Maria Mena - Apparently Unaffected (2006)

Noorwegen
Label: Columbia

1. Internal Dialogue (2:53)
  2. This Bottle of Wine (2:32)
  3. Miss You Love (3:10)
  4. Boytoy Baby (2:51)
  5. If You'll Stay in My Past - Part 1 (1:09)
  6. He's Hurting Me (2:20)
  7. Just Hold Me (4:24)
  8. Long Time Coming (2:45)
  9. If You'll Stay in My Past - Part 2 (1:18)
  10. Nevermind Me (3:55)
  11. These Shoes (1:54)
  12. Our Battles (3:32)
  13. Calm Under the Waves (3:22)
  14. If You'll Stay in My Past - Part 3 (1:00)
avatar van Edjo
Toch meer een blijvertje qua bezoek aan mijn cd speler dan ik had verwacht.

Eigenlijk alleen boytoy baby een wat minder nummer, voor de rest allemaal pareltjes, waarin inderdaad vooral haar betoverende stem opvalt.

Stem verhoogd naar 4*

avatar van NewYorkCityLight
Stem verhoogd naar 4.5 Ik vind het ontzettend mooi album. Net niet goed genoeg voor 5 sterren. Vooral de nummers Our Battles, Just Hold Me en Internal Dialogue zijn erg mooi, heb ik ook als favorieten aangegeven. Maar Miss You Love, Calm Under The Waves en He's Hurting Me beginnen daarvoor ook in aanmerking te komen

Trouwens, de 2e If You'll Stay In My Past duurt geen 2:45 zoals is aangegeven, maar hij duurt 1:18 ofzo iets...

Ik zou hem hebben verandert als ik wist hoe dat moest....
Nu laat ik het maar over aan de mensen die wel weten hoe dat moet...

Kadafi
Het heeft even geduurd voordat ik dit kon waarderen. Het lijkt vrij veel op elkaar allemaal, want ik luister toch niet naar teksten maar naar de klanken (een soort automatische filter wanneer ik muziek beluister). Drie sterren.

Nog wat dingetjes op een rij:

- Haar stem is erg prettig en schattig.
- Fijne on-the-road muziek.
- Te soft voor mij.
- Te veel van hetzelfde.
- Just hold me is een verrekte goed popnummertje.

avatar van Fieke_28
Het eerste nummer wat ik ooit van haar hoorde was "Just Hold Me" en dit vond ik meteen al een prachtig nummer.

Pas veel later haar album aangeschaft en ik moet zeggen dat er naast dit nummer nog veel meer schitterende nummers op staan. Maria's stem kan echt door merg en been gaan en weet je zeker te raken.

"Internal Dialogue" en "Our Battles" zijn echt top nummers, maar zo staan er nog wel meer op deze cd.

avatar van Urbanoetang
Muziek van mijn zus, en voor de verandering viel dit redelijk goed. Destijds (toen hij net uit was) een aantal keren geluisterd. Maria Mena heeft zoals iedereen hier al zegt een prachige stem, en klinkt lekker op de achtergrond. Ik heb alleen nooit echt serieus naar de teksten geluisterd. Voorlopig een 3. Even pindakazen en kijken of dat nog hoger kan.

Fieke_28 schreef:

Ik vind Our Battles, Internal Dialogue en Just Hold Me ook het best, ik heb ze als favo's aangeklikt). (Misschien niet ''ook'' maar jij noemde toevallig die 3 nummers.)

Jackson07
Erg goed album, vanaf de eerste minuut luistert het lekker weg. Mag er graag naar luisteren, en is daarom ook een blijfertje

Ik ben naar haar concert geweest en bij Internal Dialogue en Nevermind Me moest ik zo ontzettend huilen.

De teksten zijn zo mooi, haar stem zo emotioneel beladen. Tijdens haar concert zong ze het met zo'n totale overgave. In één woord wauw.

En dat geldt natuurlijk ook voor haar cd.

Dit is de enige CD waarvan ik werkelijk álle nummers mooi vind. In plaats van dat het me gaat vervelen, worden haren nummers alleen maar mooier, als je ze vaker heb geluisterd.
Door haar toelichting bij sommige nummers tijdens haar concert, snap ik nu nog beter wat ze met de tekst bedoelt. Ik luister nu op een hele andere manier naar deze CD en de nummers raken me nog meer
Echt een top CD!

avatar van titan57nl
Hardstikke fijn plaatje....en mooi opgenomen.

De nieuwste ga ik zeker ook aanschaffen.

avatar van titan57nl
Helaas blijkt na het zien van meerdere live optredens bij you tube dat ze vaak vals zingt......heel jammer....

avatar van NewYorkCityLight
Nee hoor, dat dacht ik ook na het zien van optredens op youtube maar ik heb haar op 15 maart live gezien en ze was echt heel goed (en het was echt live!).

Ze heeft trouwens erg veel promotie gehad door haar aanwezigheid bij x-factor want alle nummers die de drie kandidaten zongen komen weer de Singles top100 binnen! (Nevermind Me #76, Just Hold Me #39 en All This Time #10) En Just Hold Me staat daar al op #12 van de beste nummers allertijden.

Ook haar nieuwste CD komt daar weer opnieuw binnen (#42)

Goede zet dus van Maria Mena.

avatar van lauradance
Ik vind juist dat ze live erg goed is.

Maar dit album gaat snel vervelen, liedjes klinken allemaal hetzelfde. Maar volgens mij is dat mijn eigen tekortkoming want dat heb ik met elke cd die ik tot nu van haar gehoord heb. Uitschieters zijn Our Battles, Just Hold Me en If You'll Stay in My Past tevens qua tekst ook het sterkst.

Echter kan ik hier geen onvoldoende aan geven, ik luister graag naar haar stem.

titan57nl schreef:

Ze zingt live juist beter dan op de CD! Toen ik november 2008 in paradiso naar een concert van haar was heb ik geen valse noot gehoord. Ze was juist super goed!

avatar van Lovekellycl
Vind deze cd niet zo goed als haar laatste, ze doet mij hier wat aan Sara Bareilles denken.. Een paar sterke liedjes, tevens ook een paar zwakke liedjes zoals This bottle of wine, These shoes, Boytoy baby.. Wel vind ik dat haar muziek erg veel op elkaar lijkt, een beetje altijd van hetzelfde

avatar van pim556
Het is niet helemaal mijn genre dit. Maar ik was toch wel onder de indruk van haar optreden op Pinkpop 2007. Na wat singles luisteren nu uiteindelijk toch maar eens het hele album luisteren.

Nummers als Internal Dialogue, Just Hold Me en Our Battles zijn toppers en doen het live ook erg goed. Helaas zitten er ook huppelnummers tussen (Boytoy Baby) en de ballads zijn soms wat saai en slijmerig.

Toch heeft deze dame een zeer zeldzame stem: Schattig, maar ze kan er ook flink mee uithalen waar nodig.

Roelant
Vond Just Hold Me destijds echt een geweldig nummer was er totaal op afgeknapt toen Miss you love uitkwam, wat een zeiknummer vond ik dat. Vind het nu wel meevallen.

Heb mijn stem van 3* naar 4* opgehoogd omdat ie toch wel erg goed is.

Wat velen hier een zwak nummer nummer vind ik toch eigenlijk best wel een lekker nummer!
Boytoy baby dus. Misschien zijn de teksten wel erg simpel, maar ik zet hem graag op, en graag hard! Zelfde geldt eigenlijk voor These shoes. Luister er met plezier naar.

Dit album klinkt ook erg goed. Zit mooi laag in, mooi hoog, stem is mooi neergezet, leuke instrumentjes en geluidjes. Ga deze zeker nog wel vaker luisteren!

avatar van Ronald5150
Vooropgesteld dat dit niet echt mijn genre is, moet ik bekennen dat Maria Mena een uitstekende zangeres is. Ze heeft een mooie heldere en indringende stem. Daarnaast zijn haar teksten treffend en persoonlijk. Wel vind ik de uptempo nummers de minste op deze plaat. Daarin onderscheid ze zich niet echt van andere zangeressen in het genre. Maria Mena overtuigt het meest in de rustige nummers, de ballads. Kippenvel bij "Miss You Love", "Just Hold Me", "Our Battles", maar ook de trilogy "If You'll Stay In My Past" is prachtig. Mooie wegdroomplaat van deze Noorse zangeres.

Hunter
Raar dat ik niet gecomment heb op deze plaat. Heb Maria nu 2 keer live mogen zien en wat een performance zet ze neer zeg!
Dit is een van haar sterkste albums, de opener is bijvoorbeeld tekstueel heel hoogstaand, en ik ontdek steeds geluiden die ik eerst niet hoorde.

Het prachtige 'Our Battles' en 'Calm Under The Wave' zijn mijn favorieten.
4.5
één halve ster aftrek voor het matige 'Boytoy Baby'

avatar van Monsieur'
Prachtig ingetogen en poëtisch plaatje. Waren Boytoy Baby en These Shoes hier vanaf gebleven had het zeker een 4/4.5 geweest.

avatar van MIAB
Prachtig album van de prachtige Maria Mena. Haar stem blijft mij vervoeren.. 4*