Michael Jackson - Invincible (2001)

Pop / R&B

met Fats

3. Invincible (4:45)

met Fats

4. Break of Dawn (5:32)
  5. Heaven Can Wait (4:49)
  6. You Rock My World (5:38)
  7. Butterflies (4:40)

met Marsha Ambrosius

8. Speechless (3:18)
  9. 2000 Watts (4:24)
  10. You Are My Life (4:33)
  11. Privacy (5:04)
  12. Don't Walk Away (4:24)
  13. Cry (5:00)
  14. The Lost Children (4:00)
  15. Whatever Happens (4:56)

met Carlos Santana

16. Threatened (4:20)
Je kan zeggen wat je wilt,maar ik vind dit echt een hele goede cd ,goede muziek,en hele mooie songs,en hoe meer je deze beluistert hoe mooier hij word,bij mij is ie al helemaal grijs gedraait.
Ik vind dat deze cd veel meer wadeering moet krijgen.Ik vind dat deze cd dit wel verdiend heeft.
En hier mocht je 4 trackts kiezen,jammer want ik zou ze allemaal kiezen.

Ik vind dit ook een onder gewaardeerd album, ik heb het een paar maanden geleden gekocht en luister het regelmatig. Mijn favoriete nummers zijn:
-Heartbreaker
-Unbreakable
-Don't Walk Away
-Heaven can Wait

Maar ik vind wel dat hij het refrein in sommige nummers teveel herhaald, neem bijvoorbeeld You are my Life. Ook had het nummer The Lost Children er van mij afgelaten kunnen worden en er Xscape voor in de plaats zetten (bijvoorbeeld).

Ik vind dit een erg fijn album. Het enige probleem is de volgorde. De ballads staan te dicht op elkaar, en de eerste 3 nummers hadden ook beter verspreid kunnen worden over het album.

Verder had ik graag het nummer Shout erbij gezien (B-side van de single Cry) Maar Michael verkoos You are my life boven Shout. Jammer, want Shout is ook een fenomenaal nummer.

Ten tijde vd release was ik toch wat teleurgesteld!
Waarom? Geen idee...kreeg het gevoel, dat dit hem gewoon niet was. Echter id weken erop draaide dit toch absoluut bij.
Hoorde juist een heerlijke, frisse Michael waarbij juist z'n stem in volle glorie tot uiting kwam.
En eigenlijk geeft dit album juist een mooie complicaties van z'n carrière.
Uit al z'n tijdperken als artiest, ook the Jacksons(5) kun je juist wat vinden op deze cd.
Ander negatief iets wat je vooral hoort over dit album is dat ballads mierzoet zijn! Klopt...maar voor mij juist op een goede manier. Jacksons stem komt juist dan, voor mij , tot volle uiting. Speechless...laat mij inderdaad speechless en geeft mij kippenvel.
Maar daarnaast ook een paar x juist lkkr rauw en voor zijn doen zwaar, denk 2000watts.
Voor mij is het enigste negatieve aan dit album.....dat het z'n laatste bleek te zijn.
Want krijg juist het gevoel dat er nog heel wat in z'n creatieve vat.

0,5
Om de zoveel jaar nog eens opgezet en telkens tot dezelfde conclusie gekomen : de productiekosten waren gigantisch, de muziek is belabberd. Hier zingt een man oninteressante nummers alsof het hem zelf niet schelen kon. Jammer. Deze maand toch maar naar de kringloopwinkel gebracht.

avatar van Monsieur'
Gert1980 schreef:
Bijzonder hoe mensen sinds zijn overlijden beweren dat de man tot zijn dood een muzikale trendsetter was, terwijl dit album duidelijk anders bewijst. Forgettable zou een betere titel zijn geweest.

Lees mijn bericht van iets hierboven, ik snap dit echt niet.

Haha, ja, dit album: spijbelen en wachten op de postbode. Daarna in een heerlijk leeg huis de kapitale set van m'n Pa aangeslingerd en licht balend van de groene hoes die ik had gekregen de cd (die dan weer wél gewoon wit was) aan gezet. Als groot fan was ik toen al niet meteen enthousiast: vond het album lang, hier en daar zelfs wat langdradig en geforceerd 'hip'. Na de verplichte uurtjes inhalen en daarna voor wat grijpstuivers bijbeunen bij de plaatselijke supermarkt, 's avonds nog eens opgezet tijdens - waarschijnlijk - een potje gamen.

De bezwaren zouden altijd blijven: het album is (te) lang en de eerste drie nummers lijken teveel op elkaar. Wat ook niet hielp: de bijdrage van ene Fats (wie?) op zowel Heartbreaker als Invincible. Matige rapper, die in mijn beleving toen al niet thuishoorde op een album van the King of Pop. En eigenlijk geldt dat ook voor nummers als '2000 Watts' en 'Privacy'. Maar, en da's een hele grote maar: met 'Break of Dawn', 'You Rock My World', 'Butterflies' en 'Whatever Happens' als hoogtepunten, staan er wel degelijk pareltjes op dit album.

Met 'Speechless' heb ik een wat ambivalente verstandhouding en tussen mij en '2000 Watts' en 'Privacy' is het nooit meer goed gekomen. Uiteindelijk dit album maar geript en opnieuw gebrand met alleen nummers 1 t/m 8, 10 en 12 t/m 16 en dat werd al een heel stuk beter. Sterker nog: ik ging zo goed op die alternatieve versie, dat ik eigenlijk de geskipte nummers helemaal vergeten was. Eigenlijk is er maar één probleem met dit album: het is Michael Jackson. Iedere andere artiest had er in 2001 een megahit mee gescoord, maar van Michael verwachtten we allemaal méér. En terecht.

Het gedoe met Sony hielp ook niet mee, er heeft veel meer in gezeten dan alleen maar 'You Rock My World' als hitsingle. 3,5 ster omdat wat aan dit album wél goed is, gewoon ook héél goed is. Maar hoe graag ik als fan ook zou willen: de tand des tijds heeft de (forse) gebreken aan dit album nooit kunnen verhelpen.