50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

avatar van Frank West
Klassieker die voor mij symbool staat voor hip-hop in de vroege 2000’s

avatar van Timo710
En dan los van klassieker of niet. Volgensmij is dit de allergrootste hiphop release ooit. Dat is toch wel een dingetje.

avatar van djwutru072
Fifty is een legende.

avatar van Funky Bookie
50 is niet mijn favoriete MC. Hij heeft een monotone, maar geen vervelende flow en tekstueel is hij niet origineel. De productie van dit album is echter fantastisch. Aanstekelijke beats met veel variatie en dat maakt dit een heel fijn album.

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Ik heb nooit de haat voor dit album begrepen. Tuurlijk is 50 niet de beste MC, maar alles klopt wel. De beats in combinatie met 50 en alle gastartiesten. Commercieel geluid afgewisseld met een roffere sound. Ik ben nog altijd overtuigd van de kwaliteit van dit album. Zoals Funky Bookie zegt de variatie maakt dit echt heel tof !

avatar van Delars
Hoe kan dit album zo'n laag gemiddelde hebben? Dikke classic.

avatar van Kondoro0614
Delars schreef:
Hoe kan dit album zo'n laag gemiddelde hebben? Dikke classic.

Wannabe haters

avatar van Shelter
Ik vind de persoon 50 Cent echt geweldig, intelligent, daring, humor, consistent. Ik ben geen hater, maar zijn muziek en vooral dit album ik ben juist stomverbaasd dat het gemiddelde zo hoog ligt. De beats zijn wellicht nog enigszins voldoende hier en daar maar nergens is het vet, maar dan de beste man zelf. Totaal geen flow, geen delivery (mompelt slecht verstaanbare kleuterrijm). De bekende nummers zijn weliswaar voor een keer de betere maar daar is ook alles mee gezegd.
Prima hoor dat er gasten zijn die dit een classic vinden, ik hoor het totaal niet.

Gegroet een 0.5 stemmer die ik speciaal voor jullie verhoog naar 1.5 want de producties zijn inderdaad sporadisch best okish.

avatar van davevr
Shelter schreef:

Ik vind het dan weer echt wel geweldig dat je zoveel luistert en reageert naar een album en rapper die je echt slecht vind. DEDICATION zeg ik u!

davevr schreef:

Nou zoveel niet hoor beste man, maar meer omdat je gaat stemmen dat je denkt toch maar eens luisteren maar dat wist je zelf vast ook al wel toch? Wel lachen die cynische ondertoon van jou, ook een prima volwassen reactie op een verschil van mening, chapeau!
Dedication ook

avatar van davevr
Shelter schreef:

Dedication ook

Sorry, maar ik ging terug in de berichten en ik zag je al in 2015 hetzelfde zeggen. Ik weet niet of ik zoveel woorden (en tijd) zou vuilmaken aan een album dat ik zo slecht zou vinden. Je kan een verschil van mening hebben, maar ik snap niet dat je er 10 jaar later nog over bezig bent. Ik heb ook wel eens albums zo laag gescoord die anderen goed vinden. Dat is mijn recht maar no way dat ik er dan zo zou op blijven gaan.

davevr schreef:

Goed dat je een heel onderzoek eraan hebt onderworpen, alleen jammer van de hele eenzijdige conclusie met het oog op je gelijk krijgen. Ik zal het even voor je uitleggen; iemand stelde hier niet te begrijpen waarom de score zo laag was en er was ook iemand die het had over haters. Dus daar reageerde ik op, omdat mensen wel eens discussies hebben over muziek, op een forum over muziek en helemaal als het je genre is. Je zou bijna denken dat Musicmeter draait op die mensen, maar dat hoor je mij niet zeggen hoor. Maar ik begrijp van jou dat als je een maal je mening hebt gegeven je gewoon je mond moet houden. Ik vermoed dat als je een album heel goed vindt je dat wel nogmaals mag bevestigen 10 jaar later, of irriteer je je daar ook mateloos aan...kan hoor dat is ook jouw recht.
Ik heb namelijk wel eens (maar wellicht heb jij dat niet omdat je zeer consistent bent) dat ik een album 10 jaar na dato luister en het vroeger kut vond en ineens denk, hee het kwartje valt. Een voorbeeld (omdat je zo van onderzoeken houdt, kan je het nagaan(, ik vond Nine Inch Nails vroeger echt heel shit, maar jaaaren erna rond deze tijd weer geluisterd en ineens viel het kwartje wel. Wellicht mag dat wel van jou dan om er op terug te komen want positief, maar er zijn ook wel eens gevallen dat je het nog eens probeert en denkt nee toch kut (nog een vb: Cannibal Ox) en het leuke is sommige mensen denken, hee dat heb ik ook en zie daar weer een discussie. Maar ik begrijp dat je daar niet van bent, ik toon alleen even aan dat die users ook bestaan. Ben ik er toch even heel serieus op ingegaan, wat je ermee doet moet je zelf weten.