Samson & Gert - Samson (1991)

Alternatieve titel: Samson & Gert 1

Belgiƫ
Label: CNR

1. Er Zit Meer in een Liedje (3:39)
  2. Ik Wil Niet in Bad (3:48)
  3. Slaapliedje (3:54)
  4. Vissen (3:03)
  5. Samsonrock (2:34)
  6. Niet Ver Weg (3:17)
  7. Feest Vandaag (3:25)
  8. Ik Ben de Sigaar (3:26)
  9. De Wijde Wereld (3:25)
  10. Verliefd Zijn (3:11)
  11. Neefje Kwik (2:43)
  12. Samsonlied (3:00)
avatar van thyson
Ik zou me moeten schamen. Een eerste stem en bericht uitbrengen bij dit album is immers voor een rocker totally not done . Maar ja, jeugdsentiment is sterker dan men soms placht te denken (het is verrassend hoeveel songs ik nog kan meezingen!). Daarom toch nog 2,5* voor die scheve hond ("nja dat bedoel ik gertje!") en die eikel van een gert. De cd stamt immers nog uit een tijdperk waarin kinderen nog niet als kleine consumptiedoelwitten werden opgeslorpt door de Studio 100-geldmachine.

avatar van Arno
Inderdaad. Dit moet zowat de eerste muziek uit mijn leven zijn
Er Zit Meer in een Liedje en natuurlijk Samsonrock zijn klassiekers

avatar van Dielie
'Er zit meer in een liedje dan je denkt'

!!!

vollenbak!!

avatar van Arno
Een drumstel een trompet en een piano en een stem

Haha, dit album is best wel grappig als je eraan terugdenkt, van Ik Ben De Sigaar, De Wijde Wereld, Er Zit Meer In Een Liedje Dan Je Denkt en Natuurlijk De Samsonrock. Erg leuk plaatje toen ik nog klein was, dat waren nog eens tijden.

Mojo Pin
Strakke productie ook van Octaaf en Alberto.

Mojo Pin schreef:
Strakke productie ook van Octaaf en Alberto.

Octaaf zat hier helemaal nog niet bij! Toen was Meneer Chocomoes er nog (ik weet enkel nog de samson-naam, niet de echte... rol van Stef Bos trouwens)

waar blijven de videoclips?

Sorry, vergissing.

Ik bedoelde natuurlijk mevrouw Jeannine.

die uiteraard ook niet

De Burgemeester dan?

Die Mr Spaghetti heeft heel erg veel namen in die serie, Alberto, kent iemand ze nog allemaal?

die wel (denk ik)

Mojo Pin
Waarom staat Samson & Gert 5 niet op de site en de rest wel, hoe kan dat.

Mojo Pin
Weet jij er soms meer van friek?

zelf maar een video toegevoegd, let op Stef Bos

avatar van psychonaatje
C Changes schreef:

Alberto Vermicelli, toch?

avatar van Jasper
Mojo Pin schreef:
Waarom staat Samson & Gert 5 niet op de site en de rest wel, hoe kan dat.

Ja daar lag ik vannacht ook al over te piekeren. Waarom?

Prachtige serie dit trouwens, veel plezier aan beleefd

psychonaatje schreef:

En zijn andere naam (die hij niet graag hoort): Albert Vermeersch

albertoooooo

avatar van ZERO
Waldo Jeffers schreef:

waar blijven de videoclips?

Was zijn voornaam niet Joop? Of vergis ik me? De driekoningenaflevering blijft wel legendarisch natuurlijk!

Edit: Hij noemde Joop Mengelmoes (bron: Wikipedia )

eazyfan
Haha, dat dit al zo lang bestaat, al sinds mijn geboortejaar.

avatar van Cerclezot
Inderdaad meneer Chocomoes was Joop Mengelmoes (gespeeld door Stef Bos).

Jeugdsentiment is dit. Was toen 4 à 5 jaar oud. Heb ze dan ook zijn optreden in Blankenberge. Was mijn eerste optreden. Ik kan bijna alle liedjes nog perfect meezingen. Het brengt gewoon nog steeds een lach op mijn gezicht. Het was daarnaast ook nog mijn eerste plaatje (Mijn eerste en laatste LP, daarna kwamen de cd's. Dit verdient daarom gewoon 4 sterren zo simpel is dit.
Neefje kwik heb ik altijd het mooiste nummer van Samson & Gert gevonden.

Akonner
eazyfan schreef:
Haha, dat dit al zo lang bestaat, al sinds mijn geboortejaar.

Ja hier zag Samson er nog veel jonger uit...

avatar van Sanderzzz
Leuke cd en ja neefje kwik is een echt mooi nummer.

Nog coole liedjes zijn : Er zit meer in een liedje, Ik wil niet bad, Samsonrock, Feest vandaag

3.0 sterren

avatar van Jupilerman
Echt vet die Samson,zit z'n albums gewoon te nummeren Led Zep-stijl.

avatar van wolf
Dit album is gewoon een klassieker. 'Ik ben de sigaar', 'Samsonrock', 'Er zit meer in een liedje',... Allemaal klassiekers die zich een weg hebben gebaand in ieders kinder hart. Elke keer als ik dit beluister, pink ik een traan weg en denk aan een tijd zonder zorgen en waar alles vanzelf ging.

avatar van Gajarigon
wolf schreef:

Voor kindermuziek is dit inderdaad erg sterk. Goed in zijn genre, om het zo te zeggen.