50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

avatar van KILLERBEE99
blaauw schreef:

Je vriend GZA is het met me eens.

Weet ik, en persoonlijk interseert me dat geen hol.

avatar van Shelter
ok als ik blaauw punten eruit haal:
1. 50 cents heeft shit teksten op het album die verre van hoogstaand zijn en is niet verstaanbaar door zijn gemompel
2. Eminem en dr Dre met hun status, waarom supporten ze een artiest die zo weinig talent heeft?
3. Naast rappen kan hij ook niet acteren, maar heeft regelmatig rolletjes waarschijnlijk vanwege zijn imago

Naar mijn mening klopt dat toch allemaal en ok het is wat groffer gezegd maar dat kan iedereen er toch uithalen dat dit de punten zijn (eens of oneens)?

Shelter schreef:

Zodat ze alle dagen hun brood kunnen tellen, zoals men dat slecht vertaalt.

avatar van Shelter
vertaal het eens goed dan?

Centen tellen

Gucci-Mane
Een van de beste album allertijden? Jep. Waarom niet?

50 Cent verandert gewoon Hip Hop leuk en aardig ,en is wat je noemt , classic.

50 Cent brengt hier ook Gangsta rap weer terug , wat heel even dood was. , classic.

avatar van Bedorvenkebab
Gucci-Mane schreef:
Een van de beste album allertijden? Jep. Waarom niet?

50 Cent verandert gewoon Hip Hop leuk en aardig ,en is wat je noemt , classic.

Classic.

Gucci-Mane
Bedorvenkebab schreef:

Classic.

Dit argument wat op mij is gequoteerd is zoals iedereen hier noemt....Classic.

bennerd schreef:
Centen tellen

en je geloofwaardigheid om zeep helpen...toch zonde.

avatar van Delars
Gucci-Mane schreef:

Dit argument wat op mij is gequoteerd is zoals iedereen hier noemt....Classic.

Klassiek.

avatar van Arrie
Een offtopic discussie met een hoop moddergegooi verwijderd.

FelipeGutiérrez
50 is echt een meester in het maken van catchy hooks.

avatar van Bedorvenkebab
Ja, vind ik ook.

avatar van bennerd
Ik vind de hooks nochtans wel veel verpesten.

avatar van Harderwiek
Blijft jammer van Gotta Make It to Heaven, Poor Lil' Rich en P.I.M.P., verder is dit echt een buitengewoon sterk album.

avatar van Ralph.
2,81 WTF. Echt heel laag. Had zeker wel punt meer verwacht.

FelipeGutiérrez
Dit album krijgt te weinig liefde op MuMe. Zit er aan te denken om dit nog een halfje te verhogen.

edit: vooruit, 4.5* nu.

avatar van Yestsida
Eén van mijn eerste en nog steeds favoriete albums.

What Up Gangsta, Patiently Waiting, Many Men (Wish Death), In da Club, If I Can't, Back Down, Poor Lil' Rich, 21 Questions, Don't Push Me en de bonustracks zijn simpelweg gezegd gewoon briljant naar mijn mening.

De andere nummers moeten niet te veel onderdoen voor de hierboven vermelde nummers, enkel Gotta Make It to Heaven is een vrij middelmatige track.

Op dit album is perfect te horen dat 50 Cent een excellente chemie heeft met zowel Dr. Dre als Eminem. Volledig terecht dat tot een aantal jaren geleden G-Unit/Shady/Aftermath op de top van de 'rapgame' stonden.

Ook de overige gastartiesten, Young Buck - Tony Yayo - Nate Dogg - Lloyd Banks, stellen niet teleur. Vooral de laatste twee!

Klassieker!

Yestsida schreef:
Eén van mijn eerste en nog steeds favoriete albums.

Klassieker!

Precies, MuMe slaapt. Dit is gewoon een classic hoor. Productie is van heel hoog niveau, en 50 zijn (toen nog ) charisma compenseert het niet hebben van sterke lyrics. Vind het nog steeds jammer dat geen enkel ander album van hem, zelfs niet The Massacre, me hebben kunnen bekoren. Dit had toch wel echt een eigen sound.

avatar van Shelter
Sinds wanneer stond G-Unit op de top van de rapgame? Misschien in de ogen van The Source etc.
Ze hadden wat hitjes ja, maar G-Unit zal nooit van zijn leven genoemd worden als een van de legendary acts in de hiphop.

Naar mijn mening kan charisma nooit belabberde teksten verbloemen, in hiphop zijn juist teksten waar men naar kijkt.

avatar van Nr.4
De beats en teksten samen vormen hier gewoon een hard geheel. Dat 50 Cent ons geen wijze levenslessen gaat geven lijkt me duidelijk, maar als ik wijs wil worden pak ik er wel een boek bij. Hiphop mag van mij soms ook lekker lomp en dom zijn, meestal vind ik dan de muziek ook niet klinken (90% van de hedendaagse populaire rap), maar GRODT staat wel vind ik. Waar bij mij ook wel de mooie herinneringen aan dit album meespelen als ik het beoordeel, heb ik het idee dat er bij deze plaat ook laag wordt gestemd omdat mensen nou eenmaal een hekel hebben aan 50 Cent.

HZFR11
Vind dit persoonlijk echt chille muziek. Ik kan de "I ain't playin'" gangsta vibe wel waarderen. De refreintjes zijn chill, al hebben ze wel bijna altijd hetzelfde concept.

Wat 50 cent betreft, hij heeft een aparte stem en praat een beetje mompelend, wat ik wel tof vind. Je moet wel even "wennen" aan zijn stijl. Maar dat is zo gebeurt. Op "Life's On The Line" (opgenomen toen hij Eminem en Dre nog niet kende) is dat hele "gemompel" weg. Zal er door Em en Dre wel een beetje ingepusht zijn dan. Maar het klinkt goed, dus wat maakt het uit.

Op dit album vind ik Many Men, die ik al langer kende, 1 van de beste nummers. Chill refrein, natuurlijk weer in de "50 cent stijl". Leuke lines op die track ook.

Verder zijn Gotta Make It To Heaven, High All To Time en What Up Gangsta ook prima nummers, net als de rest van het album. I like it!

4.5.

avatar van MJ_DA_MAN
HZFR11 schreef:
Nee, dat nummer is opgenomen voordat ie werd beschoten. Na die beschieting klonk zijn stem anders en was zijn flow ook grotendeels weg.

HZFR11
Oh oké, thanks.

avatar van Slowgaze
MJ_DA_MAN schreef:
Na die beschieting klonk zijn stem anders en was zijn flow ook grotendeels weg.

Not sure if trolling of het lijkt gewoon zo.

avatar van MJ_DA_MAN
Zonder te trollen: no trolling. Ligt het aan een bepaalde woordkeuze of aan het verhaal zelf?

avatar van Shelter
Wat MJ zegt klopt inderdaad, 50's stem is enorm veranderd na de klap van ik weet niet hoeveel kogels in zijn lichaam. Als je ouder werk van hem hoort, klinkt hij heel anders.
Overigens nog steeds geen geweldig werk maar dat mompelend rappen vind ik wel heel karig klinken.

avatar van bennerd
Ik vind dat hij hierop zijn hoogtepunt al gepasseerd is. De drie G-Unit-mixtapes van 2002, dat is 50 Cent op de top van zijn kunnen. Wat een beestige mc was hij daar.

avatar van Arrie
Slowgaze schreef:

Not sure if trolling of het lijkt gewoon zo.

Omdat ie 'beschieting' zegt? Verder klopt het toch gewoon wat hij zegt?

avatar van Slowgaze
MJ_DA_MAN schreef:

'en was zijn flow ook grotendeels weg'. Ik moest daar eerlijk gezegd een beetje om lachen, maar dat zal wel aan mij liggen.