Todd Terje - It's Album Time (2014)

Noorwegen
Dance
Label: Olsen

1. Intro (It's Album Time) (1:41)
  2. Leisure Suit Preben (4:20)
  3. Preben Goes to Acapulco (4:35)
  4. Svensk Sås (2:44)
  5. Strandbar (4:29)
  6. Delorean Dynamite (6:46)
  7. Johnny and Mary (6:32)

met Bryan Ferry

8. Alfonso Muskedunder (3:25)
  9. Swing Star Part I (4:18)
  10. Swing Star Part II (6:18)
  11. Oh Joy (7:09)
  12. Inspector Norse (6:59)
Dit ziet er leuk uit.

Een release waar ik naar uitkijk, want de singles zijn erg leuk. Vooral Inspector Norse

avatar van Mjuman
De titels beloven ook wat, al is enige voorkennis wel handig (zoals Leisure suit Larry).

avatar van Paap_Floyd
O die valt me nu ook op ja 8 april uit, dan met ie nog net met m'n verjaardag binnen zijn

avatar van Mjuman
Preben Goes to Acapulco (Loco?), Zweedse Saus, Strandbessen, Delorean Dynamite (Spielberg) - alleen de titels al maken nieuwsgierig.

avatar van Snoeperd
Erg veel zin in. Strandbar en Inspector Norse draai ik vaak. Ik verwacht een zomers album.

avatar van Paap_Floyd
maar wel een plaatje om thuis te luisteren, vertelt Todd tegen RA:

RA: News: It's Album Time for Todd Terje - residentadvisor.net

avatar van Dance Lover
Zin in! Ik mis alleen Q & Spiral. Beiden ook uitstekende singles.

avatar van kareltjemusic
Inspector Norse is al 2jr oud. de 12" in het voorjaar van 2012 al gekocht, allang voordat de hype rond Todd Terje begon.
Het is meer een verzamel album zie ik nu wel. Wel leuk

tuktak
En wat wil je daar precies mee zeggen?

avatar van bennerd
Super, ben benieuwd naar deze plaat!

avatar van De Blauw
SoundCloud - Hear the world?s sounds
Klinkt in ieder geval al lekker!

Nihilisme
Delorean Dynamite is alvast fantastisch.

Nihilisme
Heerlijke plaat is het geworden, ook al waren enkele nummers al eerder uitgebracht. Luister even naar Swing Star Part II, Delorean Dynamite of Oh Joy en probeer stil te blijven zitten. Johnny and Mary sprong er ook voor me uit. Deze plaat gaat absoluut op repeat.

avatar van Linius
Oeh, hier hou ik wel van. Dit wordt nog vaak gedraaid

avatar van Rain King
Mooi plaatje, heerlijk dansbaar

Schnee
Niet slecht... maar ook heel cheesy

avatar van bennerd
Schnee schreef:
Niet slecht... maar ook heel cheesy

Blij te horen dat dat nog niet veranderd is t.o.v. de vorige EP. Dit soort muziek moet enigszins cheesy aanvoelen, vind ik. Werkt ook bij Com Truise (wat een ander genre is, maar bon).

Johnny and Mary is tof!

avatar van -SprayIt-
Ben benieuwd of het een beetje los zal gaan op Pitch Festival.

avatar van crosskip
Lekker plaatje hoor. Inderdaad heerlijk cheesy bij vlagen, maar dat past precies bij de vibe van het album.

Schnee
-SprayIt- schreef:
Ben benieuwd of het een beetje los zal gaan op Pitch Festival.

Live zit het wel goed met de man. Paar weken terug in Berghain gezien, topsfeertje.

avatar van Manuel
Genre 'dance' lijkt me niet echt van toepassing. Het is me nooit helemaal duidelijk in welk genre Todd Terje nu werkt maar eerste nummer op 22tracks klinkt wel relaxt.

Nihilisme
Tien dagen verder en ik blijf It's Album Time (hier te streamen!) maar draaien. Het valt me nu bijvoorbeeld op hoe sterk het album eigenlijk opent, met die haast achteloze overgang tussen Intro (It's Album Time) in Leisure Suit Preben in Preben Goes to Acapulco. Strandbar klinkt zoals de titel doet vermoeden: springerig en vederlicht. Delorean Dynamite kan in elke playlist op feestjes, gegarandeerd dat het de heupen los gaat schudden. Johnny and Mary (een cover van Robert Palmer) vormt een sterk middenstuk. Anders dan de rest? Zeker, maar ook een noodzakelijk rustmoment. Ook grappig om te horen hoe retro Todd Terje en Bryan Ferry het nummer hebben weten te houden, uiteraard in een modern jasje.

Alfonso Muskedunder klinkt haast Miami Vicesque, terwijl de voetjes gaan weer van de vloer mogen op Swing Star Part I. Het gaat zorgeloos over in Swing Star Part II, mijn favoriete nummer van het album. Misschien wel de meest cheesy track van het album, maar oh zo fijn. Oh Joy en Inspector Norse zijn tenslotte nog twee afsluitende knallers van formaat. Al met al is It's Album Time een fantastische en vooral dansbare plaat geworden, die retro aanvoelt maar absoluut in in deze tijd past. Het is genieten met deze Zweedse held. 4,5*

kareltjemusic schreef:
Het is meer een verzamel album zie ik nu wel. Wel leuk

De hype rondom Todd bestaat al veel langer, voor de gemiddelde house/nu-disco-volger sinds "Ragysh" & "Snooze 4 Love" en voor dj's nog weer wat eerder. Dat de commercie het later opgepakt was/is voor de dance-scene typerend, waar de ibiza- & festivalhits veelal een commerciële, radio-geschikte release kregen. Al zien we ook al jaren dat de mainstream dance-artiesten commercie-georiënteerde singles maken.

Afijn, iets meer ontopic: Ik zal deze er bijpakken als het zonnetje weer eens in de buurt is.

Jeroen92
Vandaag?

Lekker plaatje. feel good music. Zit goed in elkaar.

avatar van rolandobabel
@Manuel, het genre dans is hier niet van toepassing, misschien het genre: muzak?
Ik kan niet geloven dat deze plaat wereldwijd zulke hoge recensies krijgt....

avatar van Zuurmatje
Het klinkt allemaal wel lekker, maar toch ook wat statisch, blank, niet funky en weinig swingend, waardoor het me net iets te veel liftmuziek wordt (idd muzak), Inspector norse blijft een baas van een plaat.

avatar van E-Clect-Eddy
Heerlijk, hoe kan het dat ik dit niet eerder ben gaan luisteren, alhoewel de hoes me wel een beetje tegen hield.

avatar van sinusfiction
Niet mijn elektronische kop koffie. Hier en daar een uitschieter, maar vooral de al eerder genoemde muzak van de bovenste plank. Jammer, had er meer van verwacht.