Wat een ontzettend saai album, zeg! Wat een zouteloze, saai popliedjes (want rock wil ik het toch niet noemen). Nergens word je uitgedaagd. Het zijn allemaal een soort slaapliedjes.
Eerste nummer Say You'll Be Mine bestaat bijna alleen maar uit het refrein, wat uit een melodie bestaat die je na twee keer horen al genoeg gehoord hebt. Gitaarsolootje, maar gitaarsolo's heb ik helemaal niks mee, en vind ik 9 van de 10 keer ook slaapverwekkend.
I Really Don't Know Anymore heeft wel wat meer couplet, en dat is maar goed ook, want het couplet zingt ie iets te zeikerig. Maar verder is het weer allemaal erg slaapverwekkend. En ja hoor, weer een gitaarsolootje.
Spinning is wel het saaiste nummer van het album, denk ik. Er zit helemaal niks in, en wat het vooral mist is wat vaar. Maar echt elk aspect van het nummer vind ik saai, kan er niks aan doen.
Never Be The Same is nog wel een aardig liedje. Als het wel een rockalbum was, en dit een rustpunt was geweest, dan had ik het misschien nog wel kunnen waarderen. Maar tussen al die dodelijk saaie en slaapverwekkende nummers, waar het zo op lijkt, weet het niet tussen al die saaiheid uit te komen. In zijn context weet het me niet te boeien, maar denk dat ik dit als los nummer wel oke zou vinden.
Poor Shirley weet ook geen moment te boeien, op de aardige samenzang na. Verder ook weer zo'n nummer dat het ene oor in gaat en het andere weer uit. Sowieso heeft Christopher Cross wel een fijne en herkenbare stem, dus dat is wel een pluspunt. Nu moet ie hem nog beter gebruiken.
Dan krijgen we het enige goede nummer van het album! Vooral omdat hier nog wat pit in zit. Hier zit een stuk meer drive in. Christopher zingt ook niet zo overdreven gezapig. Lekker up-tempo. Catchy melodie in het refrein. Hier kan ik nog wel wat mee. En dan die violen na een tijdje, die zijn niet overdreven, maar voegen zelfs nog echt wat toe. Wel jammer van die gitaarsolo.
The Light Is On is echter weer zo'n oersaai nummer zoals er al meer voorbij kwamen.
Dan krijgen we hit van het album: Sailing. Helaas is dat ook weer slaapverwekkend. Maar dit nummer kan ik wel dromen, zo vaak heb ik het gehoord. Hier vind ik de violen wel wat overdreven dramatisch. Als je rustige muziek maakt, doe het dan goed, met mooie melodieën, prachtige teksten, enzovoorts. Maar niet zo.
Het laatste nummer, Minstrel Gigolo is nog wel aardig. Maar niet aardig genoeg om nog wat te boeien aan het end van zo'n saaie cd.
Vanwege Ride Like a Wind nog 1 ster. Verder is dit een goede cd om bij in slaap te vallen. Maargoed, ik kreeg hem toch gratis.