Alice Cooper - Special Forces (1981)

Label: Warner Bros.

1. Who Do You Think We Are (4:22)
  2. Seven & Seven Is (2:41)
  3. Prettiest Cop on the Block (3:14)
  4. Don't Talk Old to Me (2:55)
  5. Generation Landslide '81 [Live] (3:51)
  6. Skeletons in the Closet (3:43)
  7. You Want It, You Got It (3:15)
  8. You Look Good in Rags (3:35)
  9. You're a Movie (3:37)
  10. Vicious Rumours (3:43)
  11. Look at You There, Ripping the Sawdust from My Teddy [Demo] * (3:18)
avatar van Butch Bazooka
Best een aardige new-wave cover van seven and seven is, het hele album klinkt opname-technisch wel redelijk vlak en kil. Gen baanbrekend album van Alice Cooper, desalniettemin best genietbaar.

avatar van bikkel2
New wave plaat van Alice Cooper. De hoogtijdagen lagen inmiddels achter hem en met een nieuw image ( nog weerzinwekkender, ook door de crack die hij gebruikte) probeerde hij enigzins met de tijd mee te gaan.
Het is redelijk onderhoudend. Er zit regelmatig wat subtiele humor in en het rockt hier en daar lekker.
Echter is het als geheel te weinig memorabel gebleken.
De opener Who Do We Think We Are is hoopvol ,maar zonder dat het echt slecht wordt, is het vervolg allemaal net even te vlak en misschien ook wat te simpel voor zijn doen.
Alice Cooper staat in goede doen bekend als overdonderend en zeker in staat om sterk werk af te leveren. Dat lukte in de 70's grotendeels, maar hier is ie het toch wel wat kwijt.
Je hoopt op wat meer halverwege en met de afsluiter Vicious Rumours hoor ik weer even de magie terug.
De toevoeging van (notabene) een live versie van "oudje"
Generation Landslide verraad een artistieke inzinking van onze Alice. En eerlijk is eerlijk, dat ademt deze Special Forces ook wel uit.
Enigzins te verklaren is het ook wel weer. Het ging fysiek wederom niet goed met hem. Zoals in het begin al gememoreerd, hij was nu een crackhead en de alcohol kwam ook weer in het spel.
Wonderbaarlijk dat het in 1983 uitgebrachte Da Da een heel behoorlijk album is. Toen ging het nog slechter.