Eels - The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett (2014)

Label: Vagrant

1. Where I'm At (1:41)
  2. Parallels (3:16)
  3. Lockdown Hurricane (3:30)
  4. Agatha Chang (3:28)
  5. A Swallow in the Sun (3:37)
  6. Where I'm From (2:48)
  7. Series of Misunderstandings (3:23)
  8. Kindred Spirit (2:53)
  9. Gentlemen's Choice (2:36)
  10. Dead Reckoning (2:28)
  11. Answers (2:39)
  12. Mistakes of My Youth (4:57)
  13. Where I'm Going * (3:04)
  14. To Dig It * (0:30)
  15. Lonely Lockdown Hurricane * (3:27)
  16. Bow Out * (2:46)
  17. A Good Deal * (3:09)
  18. Good Morning Bright Eyes * (2:41)
  19. Millicent Don't Blame Yourself * (2:46)
  20. Thanks I Guess * (2:59)
  21. On the Ropes [Live Wnyc] * (3:19)
  22. Accident Prone [Live WNYC] * (2:56)
  23. I'm Your Brave Little Soldier [Live WNYC] * (2:35)
  24. Fresh Feeling [Live KCRW] * (3:52)
  25. Trouble with Dreams [Live KCRW] * (3:41)
  26. Oh Well [Live KCRW] * (3:35)
avatar van coldwarkids
Moet die man niet gewoon stoppen! Na Beautiful Freak heeft ie het nooit meer kunnen evenaren.
Hij heeft goede albums afgeleverd maar niet meer het niveau van BF. Althans hij kan ook even pauze nemen en net als Beck, met een geweldige single op de proppen komen.

avatar van Renoir
coldwarkids schreef:

Je hebt het hele album al gehoord, begrijp ik????

avatar van coldwarkids
Album is nog niet uit. Ik ga hem als tie uit is goed luisteren en kom terug op mijn mening maar vooralsnog heeft Eels mij niet kunnen overtuigen de laatste 7 jaar!

avatar van maxinator
Agatha Chang

avatar van AOVV
coldwarkids schreef:

Als E. al moet stoppen, dan met hem vele anderen. Toch wel een vakman, die weet hoe je goeie liedjes schrijft. 'End Times' vind ik gewoon een topper binnen z'n oeuvre, maar dat zal voor iedereen anders liggen, vermoed ik..

avatar van coldwarkids
De singles zijn allemaal wel van een bepaald groot niveau maar een heel album opzetten word voor mij een lange zit. Inderdaad er zijn vele artiesten die ook dan hadden moeten stoppen. Goed we zullen het zien!

avatar van Renoir
coldwarkids schreef:
Inderdaad er zijn vele artiesten die ook dan hadden moeten stoppen.

Wat een larie! Een artiest kan maar één keer zijn beste album maken. Hadden The Beatles moeten stoppen na Sgt Pepper's, The Stones na Sticky Fingers? Als we het zo gaan benaderen dan kan ik nog wel een stuk of 100 artiesten opnoemen die nooit een plaat hadden mogen maken.

Advies aan coldwarkids: luister niet naar de nieuwe Eels en beluister van elke artiest maar één album - dat bespaart je veel teleurstellingen.

avatar van Fathead
Ja, ik ben ook erg benieuwd. Echt rommel heeft de man nooit gemaakt, dus daar ben ik niet bang voor. Hopelijk wordt het een beetje een 'venijnig' album, à la Electroshock Blues of End Times.

De hoes is in ieder geval te gek - er blijkt maar weer uit dat Eels vooral E is. De hoes doet wat introspectief aan, hopelijk is de plaat dat ook...

avatar van AOVV
Renoir schreef:
Hadden The Beatles moeten stoppen na Sgt Pepper's

Nee, natuurlijk niet, dan had er geen 'Abbey Road' geweest.

Yann Samsa
Ik vond z'n plaat van vorig jaar de meest interessante Eels release sinds Blinking Lights, en die was dan weer beter dan z'n drie voorgangers. Levert de man dus alsmaar minder intrigerende werkjes af? Nee hoor. Mag hij doorgaan. Ja hoor. Een E-plaat werkt zoveel beter dan een tripje naar de psychiater. Daar zou de man vast mee akkoord gaan.

avatar van coldwarkids
Mistakes Of My Youth is mooi!

coldwarkids schreef:

Ik vind zelf Blinking Lights mooier dan BF.

avatar van oceanvolta
tweemhoff schreef:

Ik vind zelf Blinking Lights mooier dan BF.

Ik ook.

avatar van Rogyros
Ik ben erg benieuwd naar dit album. Ik had helemaal niet verwacht dat E zo snel naar Wonderful, Glorious weer een nieuw album zou maken.

Eels stelt mij zelden teleur. Bijzondere titel van dit album overigens.

avatar van Leeds
Nog een plaat waar ik heel nieuwsgierig naar ben.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Eels heeft mij ook nog nooit teleurgesteld dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar zo mooi als Blinking Lights zal hij ze niet meer maken vrees ik.

avatar van Zombywoof
Ik kijk uit naar dit album van Eels! En ik kijk helemaal uit naar het concert wat ie gaat geven in het concertgebouw Amsterdam. Eels moet gewoon doorgaan met het maken van mooie albums, zoals Blinking Lights, Hombre Lobo en End Times..

2 nieuwe Blaudzun albums in een half jaar tijd?

Blaudzun?

Ik vind Blaudzun altijd veel op Mark Oliver Everett lijken.

Je bent niet wijs.

Dezelfde aanstellerige uitstraling.

Muzikaal niet.

Ik zei toch: je bent niet wijs.

Wat ik niet gezegd heb is dat ik wel uitkijk naar het optreden in De Doelen (Rotterdam).

Je bent niet wijs.

DeKoning.
Jullie zijn allebei niet wijs.

Kom ik later nog op terug.

avatar van Melodic Fool
En ook jij bent niet wijs.

Mistakes Of My Youth is nice. Ben ongeduldig benieuwd naar het album. Dit wordt vast een prachtplaat.
En anders, sowieso is de muziek van Eels nooit echt slecht (tot nu toe dan)
Ik kan ook niet wachten op het concert, heb ze nog nooit live gezien en ben benieuwd hoe het live allemaal vertolkt wordt (veel orkest naar het schijnt)
Zie ook dit verhaaltje Eels: Official Band Website : THE CAUTIONARY TALES OF MARK OLIVER EVERETT - eelstheband.com

avatar van Bonk
Als The Mistakes Of My Youth en Agatha Chang de gemiddelde kwaliteit van het album wordt, word ik er erg gelukkig van. Klint weer erg goed, met weer wat meer 'klassieke' instrumenten.

Melodic Fool schreef:

Het is goed dat je op dit verhaaltje wijst, want ik wou net een verhandeling opzetten waarin ik me afvraag wat maakt dat hij kiest voor zo'n grote breuk qua stijl met zijn eerdere covers, waar hij zelf bijna nooit op te zien was (behalve Souljacker dan) en dan nu meteen zo prominent. Maar dat wordt eigenlijk erg goed uitgelegd in het verhaal over het album.
Je verheugt je terecht op het concert. Dat hij beschrijft dat hij ook weer met meer orkest op tournee gaat, maakt het voor mij nog erger dat ik hem niet kan zien in de Stadschouwburg Groningen. Ik ga die dag op vakantie en ik heb nog even geprobeerd dat uit te stellen, maar het bleek dat ik de enige was die vond dat dit een goede reden was. Eels heb ik meerdere keren live gezien en het is absoluut een aanrader en je weet nooit wat krijgt, maar het doet altijd wat met je. De laatste keer in Groningen speelden ze vooral strak en hard en dat hoeft voor mij niet zo. Eigenlijk was ik boos, omdat alle subtiliteit weg was. Maar met strijkers bij eerder concert was het ronduit prachtig en het is eigenlijk altijd wel goed. Dus de tour zal nu ook wel weer een beleving zijn.

Maar de muziek en teksten zijn in ieder geval weer op hoog niveau. Ik word er 'blij' van (van de goede muziek, van de teksten kun je nauwelijks blij worden )

avatar van Fathead
Mooi verhaal op hun site, inderdaad. Ik heb goede hoop: E die persoonlijk wordt vervalt zelden in navelstaarderij of ego-opwaardering.

avatar van Fathead
Ingetogen is het album zeker, nog meer dan End Times, maar erg is dat helemaal niet. Ik hou wel van albums met een eigen smoel. Alles lijkt wat subtieler en rijper. De distortion is ook weer een beetje weg.

Maar bovenal: wat is Lockdown Hurricane ontiegelijk mooi. Ze blijven maar mooie songs uit hun mouw schudden. Ik ga me nog heel lang vermaken met dit album, dat is zeker.