Genesis - From Genesis to Revelation (1969)

Alternatieve titel: The Original Album

Label: Decca

1. Where the Sour Turns to Sweet (3:14)
  2. In the Beginning (3:45)
  3. Fireside Song (4:18)
  4. The Serpent (4:38)
  5. Am I Very Wrong? (3:32)
  6. In the Wilderness (3:30)
  7. The Conqueror (3:40)
  8. In Hiding (2:37)
  9. One Day (3:21)
  10. Window (3:33)
  11. In Limbo (3:30)
  12. Silent Sun (2:14)
  13. A Place to Call My Own (2:00)
  14. That's Me * (2:39)
  15. A Winter's Tale * (3:31)
  16. One Eyed Hound * (2:33)
  17. Silent Sun [Mono Single Version] * (2:12)
  18. Image Blown Out [Demo] * (2:48)
  19. She's So Beautiful [Demo the Serpent] * (3:43)
ik heb de originele uitvoering van dit debuut van de beste prog-rock gigant ooit. Helemaal niet zoals een Selling England of zo maar 'poppier' als je dat voor die periode,eind jaren 60 mocht zeggen. Grappig, en een ietsje meer dan dat. Silent Sun, is heel erg mooi.

Mooi album, ondanks geen sympho maar wel geweldig goed!

Dit debuut is zo verschillend van wat later volgt. Hier geen complexe structuren. Het klinkt wat naïef. Toch luister ik er graag naar, hoewel dit maar zelden gebeurt.
'We're waiting for you, come and join us now': betere openingszin voor het album en de gehele carrière is ondenkbaar.
'In the beginning' en 'The serpent' hebben al iets van het dreigende, wat ik in latere albums zo zal appreciëren.
'That's me' lijkt een voorloper te zijn van Pink Floyds 'The wall'. Anders gezegd, het lijken wel Roger Waters woorden.
Conclusie: 3,5. Natuurlijk moet het beste nog komen, maar er zullen ook mindere dingen volgen.

Ook nog even dit zeggen: dit album heeft echt veel hoezen. Ik ken er eigenlijk drie:
(1) deze die hier opgenomen is
(2) één met een foto van de band op witte achtergrond
(3) een zwarte met gouden letters
Ik verkies die derde.

avatar van meyer
Men tweede genesis album (men eerste was I can't dance). en deze klinkt al helemaal anders, vind dat sommige nummers erg catchy klinken zoals am I very wrong en in the Wilderness, prachtig
Het wordt ook erg "happy" gezongen.
Het doet mij wat aan cream denken soms en natuurlijk ook aan de beatles.
Er zitten mooie piano-stukjes in maar ik vind het soms jammer dat de piano zo "van ver" klinkt, niet al te goed geproduced vind ik toch.
Is dit werk van genesis wat vergelijkbaar met hun volgende albums, aangezien genesis als een progband word bestempeld en ik hier nog niet al te veel van merk.

avatar van jurado
De albums die de mannen hier na produceerden waren stuk voor stuk meesterlijke prog-albums,tot Wind and Wuthering aan toe.

Aanraders!

shappy1010
jurado schreef:

Aanraders!

En dan zijn er ook nog mensen zoals ik die alles totaan we can't dance goed vinden, dus doe je een plezier en luister maar meteen het hele zwikkie!

shappy1010 schreef:

Helemaal mee eens, Genesis is een heel diverse band maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die alles goed vinden en ik ben blij dat ik niet de enige ben.
FGTR is een prima album, wat voor die tijd redelijk vooruitstrevend is.

Davez
Lekkere plaat als je het mij vraagt. Knappe melodieen. Leuke instrumentatie.

60's pop op z'n best. Allessinds veel beter dan de popmuziek van hedentendage...
3.5*

Leuke plaat, maar als alle nummers in één keer achter elkaar luistert dan beginnen sommige melodieën je wel heel bekend voor te komen.
Ook vind ik de productie niet altijd even geweldig, maargoed...het album is ook al bijna 30 jaar oud.

avatar van schizodeclown
Eigenlijk zijn dit niet eens echte Genesis composities;
een of andere zakenmannetje liet hun dit uitbrengen voor geld in et laatje,dus echt een officiele Genesis plaat zou ik dit niet noemen,hun echte debuut begint dus bij Trespass,wat terecht een mooi debuut is.

schizodeclown schreef:
Eigenlijk zijn dit niet eens echte Genesis composities;

Je hebt gelijk dat Genesis er nu niks meer mee van doen heeft maar het zijn allemaal gewoon Genesis composities en deze plaat is toen in de tijd gewoon met goedkeuring van de groep uitgebracht. Dus dit is gewoon het debuut van Genesis hoor.

avatar van charlezzz
1,0
laten we het erop houden dat velen hun tweede debuutplaat beter vinden.

avatar van Flipper

Klopt !!

En het zakenmannetje was Jonathan King, die later ook nog eens de 'Bay city rollers' heeft 'ontdekt'.
Management hierna gelukkig overgenomen door Tony Stratton Smith, eigenaar van Charisma records, waar Genesis de meest succesvolle act was. Helaas al in '87 overleden.

Klopt !!

Wat mij doet denken aan het feit dat ik vanochtend de nieuwe SACD's van Genesis heb mogen bekijken (en bekwijlen) Er komen op 2 april 5 uit (van A Trick tot Abacab) in SACD en bij elke een dvd met hierop het album in dolby digital en op DTS 5.1 tevens bij elke dvd videoclips en interviews en digitale tourprogramma's vanuit die tijd. Er komt ook een schitterende box met hierbij een 6 SACD en 6de DVD met allerlei extra's en rarities. De box zal zo rond de 110 a 120 euro komen te liggen en de losse dubbelaars zo rond de 23 a 25 euro.

avatar van Flipper
vigil schreef:

Wat mij doet denken aan het feit dat ik vanochtend de nieuwe SACD's van Genesis heb mogen bekijken (en bekwijlen) Er komen op 2 april 5 uit (van A Trick tot Abacab) in SACD en bij elke een dvd met hierop het album in dolby digital en op DTS 5.1 tevens bij elke dvd videoclips en intervieuws en digitale tourprogramma's vanuit die tijd. Er komt ook een schitterende box met hierbij een 6 SACD en 6de DVD met allerlei extra's en rarities. De box zal zo rond de 110 a 120 euro komen te liggen en de losse dubbelaars zo rond de 23 a 25 euro.

Dus ipv gelijk kopen, wachten op de box. Komt ook zo'n box uit voor de ander albums?

Flipper schreef:

Nee die box komt in principe op dezelfde dag uit. Is inderdaad voordeliger en dan krijg er er dus 1 extra sacd en dvd bij.

avatar van schizodeclown
vigil schreef:

Oh jah klopt,ff verkeerd gelezen op wikipedia,alleen het concept en orkest komen van Jonathan King.

Flipper schreef:

In juni komt er een box uit met de albums van Genesis totaan Calling All Stations en in de winter komt er een box uit met de albums van Trespass totaan The Lamb Lies Down On Broadway. Daarna volgt er waarschijnlijk een box met de live-albums.

Meer hierover hier: http://genesis-news.com/genesis/reviews/sacds/info-and-facts.htm

Ik heb een paar Gabriel-era albums (ook deze) maar die 2 andere cd's verkoop ik maar. Ik ga voor de boxen!

Dit album, btw.... Heel vaag. Beetje Moody Blues-achtig en wat minder dynamisch dan het latere werk. Ik heb hem trouwens als The Original Album met een zwarte cover met de naam Genesis in goud en daaronder de naam en bandbezetting in gewone witte letters. Er zitten wat liner notes van Hugh Fielder bij, is uitgebracht door Disky en bevat ook wat bonus tracks.

non sympho maar geweldig debuut

avatar van muziekhater
dream555 schreef:
(1) deze die hier opgenomen is
(2) één met een foto van de band op witte achtergrond
(3) een zwarte met gouden letters
Ik verkies die derde.

Ik heb er eentje met Peter Gabriel als roze bloemetje op een zwarte achtergrond, komen we dus op minstens 4 hoezen!

Davez
Deze cd komt nooit onder goed daglicht te staan omdat enkel progliefhebbers hier naar luisteren. Bij deze doe ik een oproep naar fans van 60's popmuziek want het is van hoogstaande kwaliteit. hier zitten poppareltjes tussen zoals bij bv the zombies odessey & oracle

Geweldigenoten
Heb deze onder de alternatieve titel en heb 'm dit weekend weer eens sinds tijden opgezet. Ik was toch wel verbaasd wat een heerlijk album dit is, want je hoort er verder niets over als wordt gesproken van Genesis...

Niet te vergelijken met b.v. Nursery Crime of Foxtrot, maar wel lekker qua geluid en teksten.

avatar van sq
sq
muziekhater schreef:

Ja die heb ik ook. Vandaag gekocht namelijk.

Ben toch van 3 naar 2,5 gegaan. Zo geweldig is dit album eigenlijk niet.

koenenbw
meyer schreef:

Pas met de komst van Steve Hackett en Phil Collins werd de band echt een progband. En dan met name de komst van Hackett was daarvoor erg belangrijk, hij was degene die ervoor zorgde dat er een mellotron werd aangeschaft. (de eerste kwam volgens mij van King Crimson vandaan). En natuurlijk was zijn eigen "sound" ook erg belangrijk.
Toch merk je wel dat bij Trespass de band ook al de progressieve kant opging, een goed voorbeeld is natuurlijk "The Knive".

Toch is deze cd een must-have, niet alleen vanwege de historische waarde ervan, maar ook omdat er gewoon leuke nummers opstaan.

P.S
meyer schreef:
Men tweede genesis album (men eerste was I can't dance).

dat is wel zo'n beetje de grootste stap die je kan maken:P

avatar van divart
BertVeldkamp schreef:

(blijft toch lastig dat gereken met die jaartallen)

Bijzonder sympathiek debuut. The Moody Blues zijn nergens ver weg, maar op de een of andere manier heeft dit album iets wat mij altijd vrolijk stemt en als een warme lappendeken over me heen valt.
Lang niet alle nummers zijn super maar er zitten toch wel een paar fraaie songs tussen.Am I verry wrong?, Silent Sun, In Hiding en nog zo wat.

Volgens mij heeft dit album wel 20 verschillende hoezen (google geeft zo al 14 verschillende hoezen) en evenzo titels (Wikipedia geeft al 7 titels voor dit album).
Kan me niet voorstellen dat dit de orginele hoes is (lelijk), maar zal het eens uitzoeken (heb zelf wel de orginele LP maar dan de VS uitgave met als titel" In the beginning".

divart schreef:

Originele hoes.

avatar van vin13
Ik heb de cd genaamd Where the sour turns to sweet, wat eigenlijk hetzelfde is als de hier genoemde maar dan met de single-versies The Silent Sun/That's me en A winter's tale/One eyed hound.
Kun je deze dan ook meerekenen als Genesis-uitgave? 1986 Rock Machine staat vermeld in het boekje. Ik ken Foxtrot nog niet maar ik lees hier goede berichten over. Selling England by the pound en Nursery Cryme vind ik goed.

jeko
Zonder orkestratie (strijkers, hoorns) was dit album naar mijn idee heel wat beter geweest.