Josh Ritter - The Animal Years (2006)

Folk / Rock
Label: V2

1. Girl in the War (4:24)
  2. Wolves (4:04)
  3. Monster Ballads (4:06)
  4. Lillian, Egypt (3:24)
  5. Idaho (3:52)
  6. In the Dark (4:42)
  7. One More Mouth (3:29)
  8. Good Man (4:09)
  9. Best for the Best (3:58)
  10. Thin Blue Flame (9:39)
  11. Here at the Right Time (3:40)
Voorganger Hello Starling is nog steeds wel een lievelingetje van mij.
Helaas nooit echt goed doorgebroken hier in Nederland. Een kwestie van eeuwig zonde, alhoewel ik niet verwacht dat het deze keer wel zal gaan lukken met The Animal Years.
Al 2 nummers gehoord van dit nieuwe album (Girl in the War en Thin Blue Flame) en die bevielen weer uitstekend. Ik hoop dat de rest ook goed is zodat dit weer zo'n klein verborgen juweeltje in mijn kast kan gaan worden.

avatar van musicfriek
Beide nummers nu ook gehoord en klinken inderdaad veelbelovend! Deze gaan we in de gaten houden...

Ritter omarmt je en laat je vervolgens niet meer los. Dat deed hij op de voorganger Hello Starling al en hij doet het nu weer.
Een hele dikke 4, die snel 4,5 zou kunnen gaan worden.

De cd net voor het eerst beluisterd. Net als bij zijn eerste cd staan er prachtige nummers op, maar als cd blijft hij niet beklijven. Maar dit is pas na een keer luisteren, dus hij kan nog groeien 3.5 tot nu toe

Heb zijn eerste twee albums destijds in Ierland besteld (en laten signeren) aangezien ze daar veel eerder uitkwamen. Toen Hello Starling eenmaal in Nederland uit was en Josh Ritter hier ook wat meer aandacht kreeg (b.v. leuke special in R.A.M.) dacht ik echt dat deze jongen het helemaal zou gaan maken in Europa. Maar dat is helaas nooit helemaal gelukt zoals aEro al zei. Met dit album laat Josh Ritter zien dat hij opnieuw zijn schrijftalent heeft uitgebouwd. Het is meer volwassen en hij laat steeds meer zijn eigen geluid doorschemeren in de nummers. Die lijn is goed te volgen van Golden Age Of Radio naar Hello Starling en dus nu naar The Animal Years. Hij ontwikkelt zich met grote stappen, maar dat hij een enorm talent is en uiteindelijk een groot singer/songwriter zal worden wordt vooral duidelijk als je 'm live aan het werk ziet. Daar gooit hij het laatste beetje terughoudendheid van zich af en durft hij zijn ware gezicht pas echt te tonen. Heb je nog eens de kans dan moet je zeker een concert van hem bijwonen!

Het zou zo mooi zijn als de mensen hier eens wat meer naar luisteren dan massaal achter een band als Arctic Monkeys aan te lopen.
Deze meneer bulkt van het talent.

avatar van Yak
Yak
Ik zag 'm vorig jaar in het voorprogramma van Damien Rice, inderdaad een hartverwarmend optreden. Hello Starling heb ik ook, maar die grijpt me toch niet echt bij de nek. Misschien vanavond nog maar eens opzetten.

avatar van Sammy
Voorlopig doe ik het nog met Hello Starling en van deze cd alleen met de nummers Girl in the War en Thin Blue Flame: parels van nummers. Ik ga snel achter het hele album aan!

Voor de geïnteresseerden is dit album nu tijdelijk te vinden op de luisterpaal www.3voor12.nl[/url]

Luister zeker naar het prijsnummer Thin Blue Flame

Goede tip aERo! Tevens voor de geïnteresseerden in Josh Ritter, mocht je bovengenoemde R.A.M. special niet gezien hebben destijds, hij is via deze link te bekijken:
Josh Ritter, zondag 1 februari 2004 19:33 Net 3

avatar van dudehere
wow goeie plaat.

Hij bulkt zeker van het talent en het doet me meer dan die overhypte apen.

Goede teksten, kraak heldere stem en gevarieerde begeleiding (dat hammond orgel in combinatie met piano doet het hem).
nergens topzwaar en chagrijnig maar ook niet te licht en vrijblijvend, hij heeft wel degelijk iets te zeggen.

zeer compleet plaatje, dikke 4* dus.

avatar van musicfriek
Geluisterd op luisterpaal, op zich wel aardig album, maar net zoals sommige anderen, het blijft niet echt hangen.

Het pakt me niet echt. Ik ga het nog wel paar keer proberen, maar kom voor nu niet verder dan 3*.

avatar van dudehere
Ik ben nog steeds in juichstemming over dit album.

Verhoogd naar een 4.5*

avatar van deek
aERodynamIC schreef:

Luister zeker naar het prijsnummer Thin Blue Flame

Toeval of niet?
Ik ben op m'n gemak de berichtjes aan het lezen,
kom ik bij dit berichtje uit, lees ik dat ik Thin Blue Flame moet luisteren, wat begint er op dat moment uit mijn andere computer te spelen, dat nummer!!.
Ik was idd Josh Ritter aan het luisteren op luisterpaal.
Maar toch wel heel toevallig, dat ik het lees en dat dat nummer dan net begint, kostelijk.

Wat betreft de cd, ik vind die heel erg goed, mooie rustige luisterliedjes, ik ken hem verder niet, maar wel de moeite waard om meer van te gaan luisteren. 3.5 ster voorlopig.

beaster1256
prachtige plaat zoals alles van deze man , meestal akoestisch , maar zeer goeie platen levert deze josh nu al een tijdje , en op mime wire kan je een mooi aanbod terugvinden en zo van al zijn platen een mooie verzamelaar samenstellen en downloaden , en zo heb je een prachtig overzicht van de man

Echt een heel mooi album, heerlijk om naar te luisteren. Het eerste nummer (girl in the war) is één van de mooiste. 4*

avatar van otherfool
Thin Blue Flame... brr wat mooi...

Schitterend album. Zijn beste en meest complete tot nu toe wat mij betreft. Zeker 4,5 sterren. Alleen Idaho kan me niet zo bekoren.

na 1,5 nummer gehoord te hebben: errrrrgggg goed!

concert van paradiso is te zien op fabchannel nu. wat een plezier straalt er van die man af zeg! geweldig!

leuk!! ***

avatar van Freggel
Voorlopig 3,5*, met de mogelijke uitloop naar meer..even een kansje geven dit, klinkt voor alsnog wel prima!

avatar van oruiz
schitterende liedjes, in de zuiverste vorm van het woord. een dikke 4,5. dank je Josh

avatar van Carolaah
Gister gekocht, heb 'em inmiddels al 3-4keer gedraaid.
Ligt fijn in het gehoor, schitterende nummers.
Ben benieuwd hoe mr. Ritter live is, eind maart weet ik het.

avatar van Carolaah
Om even terug te komen op het concert.
Fan-tas-tisch! Echt schitterend.
Die man staat echt continu met een lach te zingen,
wat een stem, wat een emotie, wat een muziek.

Geniaal. Dit album ligt me steeds beter in het gehoor..
Ik verhoog mn stem

avatar van otherfool
Deze ceedee deed me buiten de hoogtepunten Girl in the War en (vooral vooral) Thin Blue Flame eigenlijk niet zo veel. Mooie liedjes maar niet van de buiten- of zelfs maar 4e categorie.

Maar daar moet ik toch wel van terug komen. Gek dat het 2 jaar heeft geduurd maar vandaag was er opeens de connectie. Met Monster Ballads, met In the Dark, met Here at the Right Time. Een sluimerende klasseplaat die meer aandacht verdient, ook van mij. Sorry Josh!

3,5* met potentie.

avatar van tumkie
briljante cd...
Girl in the war, monster balleds, idaho en mijn al time favorite Ritter nummer GOOD MAN.

Doe zo verder.

avatar van Madjack71
Toevallig bij deze Josh uitgekomen op You Tube, toen ik wat fragmenten aan het bekijken was van Hilary Hahn. Zij ondersteunde Josh in het nummer Thin Blue Flame op viool en dat was zekers niet onaardig. Nu ben ik wat nummers aan het opsnorren en wil ik wel wat meer horen van deze meneer Ritter. Thin Blue Flame is i.i.g een prima (verhalend) nummer, wat naar meer smaakt.

avatar van Shangri-la
Vergeet vooral Hello Starlng niet, voor mij zijn beste plaat.

avatar van Madjack71
Vandaag geluisterd en vond het zeker niet onaardig. Maar een gehele whauw gevoel, bleef -vooralsnog- weg. Maar gezien de schappelijke prijs, denk ik dat ik dit nog wel een kans ga geven. Luisteren in de zaak is toch anders als achteruit in de luie stoel thuis. Hello Starling heb ik ook in handen gehad, maar nog niet geluisterd....zal vast nog wel komen. Want an sich boeit de muziek van deze getalenteerde Ritter mij wel.