Fugees - The Score (1996)

Hip-Hop / R&B

3. Ready Or Not (3:47)
  4. Zealots (4:20)
  5. The Beast (5:37)
  6. Fu-Gee-La (4:19)
  7. Family Business (5:43)

met Omega en John Forté

8. Killing Me Softly (4:58)
  9. The Score (5:01)

met Diamond D

10. The Mask (4:50)
  11. Cowboys (5:23)

met Outsidaz

12. No Woman, No Cry (4:33)
  13. Manifest / Outro (5:59)
  14. Fu-Gee-La [Refugee Camp Remix] * (4:23)

met John Forté

15. Fu-Gee-La [Sly & Robbie Mix] * (5:27)
  16. Mista Mista * (2:42)
  17. Fu-Gee-La [Refugee Camp Global Remix] * (4:19)

met John Forté

avatar van Daan
Vroeger heel vaak met mijn ouders mee geluisterd. Ik vond het destijds niet zo heel bijzonder. Maar wat wil je als je 10 jaar oud bent!

Gelukkig ben ik wel wat meer van de muziek gaan houden. 3,5 sterren

Destijds enkel gekocht vanwege 'Fu-Gee-La' en 'Killing me Softly". Ik vond dit echt een regelrechte miskoop. Het ligt niet zozeer aan Pras of Hill, maar de stem van Wyclef, die me gewoon mateloos irriteert.

Beetje een tegenvaller dit,stonden maar een paar leuke numers op.

Kos
Enorm onderschat hier, is mijn bescheiden mening. Alleen de drie geniale versies van Fu-Gee-la zijn al 4 sterren waard

Killing Me Softly With His Song vind ik eigenlijk altijd wel goed, of het nou Lori Lieberman of Roberta Flack is, maar als Lauryn Hill het gaat zingen krommen de tenen.

avatar van Jordy
Grappig dat dit album (door de flauwe hitcovertjes) bij honderdduizenden mensen in de kast staat. Vind het verder vooral een echt hiphopalbum. Tracks als The Score, Cowboys en The Mask vind ik eigenlijk het best.

Benieuwd wat de reunie (die er nu toch écht aan schijnt te komen) zal brengen.

avatar van lebowski
Kwam laatst iemand tegen die Roberta Flack hoorde en me liet weten,het origineel van The Fugees toch wel beter te vinden. Daarom krijg ik echt een sik van dit soort groepjes. 1* voor marketing

Ietwat spijtig dat ze wat onorigineel zijn door de hitcovers. Hadden ze dit allemaal zelf bedacht , was het een wereldcd geweest, want er staan heel wat goede songs op het album ( met ready or not als hoogtepunt). Maar het is te gemakkelijk gemaakt ... Toch 3.5 *

Kos
Raedy or Not is dan nog het meest een cover (na Killing me Softly dan) aangezien dat hele refreintje gejat is.
Vreemde opmerking dus inderdaad.

The Fugees komen terug met een album in 2006!

avatar van Jordy
ProZak schreef:
er staat zover ik weet maar 1 cover op dit album

No Woman No Cry, Killing me Softly en deels Ready or Not (heeft een erg aanwezige bekende sample).

dutch2
Prozak schreef:Maar ik vind m doper dan de (originele?) bob marley versie, aangezien ik bob marley maar een beetje zoetsappige crap vind.

Vind die van Marley een stuk minder zoetsappig dan deze uitvoering.

avatar van levenvergeten
ProZak schreef:
ohja no woman no crie staat er ook op....skip m meestal als deze aanstaat. Maar ik vind m doper dan de (originele?) bob marley versie, aangezien ik bob marley maar een beetje zoetsappige crap vind. Bekende samples zijn natuurlijk iets anders dan covers...

Huh?

Indertijd heb ik dit album aangeschaft. Vraag me niet waarom, want het is niet eens mijn favoriete genre.
Blijkbaar pakten de hits me blijkbaar. Daar is niet zoveel meer van over nu, en ook de cd heb ik niet meer in bezit.
Slecht is het niet, maar ik geloof het verder wel met dit album.

avatar van musicfriek
Dat vind ik nou het probleem bij R&B/Hip Hop, kan me geen enkel nummer voor de geest halen wat nu een echte klassieker is. Fu-Gee-La en Killing Me Softly waren toen even leuk, maar nu doen ze me echt niks meer. En dat heb ik met dat hele genre eigenlijk. Jammer.

teutoon
Ik knap er volledig op af als ik hoor dat Ready or not een sample heeft van Enya. Desalniettemin een goed gekozen sample.

avatar van Hans Brouwer
Pas deze cd nog eens gedraaid. Helemaal niet slecht!

avatar van the viking
Ken de cd niet maar Killing Me Softly deed mij weinig,vond het orgineel toch stukken beter !

avatar van Hans Brouwer
the viking schreef:

Tja beste The Viking het is wat anders dan Deep Purple, Ride, Kula Shaker, Led Zeppelin of wat voor hard rock geweld dan ook.......... Maar het is zeker niet slecht. Gewoon proberen. Cd is voor weinig € te koop in de betere platenzaak

Waren al die fu-gee-la mixes nu echt nodig ?

Dacht trouwens dat er meer covers op waren ...

Kos
Ik vind die fu-gee-la mixes geweldig.

avatar van Niek
Kos schreef:
Ik vind die fu-gee-la mixes geweldig.

Die vond ik juist slecht. Album is wat mij betreft goed tot die mixen beginnen... erg jammer. Opvallend detail: bijna alles zelf geprod. maar beste nummer 'Fu-Gee-La' is door Salaam Remi geprod.

nijme255@adsl
irritante versie van 1 van de mooiste soulnummers aller tijden, Killing me Softly, zet toon. wycleff jean doet de rest. slechte release.

avatar van Reijersen
nijme255@adsl schreef:

pardon ? !!!

avatar van T.O.
Mooi gezongen door Lauryn anders. Alleen beetje jammer dat ze rechtstreeks de beat van Tribe's "Bonita Applebum" hebben gekopieerd.

avatar van orbit
Reijersen schreef:

pardon ? !!!

Het origineel is blijkbaar niet bij u bekend

avatar van Yak
Yak
T.O. schreef:

Is dat zo? Dat nummer van A Tribe Called Quest heb ik lang niet gehoord, even ergens opzoeken.

avatar van Reijersen
orbit schreef:

Het origineel is blijkbaar niet bij u bekend

Jawel. Maar om deze plaat een slechte release te noemen gaat mij toch echt te ver.

avatar van Niek
T.O. schreef:

Ik vind een beat jatten niet zo erg als je er wat nieuws mee doet. Tis namelijk niet zo dat Bonita Applebum en Killing Me Softly hetzelfde type nummers zijn...