Massive Attack - Collected (2006)

Electronic / Pop

4. Teardrop (5:28)

5. Inertia Creeps (5:54)
  6. Protection (7:45)

met Tracey Thorn

7. Butterfly Caught [Edit] (5:08)
  8. Unfinished Sympathy (5:12)

met Shara Nelson

9. Risingson (4:57)
  10. What Your Soul Sings (6:37)

met Sinéad O'Connor

11. Future Proof (5:42)
  12. Five Man Army [Edit] (5:21)

13. Sly [Edit] (4:56)

met Nicolette

14. Live with Me (4:51)

met Terry Callier

15. False Flags * (5:40)
  16. Incantations * (3:19)

met Horace Andy

17. Silent Spring * (3:07)

18. Bullet Boy * (4:04)
  19. Black Melt * (5:12)

met Elizabeth Fraser

20. Joy Luck Club * (4:58)

met Debbie Clare

21. Small Time Shoot 'Em Up * (6:44)

met 2D

22. I Against I * (5:42)

met Mos Def

23. I Want You * (6:21)

met Madonna

24. Danny the Dog * (8:34)

met Lorna Marshall

avatar van VanDeGriend
Ik zou gaan voor de special edition 2 cd.

avatar van Paalhaas
Ill.Skillz schreef:
Ik kan niet wachten...Ik MOET deze album hebben.

Dit is toch maar gewoon een verzamelalbum? Lijkt me niet echt een spannende release voor de echte fans, die alle nummers natuurlijk al lang kennen.

De 2cd special edition daarentegen is wel zeer de moeite waard

24. Live With Me [Terry Version]

avatar van Zwammer
Ik ben benieuwd naar de Live With Me single

Toine Rorije
Ik las dat er in het nummer 'False Flags' een sample zal zitten van 'the Bends' (het nummer dus) van Radiohead. Ik weet niet precies hoe je uit juist dát nummer een goeie sample kunt halen, maar daar denken zij waarschijnlijk heel anders over.

avatar van CWTAB
Eerst was ik ook heel enthousiast over deze verzamel cd maar dan viel het me op dat special cases niet op de cd staat....

Hetgeen toch wel een essentieel nummer is in de massive attack collection

Too bad, gemiste kans, dit album ga ik me toch niet aanschaffen, dan toch de albums in hun geheel kopen

avatar van dynamo d
Is de dvd in 5.1 surround sound of alleen stereo?

Butterfly Caught zit er ook gelukkig in.

Dat is mijn favoriete Massive Attack track.

Ill.Skillz schreef:
Ik kan niet wachten...Ik MOET deze album hebben.

Jij hebt echt een gave jongen.
Je kan cd's die je niet geluisterd hebt, en cd's die nog niet uit zijn, beoordelen. Van deze cd begrijp ik het nog wel, maar een paar van je stemmen zijn op zijn minst verdacht.

avatar van Gyzzz
Juice schreef:

Jij hebt echt een gave jongen.

Niet echt een gave als je weet dat het een 'Greatest Hits' is.

Niet echt een gave als je weet dat het een 'Greatest Hits' is.[/quote]

Heb het weer gecorrigeerd. Heb alleen kritiek op het aantal 0,5 stemmen dat hij rondstrooit.
Ik ken die hele massive attack niet.

thru life
Hier kijk ik echt naar uit

Live with Me is wel een geweldig mooi nummer zeg. Zou 't album bijna gaan kopen

Jammer dat Antistar er niet op staat.

En Live With Me is inderdaad erg goed!

hij is inmiddels 'uit'

Unfinisched Sympathy, Teardrop en Protection staan erop, de mooiste nummers dus.
Heb gisteravond de clip van Live with me gezien, was heel erg apart.
Live with me is trouwens een heel erg mooi nummer. Een echt Massive Attack waardig nummer.

avatar van VanDeGriend
Kijk...als je dan toch een verzamelaar uitbrengt, doe het dan zoals mijn vrienden van Massive Attack.

Een enkele versie voor de mensen die niks van ze hebben en zo in een klap echt precies de mooiste nummers in huis kunnen halen. Mezzanine en 100th Window zijn in zijn geheel de moeite waard maar de eerste twee leveren slechts een paar pareltjes op. Nou die hebben ze dan ook precies geselecteerd voor deze uitgelezen collectie. En in de full length album versions dus niet, zoals vaak bij verzamelaars, van die ingekorte singles versies.

Daarnaast een versie voor de fans die de reguliere cd's al hebben, met een tjokvol extra schijfje vol minder bekend materiaal van hoge kwaliteit en als toetje op de slagroom die geweldige clips op de dvd kant.

Dit is de eerste, en waarschijnlijk enige, verzamelaar die ik de volle mep moet geven. Deze score is dan wel gebaseerd op de dubbel cd/dvd versie. Fantastich totaal pakket van deze bijzondere en geweldige band.

avatar van Zwammer
Herkennen jullie die The Bends sample in False Flags?

avatar van Hans Brouwer
Ik vind Massive Attack een heel prima band en ik heb alle cd's in huis, hetzij als origineel, hetzij gekopieerd . Deze verzamelaar zag ik gisteren liggen bij FRS voor € 19,99. Vond ik toch even te gortig. Ik onthou mij dus nog even van commentaar maar ik denk haast dat het wel een prima verzamelaar is.

Met hartelijke groet, Hans

avatar van Onderhond
Tja ... de goeie nummers had ik blijkbaar al, verder vind ik de aanvullingen redelijk brak, en dat belooft weinig goeds op een verzamelalbum. Al zou het ook dom zijn vertrouwen te leggen in de keuzes van de marketingmens.

Verzamelaars zijn sowieso nogal waardeloos, het is al helemaal niks als er amper wat goeds op te vinden is. 1.5*

Onderhond schreef:
Al zou het ook dom zijn vertrouwen te leggen in de keuzes van de marketingmens
Tis blijkbaar die ene goeie marketingmens.

avatar van musicfriek
Ik geef niet snel een 5 aan een verzamelaar, maar dit is wel een prachtwerkje hoor. Massive Attack vind ik in hun genre het beste wat de jaren 90 heeft voortgebracht.

Teardrop en Karmacoma zijn de favorieten hier.

avatar van andré
Prachtige nummers hoor, daar niet van, maar Massive Attack is in mijn ogen een typische albumband. Ik zet 10x liever nog eens Protection, Blue Lines of Mezzanine op.

Hans Brouwer schreef:
Cd vandaag voor € 1,50 geleend uit de bieb (en inmiddels gekopieerd ) Prima verzamelaar 4*

avatar van HiLL
Opvallend dat jij hier van houdt Hans.

HiLL schreef:
Opvallend dat jij hier van houdt Hans.
Hoezo?

avatar van HiLL
Hans Brouwer schreef:
Hoezo?

Nou jij als Classicrocker.