50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

avatar van MJ_DA_MAN
Zal wel door een van die Straatremixes van D-Men komen, of niet ?

Raekwon the chef
oh kan wel, hou die dingen niet in de gaten

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ook niet, het is een pure gok van me. Ik weet alleen dat er van die remixes zijn door Lange Frans en Baas B-mongolen met beats van bekende nummers uit de hiphopwereld. Dus vandaar.

avatar van Kill_illuminati
MJ_DA_MAN schreef:

Je heb gelijk,het komt daardoor. 21 vragen ofzo.
Vond des tijds In da club wel een tof nummer,maar verder ken ik dit album niet.

grimy_jason
Redelijk laag gemiddelde voor deze cd, zal waarschijnlijk gewoon zijn omdat het "50 Cent" is....

Niks mis met deze plaat overigens, paar knallers en 50 Cent die er goed over spit.

avatar van prodi9y9
jaa beetje kinderachtig natuurlijk. ik ben ook helemaal geen fan van 50, maar dit is tog nog wel een redelijk album met een klasse productie. de rest is beduidend minder maar 2,66 is natuurlijk wel heel erg laag! k twijfel tussen de 3/3,5...!

avatar van J.C.
Goed geproduceerd album. Hoe je het ook wendt of keert dit album heeft vele mensen, waaronder mij, meer geïnteresseerd gekregen in rap. Het is jammer dat 50 cent er mede voor heeft gezorgd dat de huidige mainstream hip-hop cultuur bestaat, maar dat dingt voor mij niets af van de kwaliteiten die dit album bezit. Namelijk gewoon erg goede beats met een nonchalant flowende 50 cent.

avatar van Game
Jammer dat dit album zo'n gemiddelde heeft, want ook al is het 50, zo slecht is het allemaal niet. Integendeel, dit was een van mijn 1e rapalbums die ik luisterde (door mijn broer) en nog steeds vermaakt het mij.

Goede beats en 50 flowt op deze plaat nog lekker, en tekstueel is het nog niet zo oppervlakkig. Many Men (Wish Death) is gewoonweg heerlijk. Alleen een beetje jammer van de laatste paar nummers, waar ik moeilijk doorheen kom.

avatar van MAS
MAS
5 jaar geleden toen dit album uitkwam was 50 mijn grote held. Inmiddels heb ontdekt dat er zoveel betere hiphopalbums zijn dan Get Rich of Die Trying. Toch blijft In Da Club echt een dik partynummer.

avatar van lauradance
Ik versta deze man gewoon niet als hij rapt. Dan kan ik ook wel een rapper worden en een plaat maken die in de top 250 komt als toch niemand me verstaat.

avatar van MJ_DA_MAN
Uh, juist ja. Als er iemand makkelijk te begrijpen (dus ook te verstaan) is is het 50 Cent wel. Maar maak maar een plaat, als het goed klinkt koop ik het alvast.

avatar van Niek
Laura, je moet de 'mute'-knop ook afzetten als je deze cd draait.

Dj2Jelle
MJ_DA_MAN schreef:

Vind ik niet, die kerel heeft een gigantisch spraakgebrek. Ook niet zo gek trouwens als een kogel door je mond word geschoten.

avatar van lauradance
Niek schreef:
Laura, je moet de 'mute'-knop ook afzetten als je deze cd draait.

Nee, maar ik ben serieus. Nou ben ik persoonlijk niet zo erg thuis in de hele rapscene maar ik vind het wel leuk, dus ik kom hier niet om de boel te bashen. Maar dat deze plaat hoog scoort is mij een raadsel, er bestaan vast betere rappers die niet zo monotoom mompelen.

avatar van Game
Grappig. Een maand geleden dreigde deze nog uit de top 250 te vallen en nu staat hij verrassend op 219...

@ Laura

Deze plaat heeft wel het hoogste (na Power of the Dollar dan) gemiddelde van al zijn albums. En dat komt omdat hij hier nog z'n best lijkt te doen.

50 Cent probeert hier nog enigszins te flowen, op z'n latere werk niet. Ik kan hem nog best goed verstaan, hij heeft geen ingewikkelde woordenschat. Bij de beste man zijn de teksten ook niet zo belangrijk, dus je mist in ieder geval niet zo heel veel.

Vroeger kende ik alleen 50 cent en Eminem en vond ik 50 cent goed omdat ik niet beter wist.

Toch blijf ik een paar nummers goed vinden:
In da club, 21 Questions, If I can't en Many men, daarom toch nog 3 * door de goede beats en productie.

Frostyx
Vroegâh was dit helemaal de bom ik snap weer waarom.

Macabre

avatar van J.M.
Macabre schreef:
Dit is één van de tien beste cd's van de afgelopen tien jaar.

Idd, misschien wel van de laatste 20 jaar!!

avatar van Arrie
Ja joh, misschien wel de beste cd ooit! 50 Cent heeft hier echt een meesterwerk afgeleverd! Superlatieven schieten tekort!

avatar van Kill_illuminati
Dit album is alweer 6 jaar oud.

J.M. schreef:

Idd, misschien wel van de laatste 20 jaar!!

Klopt, zelfs heel het oevre van Run DMC kan niet tippen aan deze CD!!

avatar van Jorge-E
Macabre schreef:
Dit is één van de tien beste cd's van de afgelopen tien jaar.

En dat zegt een Esham/Tech N9ne fan....

Misterfool
neem een crimineel uit de ghetto. geef hem een microfoon en zeg dat hij goed kan rappen. laat hem de meest belachelijke teksten uitkramen. en dan heb je dit soort bagger. door deze gast lijkt hiphop een genre met alleenmaar idioten terwijl(hoewel ik hiphop niet mooi vind) er veel sterks in is te vinden. het gemiddelde zegt genoeg mensen. waarom staat het dan toch in de top 250. o ik zie het de 50 cent fanclub heeft deze site ook gevonden. laat je niet misleiden en zoek kwalitatieve hiphop. wu tang clan bijvoorbeeld

it's like shit taking a shit

avatar van Conway Twitty
En Illmatic ook al 0.5*?

Wie ben je dan in godsnaam om mensen aanbevelingen te doen welke hiphop ze wel en niet moeten luisteren.
Een alternatief rockalbum op 1 in je top10 doet blijkbaar wonderen voor je ego.

Misterfool
Conway Twitty schreef:
En Illmatic ook al 0.5*?

Een alternatief rockalbum op 1 in je top10 doet blijkbaar wonderen voor je ego.

illmatic moet ik nog verhogen en ik geef toe dat ik geen hiphopper ben. ik neem mensen die van hiphop houden serieus. Hiphop is opzich een goede stijl muziek waarin veel prachtige muziek ,met passie gemaakt, te vinden is . dit daarintegen is zo slecht ,zo crappie, zo wannebe en zo ontzettend verkeerd dat de opname in de top 250 voor mij meer humoristisch is als rechtvaardig.

avatar van Game
Dit album is dan niet zo heel verkeerd hoor. In vergelijking met zijn andere werk. Productioneel heel goed, tekstueel kan het beter maar op dit album probeert hij tenminste nog te rappen. Ik ga 50 Cent niet verdedigen, maar dit album verdient geen 0,5*.

Je moet maar eens de 50 Cent beluisteren voordat hij een kogel in z'n bek kreeg.

Nocturnal
Een 0,5 * is deze cd in ieder geval niet waard. Eerder een 3,5 * ik heb deze cd veel gespeeld in 2003 en 2004.

avatar van laboomzaa
Misterfool schreef:
(hoewel ik hiphop niet mooi vind)

Leg mij eens uit?? Waarom stem je op een cd waarvan je genre eigenlijk niet trekt én heb daar ook nog een oordeel over die nooit positief kan zijn???

it's like shit taking a shit

Bericht verwijderd.