0118-Vier - Flessepost (2004)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Ga Boekeren (4:09)
  2. Zuidwest Thuis Best (3:36)
  3. Autobiografisch (4:07)
  4. Op een Rij (4:41)
  5. Petje Af (4:09)
  6. Moeilijke Liefde (3:23)
  7. Ik Blijf Rijmen (3:59)
  8. Praatgroep (3:55)

met Weks

9. Rookpauze (3:19)
  10. Type (2:50)
  11. Hoe Ik Wist Waar 't Was (3:25)
  12. Van Kattekwaad Tot Erger (3:02)
  13. Zanthem (3:03)
  14. Ster Allures (4:19)
  15. Geestverruimers (2:45)
  16. Maatschappij Is Feij (3:04)
  17. Lofdicht (2:16)
  18. 7 Mijlen (3:29)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Damn dit klinkt echt dope voor Nederlandse hiphop . De teksten zijn sick, flows en beats zijn meer dan redelijk.

Wel grappig dat er 300 exemplaren zijn gedrukt, maar er toch al 88 stemmen op MuMe staan . Lang leve de illegale verspreiding.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
"Zelfs m'n Xbox noemt me player."

avatar van Frank White
Kent iemand een NLhiphop album die tekstueel beter /even goed is als dit album?

avatar van niels94
Typhoon - Tussen Licht en Lucht, maar dat is een heel ander soort teksten.

Als het gaat om punchlines: Nee, daar zijn dit de absolute meesters van.

avatar van Frank White
Ja zij zijn ook de meesters,daar heb je gelijk in. Maar ik vind Typhoon niet eens in de buurt komen van 0118. Vind hem maar een overrated reppert eerlijk gezegd. Ik " voel " hem niet met zijn quasi-intelligente teksten..

avatar van Kill_illuminati
Spuugdingen op de Mic?

avatar van MJ_DA_MAN
*heeft de CD eindelijk origineel weten te scoren, ook nog eens voor een tamelijk lage prijs*

avatar van MAS
MAS
Netjes. Wat heb je er voor betaald?

avatar van MJ_DA_MAN
€ 29,50, met het gevoel dat ik hem zelfs voor minder had kunnen krijgen.

avatar van MAS
MAS
Dat is een hele mooie prijs voor Flessepost. Op marktplaats zou je er minstens het dubbele voor kunnen vragen. Maar dit is natuurlijk een cd die je nooit weg doet.

avatar van nuf
nuf
Frank White schreef:
Kent iemand een NLhiphop album die tekstueel beter /even goed is als dit album?

Kwestie van smaak, vind zelf opgezwolle, Typhoon en Manu beter maar dat is een heel ander verhaal. 0118-vier hebben super punchlines en spraken (en spreken me nog steeds) aan met hun teksten op al hun albums (behalve het crappy kapers op de kust).

Nul7Negen's Kwaad Tegen Kwaad vond ik de mooiste teksten hebben, maar dat is ook weer een smaakkwestie

Momenteel is het weer Manu's

avatar van Nr.4
Deze jongens vaak gezien in de tijd van de release (heb het album ook origineel gelukkig), nice album, al had het met een beetje bijschaven nog wat beter gekund. Des te spijtiger dat ze niets meer met z'n vieren uitbrengen. Maar waren vier mc's met een eigen stijl die op dit album erg goed samen bezig zijn. Over het algemeen toffe punchlines.

CannabisFristi
De gehele inhoud komt wat knullig over op mij. Alsof ik naar een paar opgenomen demo's luister. Gelukkig dat de beats nog wat goed maken.

avatar van T.A.
Zat net klassiek stuk te luisteren. Ik dacht hé dit ken ik. Bleek het in Zuidwest Thuis Best te zitten. Interessante mix.

Check Yo Yo Ma.

GCITY050

GCITY050 schreef:
waarom ken ik dit niet?
Omdat het niet onder TopNotch of Noah's Ark is uitgebracht?

avatar van Kill_illuminati
GCITY050 schreef:
waarom ken ik dit niet?

Omdat je geen Flessepost kan ontvangen?

GCITY050
MJ_DA_MAN schreef:
Omdat het niet onder TopNotch of Noah's Ark is uitgebracht?

Ja dat is het waarschijnlijk.

één van de beste Nederlandse hiphop albums.
Mocht iemand een fysiek exemplaar hebben en deze willen verkopen, dan hoor ik het graag.

avatar van gangsterr111
Damn wat mis ik deze gasten. Samen met Opgezwolle de enige Nederhop die ik kan waarderen.

avatar van Nr.4
Puur nostalgie als ik dit terug luister en de paar live beelden erbij zie. Mooie tijd was dat en 0118 is voor mij echt een groep die centraal stond in die jaren. Deze plaat is soms helemaal niet zo goed wat mij betreft maar de herinneringen maken dat goed. En het merendeel is gewoon nog steeds vet. Ga boekeren is altijd m'n favoriet geweest, harde track. Hele toffe rappers, toch jammer dat het geen langdurige carrière is geworden.

Ik heb nooit geweten dat dit een officieel uitgebracht was. Tracks als rookpauze stonden zeker als .mp3 op m'n telefoon vroeger. Vond 't toen al goed, nu nog eens ingedoken en buiten het nostalgische gevoel is het ook nog eens erg goed en hoort dit album bij 1 van de besten wat betreft hiphop in Nederland.

Volgende doet natuurlijk niks af aan de kwaliteit van hun muziek maar wat had ik deze groep graag meer bekendheid/succes gegund.

Iemand enig idee wat deze groep nu doet?

IP050 schreef:
Iemand enig idee wat deze groep nu doet?
Ik denk dat we, helaas, weinig tot niets meer gaan horen van het huidige Nul Elf Acht. In ieder geval niet in de vorm van een album of zelfs EP, zowel qua groep als solo.

avatar van Nr.4
Vinnie is wel bezig met een nieuwe plaat heb ik vernomen.

avatar van meneer
Ik woon in 0118-vier en heb wat contacten met oud-leerlingen die toen helemaal leip waren van deze plaatselijke band. Zal binnenkort eens rondvragen.

meneer schreef:

Hou ons vooral op de hoogte!

avatar van meneer
IP050: hoi, ik heb gesproken met Chris Smith (een Zeeuwse DJ beter bekend als DJ Vindictiv) die nog contacten heeft met een aantal leden van de band. Dit staat bv op zijn site: “DJ Vindictiv maakt als DJ en producer deel uit van de Vlissingse hiphopgroep Nul Elf Acht (vroeger 0118-Vier). In 2012 verschenen de Mic Check EP en het album Halve Literatuur“.

Ik weet nu een beetje meer:

Vinnie is idd bezig met solowerk (waar Chris aan meewerkt). De reden dat de mannen zijn gestopt heeft te maken met het vaderschap en de druk werd te groot (aanbod Topnotch ging ook niet door). Er wonen (als ik het goed heb) er nog drie in Vlissingen en er is er eentje verhuisd naar Rotterdam.

Ik heb Chris kort gesproken maar (en dus wel uit 2e hand) ik ga binnenkort meer horen want ik krijg van hem nog een bijzonder cd-tje (met promo materiaal) wat een link heeft met 0118-Vier.

avatar van Boermetkiespijn
Dit was 16 jaar geleden helemaal geen verkeerd plaatje. Alleen was toen al duidelijk dat 0118-Vier zich niet kon meten aan een groep als bijvoorbeeld D.A.C.. De metaforen zijn vaak afgezaagd, soms ronduit slecht ("ik maak praatjes als Jochem van Gelder", om maar een voorbeeld te noemen), de beats een beetje monotoon en weinig origineel. Ik merk dat ik het lastig vind om me op dit moment in de tijdgeest van 16 jaar geleden te verplaatsen, toen heb ik hier namelijk echt wel van zitten genieten.

avatar van Nr.4
Blijft een leuke nostalgische trip om Flessepost te draaien zo nu en dan. En dan geniet ik nu vooral van de stem, flow en teksten van Neger R. De Vries. Voor mij met afstand de tofste MC van de groep.

avatar van JRLA
Na al die jaren weer eens geluisterd . Supercool dat ze ook vinyl doen. Maar ik laat hem schieten. Voor mij heeft de plaat de tand des tijds niet doorstaan

avatar van Nr.4
Luister m nog regelmatig en vind het nog altijd een harde plaat. Alleen heeft vinyl rerelease voor mij geen meerwaarde tov OG cd'tje van Flessepost.