Mew - Frengers (2003)

Alternatieve titel: Not Quite Friends But Not Quite Strangers

Denemarken
Label: Epic

1. Am I Wry? No [New Version] (4:56)
  2. 156 (4:57)

met Damon Tutunjian

3. Snow Brigade [New Version] (4:24)
  4. Symmetry [New Version] (5:41)

met Becky Jarrett

5. Behind the Drapes (3:42)
  6. Her Voice Is Beyond Her Years [New Version] (2:50)

met Stina Nordenstam

7. Eight Flew Over, One Was Destroyed (4:50)
  8. She Came Home for Christmas (3:57)
  9. She Spider [New Version] (4:46)
  10. Comforting Sounds [New Version] (8:53)
avatar van titan
titan (crew)
Denemarken heeft nog meer leuks te bieden dan Saybia en Kashmir. Dit is een fraai debuut dat nogal onderbelicht is gebleven. 4*

fantastisch album. prachtige songs, met prachtige teksten en een prachtige zang. één van de beste albums van de afgelopen jaren.

Heel erg goed. Comforting Sounds is zo ontzettend mooi!

avatar van The Scientist
Vind alle nummers van deze CD mooi, maar de beste zijn toch wel:
- Am I Wry? No
- Snow Brigade
- Symmetry
- Comforting Sounds !!!!

Vooral de laatste is fantastisch

Uit het Turn On The Bright Lights forum, over Comforting sounds, single versie:

The Scientist schreef:
Heb hem nu wel gehoord, vind dat ze juist het mooiste deel eruit geknipt hebben, dat bij de 2.55 (in de 9min. versie)

Ja, ik snap wat je bedoelt, maar die single versie is *zo* krachtig, zoals ik eerder schreef, dat nummer ontploft gewoon. Die laatste paar seconden, die enorme explosie van geluiden, die mis ik een beetje in de lange versie. Maar mijn (lichte) voorkeur voor de single versie komt ongetwijfeld voort uit het feit dat ik die het eerst kende.

avatar van The Scientist
Ja inderdaad, na er nog een paar keer naar geluisterd te hebben vind ik hem ook wel mooi. Beide versies hebben wel wat, kan niet echt zeggen welke beter is.

De ultieme versie van comforting sounds duurt 8.44
Dit is een wat puurdere eerder versie die nog niet is af geproduceerd te herkennen aan de castagnettes ( spel ik dit goed? ).
Beter dan diegene die op het album staat al is daar erg weinig mis mee natuurlijk.

Mushroom schreef:

De ultieme versie van comforting sounds duurt 8.44

Dus er zijn 3 versies? Eentje van 8:44 (heb ik) een single versie van 3:45 (ook) en nog een album versie?

Yup, die duurt 8.53

De 8.53 versie staat idd op het album en is te herkennen aan wat meer gepolijste effect, zit ook een soort opera achtig gilletje door heen, komt wat geproduceerder over maar daarom in mijn optiek niet beter, de single versie is mij niet bekend en dat wil ik graag zo houden.

Ik vind de hoes eigenlijk lelijk. Het past totaal niet bij de muziek imo..

wat is imo?
bedoel je emo?

wat is imo?
bedoel je emo?

in mijn ogen
of
in my opinion

ah kijk, zo leer je nog es wat

misschien heeft t plaatje niet zozeer betrekking op de muziek als wel op de titel van het album...?

Geen idee, vertel ?

tis maar een wilde gok. De vrouw op de cover lijkt me een matador (stierenvechter). Waar stierenvechten een volksvermaak is, zijn het nooit vrouwen die matador zijn, komt niet voor... Misschien heeft t stierenvechten op zich of het feit dat het een vrouw is in matador-kleding betrekking op de titel?

Hmm... Hable Con Ella?

Dat is een film.
In de traditie zijn het mannen die hun
'heldhaftigheid' willen tonen. Vrouwen hebben t wat dat betreft moeilijk en worden nauwelijks geaccepteerd bij het spelletje. Maar goed, genoeg over la corrida

Klinkt erg interessant, heb net Am I wry geluisterd, lijkt wel wat op blonde redhead's damaged lemons, deze ga ik zeker nog eens in zijn geheel beluisteren.

edit : track 2 en 3 ook beluisterd, wat is dit mooi, dit gaat een toppertje worden!

avatar van The Scientist
... En weer iemand die om is

idd, prachtige muziek!

Deze cd begint steeds beter te worden! Ik houd het voorlopig even op 4,5 *

Bedankt voor het bespreken van deze cd in het Interpol forum! Ik had er nog nooit van gehoord.

Ondertussen naar 5 verhoogd, na meerdere luisterbeurten ontdek je nog meer schoonheid, en die laatste track, wat een finale, die opbouw!!

avatar van The Scientist
de "Comforting Sounds" van de voorganger van dit album "Half the world is watching me" is nog mooier, dus als je deze al mooi vind is die helemaal fantastisch

Nice! Samen met de nieuwe plaat binnenkort zeker eens checken.

Voor de fans:
hier zijn de videoclips van Mew te bekijken en enkele live-optredens (wat klinkt She Spider hier mooi). Ziet er allemaal erg mooi uit

avatar van Conway Twitty
nou hopen dat ze binnenkort naar nederland komen

avatar van Paalhaas
Jammer dat niemand een inhoudelijk stukje heeft geschreven bij deze CD: "Mooi dit!", "Ja, inderdaad, prachtig.", "Vind ik ook". Ik zal hem dus toch maar eens pindakazen.

Paalhaas schreef:

Omdat dit album niet met woorden is te beschrijven!!!!
Met alles wat je zegt doe je het album tekort, gewoon luisteren en dan mag jij een poging wagen om het onder woorden te brengen ok!!