Fugees - The Score (1996)

Hip-Hop / R&B

3. Ready Or Not (3:47)
  4. Zealots (4:20)
  5. The Beast (5:37)
  6. Fu-Gee-La (4:19)
  7. Family Business (5:43)

met Omega en John Forté

8. Killing Me Softly (4:58)
  9. The Score (5:01)

met Diamond D

10. The Mask (4:50)
  11. Cowboys (5:23)

met Outsidaz

12. No Woman, No Cry (4:33)
  13. Manifest / Outro (5:59)
  14. Fu-Gee-La [Refugee Camp Remix] * (4:23)

met John Forté

15. Fu-Gee-La [Sly & Robbie Mix] * (5:27)
  16. Mista Mista * (2:42)
  17. Fu-Gee-La [Refugee Camp Global Remix] * (4:19)

met John Forté

avatar van sq
sq
Gisteren gekocht op Koninginnedag voor 20 cent Ik ben hier altijd ver vandaan gebleven omdat ik een bijzondere hekel heb aan Killing Me Softly . Een zwakke cover, met geforceerd geïmproviseerde zang die niet in de schaduw kan staan van het origineel.
Het veelvuldig geleen van grote hits stoorde me op de een of andere manier heel erg destijds, maar dat is nu toch wat verdwenen en vooral als geheel is dit toch wel een lekkere CD met speels afwisselend zang en rap. Ook Ready or Not, met de sample van het nummer van Enya (bij mij zeer geliefd ook al vóór de Fugees) vind ik nu best wel weer aardig.

avatar van DarkoMarco
Ik deel echt precies de zelfde mening als 'Ernie'. Het doet me niet echt heel veel, de MC's zijn echt te zwak, hoewel de instrumentels soms nog wel boeiend zijn. De lyrics zijn nog wel aardig, maar bij een nummer als 'Mista Mista' is dit echt verschrikkelijk.

Well no motherfucka
What can a quarter get you?
Nothing motherfucka.
You are just fucked up.
Off them fucked up drugs.
You know you need to leave alone
But you keep telling me that you're drug free,
Motherfucka

Hoewel er nog lekker tracks op staan als:

'Ready or Not'
'Zealots'
'Fu-Gee-La' (geen van remix'jes)

4 nummers kunnen er nog door heen:

'Family Business''
'The Score'
'Killing me softly'
'The beast'

Er zit verder weinig motivatie of niveau in, zo erger ik mij echt heel erg aan de eerste verses als op 'Killing me softly' het klinkt zo slecht.

Toch is het geworden van wat ik had gedacht, na de singles blijft het matig. Al is 'Killing me softly' toch echt overrated en 'Fu-Gee-La' underrated die echt het album maakt voor mij

Het had allemaal potentsie, al moet Laurin Hill het album echt omhoog trekken aangezien de heren toch echt zwakke MC's zijn. Dit zorgt dan ook voor net een onvoldoende.

*3.0