Bert Vrielink en Dries Bijlsma

Fczwolle4life schreef:
serieus 10x beter dan die slappe raps van lange frans en baas b

Die vergelijking is nu al 100x gemaakt, hij wordt een beetje blasé. Beoordeel Opgezwolle gewoon op zichzelf staand

Ik vroeg me trouwens laatst wat af.
Kijk, Delic is mijn favoriete producer, hoe hij beats bouwt vind ik echt geniaal. Ze klinken zo sfeervol, zo duister, zo afwisselend en zo puur. Toen ik Gekkenhuis hoorde, met die fantastische accordeon dacht ik: "Zo'n prachtig, subtiel en breekbaar geluid, dat kan je toch niet uit je computer krijgen? Zal hij dat gewoon met een muziekcreate-programma doen, of iemand live in laten spelen en samplen?"

avatar van Gyzzz
'Accordeon: Onno Wieten' zegt de hoes. Die wordt dus live ingespeeld.

Gyzzz schreef:
'Accordeon: Onno Wieten' zegt de hoes. Die wordt dus live ingespeeld.

Dankjewel, Onno Wieten is een held

g@ng$ta220
Fczwolle4life schreef:
serieus 10x beter dan die slappe raps van lange frans en baas b

daar ben ik het helemaal mee eens. lange frans en baas b is haast gewoon zingen in plaats van rappen. opgezwolle die rapt tenminste en zingen niet.

avatar van Osiris Apis
oh daar is de clip van 'De Jug' dus van .

Osiris Apis schreef:
oh daar is de clip van 'De Jug' dus van .

Klopt, komen binnenkort ook nog clips van Elektro Stress en Gekke Gerrit

Gekkenhuis
Gekke gerrit is er al op www.nlhiphop.nl

dit vind ik de beste cd van opgezwolle
de teksten zijn zo vet en de beats klinken vaak lekker rauw

opgezwolle live-show home grown 2006 release:

geript van fabchannel.com

avatar van Kos
Kos
hm.. 450 kb/s. nice .

avatar van luc011190
Ik heb ElectroStress-clip toegevoegd, waardoor alle clips van de albumfilm erop staan (Electro Stress, De Jug, Gekke Gerrit)

avatar van thomzi50
Irritante clip vind ik dat

thomzi50 schreef:
Irritante clip vind ik dat

Ik vind hem heel vet

Dr.Greenthump
Maar al die clipjes van die film Eigen Wereld zijn toch niet officieel of wel .. ? Ik bedoel dat werd toch zo'n project, maar goed ze zijn opzich wel grappig

Dr.Greenthump schreef:

Ach, als het een project is waar Opgezwolle aan meewerkt zou ik niet inzien waarom ze niet officieel zijn.

Dr.Greenthump
Ik zag overigens Gekke Gerrit voor het eerst op de TV en nota bene bij de nieuwe releases van TMF.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Dr.Greenthump schreef:

Jaja, het begint erop te lijken dat de mannen van Opgezwolle een groter publiek weten aan te trekken zo langzamerhand. Nu maar hopen dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van hun muziek!

Dr.Greenthump
Naja ik vind dat Opgezwolle toch wel al een vrij lange periode bekend is bij het 'grote' publiek. Ze zijn verreweg van underground en zeker niet onbekend, maar ze blijven nog steeds hun ding doen natuurlijk. Noem Opgezwolle op straat en iedereen heeft er wel van gehoord en zal referen naar nummers als Hoedenplank of Verre Oosten. Neen wat dat betreft zal de kwaliteit niet omlaag gaan als gevolg van een grote bekendheid. Vind trouwens dat ze zelfs een beetje 'gehyped' worden of zeg ik nu iets verkeerds

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Wat mij betreft niet nee, ik vrees met je mee dat Opgezwolle inderdaad een beetje gehypt wordt. Laten we maar hopen dat dit geen verkeerde gevolgen heeft!

avatar van psychonaatje
luc011190 schreef:
Ik vind hem heel vet

Ik ook: echt een ontzettend gaaf clipje. Past bij het nummer als Kokki bij Peppi.

raffael77
sorry jongens maar zo leuk zijn ze nou ook weer niet ze hebben er altijd wel een paar goede nummer tussen zitten maar vak zijn ze half die albums sorry maar en daarnaast worden ze steeds meer pophop met die hoofdjes op de tv een 6

avatar van BoordAppel
Als je met je hoofdje op tv komt ben je niet ineens hippop.

raffael77 schreef:

Een 6

Ze gaan maar tot 5, remember

raffael77 schreef:

Zo vaak zie ik ze eerlijk gezegd niet op tv.

avatar van Osiris Apis
XxxPimxxX schreef:

Een 6
Ze gaan maar tot 5, remember

Hij bedoelt een 6 op de schaal van 10. Hier dus 3*.

Opgezwolle blijft denk ik gewoon zijn ding doen, ook al komen ze meer op tv. Ze worden geen hippop.
Ze weigerden toch ook om op te treden op de TMF awards?

Die albumfilm komt trouwens morgen om 0.20 uur op Nederland 3 bij 3voor12 TV.

avatar van BoordAppel
Ze waren pas wel bij dat middagprogramma van TMF. Maakt verder ook niets uit, als ze inderdaad maar gewoon hun ding blijven doen.

avatar van Petterson
Die albumfilm is erg tof gedaan, mijn inziens.

Petterson schreef:
Die albumfilm is erg tof gedaan, mijn inziens.

Ik zat gister met veel verwachting op de bank en ik vond de film behoorlijk tegenvallen.