Sia - 1000 Forms of Fear (2014)

Australiƫ
Label: RCA

1. Chandelier (3:36)
  2. Big Girls Cry (3:30)
  3. Burn the Pages (3:15)
  4. Eye of the Needle (4:08)
  5. Hostage (2:56)
  6. Straight for the Knife (3:31)
  7. Fair Game (3:51)
  8. Elastic Heart (4:17)
  9. Free the Animal (4:24)
  10. Fire Meet Gasoline (4:01)
  11. Cellophane (4:25)
  12. Dressed in Black (6:40)
  13. Chandelier [Piano Version] * (4:00)
  14. Chandelier [Owlle Remix] * (4:18)
  15. Chandelier [Four Tet Remix] * (4:30)
  16. Elastic Heart [Piano Version] * (4:10)
  17. Chandelier [Plastic Plates Remix] * (4:23)
  18. Elastic Heart [Clams Casino Remix] * (5:19)
  19. Elastic Heart [Blood Diamonds Remix] * (5:07)
  20. Big Girls Cry [Odesza Remix] * (4:21)
  21. Big Girls Cry [Bleachers Remix] * (4:04)
Nieuwe Sia, lang op gewacht. Chandelier is alvast goed.

beatcluster
Helemaal mee eens! We Are Born is inmiddels al weer zo'n beetje 4 jaar oud.
Chandelier is inderdaad een erg goed nummer, hoewel ik de productie net iets te glad vind. Maar goed, ik verwacht niet dat het hele album volstaat met nummers als Chandelier dus ik kan niet wachten totdat het uitkomt!

avatar van Emile93
Chandelier is erg lekker. Moest even wennen omdat het eerste stuk een beetje op een nummer van Rihanna lijkt maar wat een heerlijk nummer om mee te blèren.

beatcluster
Wat ik het mooiste aan Chandelier vind, is dat het op het eerste gehoor een normaal leuk popliedje lijkt, maar er zit veel meer achter en bovendien zitten er bakken met emotie in Sia's stem. Volgens mij gaat het over haarzelf, lees haar interview met NY Times maar eens. (klik)

En eigenlijk is het meer dat Rihanna naar Sia klinkt.. vooral bij diamonds.

avatar van Pinsnider
Wauw een nieuwe Sia!! Spannend!! We Are Born gaat hier nog vrij regelmatig op de draaitafel (waarschijnlijk omdat onze jongste zich aangetrokken voelt tot de roze kleur van de hoes en er telkens naar wijst...) maar ik vind het helemaal prima! Nog steeds heerlijk en onverwoestbaar!!

We Are Born was mijn vakantiealbum in 2010 (Italië) misschien dit jaar weer Sia?!

avatar van musicman13
Sia heeft bijna alle grote hits van oa Rihanna etc. geschreven. Diamonds is bijvoorbeeld door haar geschreven. Gelukkig is Sia niet een media-geile vrouw en verwacht ik veel van dit album. Chandelier is in ieder geval mijn favoriete single van het jaar, tot dusver.

Bah.. Irritante stem!

Meara schreef:
En eigenlijk is het meer dat Rihanna naar Sia klinkt.. vooral bij diamonds.

Was het niet zo dat Sia het nummer Diamonds voor Rihanna heeft geschreven?

avatar van NewYorkCityLight
musicman13 schreef:

Volgens mij is dat het enige nummer dat Sia voor Rihanna heeft geschreven.

coldwarkids schreef:

Was het niet zo dat Sia het nummer Diamonds voor Rihanna heeft geschreven?

Ja dat bedoelde ik daar ook mee.

avatar van coldwarkids
Oh oke nee ik wist het niet zeker

avatar van Emile93
Chandelier is fantastisch en verstandig gekozen als single van dit album. Het is namelijk (helaas) het beste nummer van het album. Elastic Heart is ook een single geweest en is het op een na beste nummer van het album.
De andere nummers van het album zijn gewoon standaard popdeuntjes. Weinig afwisseling is een zwakte van dit album. Op We are born stonden naast lekkere popnummers ook fijne rustigere nummers, maar hier is dat amper.
Verder vind ik het op dit album erg opvallen dat Sia's stem veel nummers maar amper aankan. Dit gaat me om de een of andere reden grandioos irriteren (vooral bij Eye of the Needle erg vervelend). Ook haar zeer slechte uitspraak is vervelend. Ook is bij de nummers op dit album opvallend hoe veel herhalingen in de nummers zitten.

Ik had me erg verheugd op dit album, maar het is me erg tegengevallen. Ik ga m voorlopig niet opnieuw beluisteren, in de hoop dat ik het over een tijdje wél kan waarderen.

Klinkt goed. Alleen jammer dat ze vaak mompelt en ik er vaak niets van versta.

Ik snap echt niet waarom ze nu altijd haar gezicht verbergt en met haar rug naar haar publiek zingt. Vroeger (oudere video's op youtube) trad ze toch ook normaal op en sprak ze haar publiek aan en zo? Dit begint te lijken op een stunt.

avatar van sinusfiction
themonster310 schreef:
Klinkt goed. Alleen jammer dat ze vaak mompelt en ik er vaak niets van versta.

Ik vind dat juist de grote kracht van Sia: ze maakt de woorden ondergeschikt aan de melodie. Daarom klinkt het zo sierlijk en harmonieus. Iets wat maar weinige zangers/zangeressen doen, maar echt een meerwaarde heeft in het geheel. Je moet soms meer je best doen om de teksten te verstaan, maar ik heb daar geen enkel probleem mee.

Eefje de Visser doet het ook, en is daarmee een van weinige zangeressen (zangers) die het Nederlands als een prachtige taal laat klinken

avatar van venderkets
Ik vond 'We Are Born' al een dieptepunt in haar carriere, dus wat ik hier zoal lees verbaasd mij weinig. Een carrière van vooral krachtige emotionele ballads naar nietszeggende popdeuntjes, jammer.

avatar van musicman13
lekker gevarieerd popalbum van een zangeres met een dijk van een stem. Helaas is niet alles even goed, maar het stijgt wel boven het gemiddelde popalbum (heb het dan over de rihanna's en katy perry's) uit.

avatar van venderkets
venderkets schreef:

Na 1 keer zeg ik: klinkt heel generiek. Veel pompeus geschreeuw en (waarom) autotune. Als iemand dat niet nodig heeft, is het Sia wel. Nou goed, einde fanschap wat mij betreft, ik hou het wel bij de eerste 2 platen.

autotune?

avatar van M68
M68
Big girls cry is wel een lekker nummer, rest is matig.

Zeedeveel
Ik kwam pas in aanraking met SIA na het luisteren van enkele samenwerkingen die ze was aangegaan met bekende DJ's/producers. Zo vond ik 'She Wolf (Falling To Pieces)' en 'Elastic Heart' sterke popnummers. Na de release van 1000 Forms of Fear heb ik gauw SIA's backcatalogue geraadpleegd en kon ik gauw concluderen dat 1000 Forms een zeer matige plaat is. Ze heeft zoveel te bieden en komt met een dertien-uit-een-dozijn plaat op de proppen. Jammer! 'Elastic Heart' is zonder The Weeknd & Diplo een stuk zwakker. 'Fire Meet Gasoline' is Beyonce's 'Halo' met een slechtere songtekst. (Uiteraard ben ik mij ervan op de hoogte dat ze de afgelopen jaren hofleverancier was voor vele popartiesten, maar dan nog.) 'Chandelier' en 'Big Girls Cry' blijven aardige nummers, maar daar red je dit album niet mee.

Zeer matig album, vind het hele concept ook niks.

0,5
Lang op gewacht maar wat een teleurstelling zeg op Chandelier na.. Daarom een half puntje

Wat erg dit!!!
We Are Born was een feestje! Heerlijke vrolijkheid, met hier en daar een triestere noot, verpakt in pakkende liedjes met echte instrumenten. Misschien wel één van de leukste popplaten ooit!!! En dan DIT!!!! Brrrrrrrrr.... Het lijkt wel een verzameling liedjes die door de artiesten waar ze eigenlijk voor geschreven werden zijn afgekeurd, waarna Sia ze dan maar met de pest in het lijf zelf heeft opgenomen. Het klinkt zo lusteloos, zouteloos en inspiratieloss. En dan kan ik me een opmerking als hierboven dat ze maar wat mompelt heel goed voorstellen. Wat ongelofelijk jammer dit. Het doet zo pijn dat ik niet eens een score ga geven....

avatar van nico1616
Ik ga hier tegendraads doen
Dit is gewoon een perfect popalbum, vol aanstekelijke pareltjes. Sia's stem kraakt en breekt bij alle passionele uitbarstingen, en dan durven sommigen spreken van afdankertjes en autotune...

avatar van NewYorkCityLight
'Dressed in Black' vind ik zeker mooi. Heerlijk dat explosieve refrein. Had een single moeten zijn, al lijkt het misschien iets teveel op 'Chandelier'.

Dat dit niet dezelfde Sia is als 'Breathe Me' of zelfs 'Clap Your Hands' staat wel buiten kijf. Maar zo gehecht was ik nou ook niet aan die Sia.

avatar van Madjack71
..m.i. Een sterk album. ..goed geproduceerd en vergezeld met clips die een smoel hebben. ..eigenzinnig en unieke vrouw die mij doet denken aan de chameleonneske dat een Bowie in de jaren zeventig ook had. ..artistiek en met tekstuele zeggingskracht. ..ik mag haar wel

avatar van Style.Girl
Niemand noemt hier het nummer "Cellophane" terwijl dat toch een behoorlijk lekker nummer is.
Op dit moment luister ik dit nummer intensief, terwijl ik het album al sinds deze uit is gekomen ken en het nummer sinds een paar dagen geleden nog nooit had gehoord. Zo zie je maar weer, altijd nieuwe nummers uitproberen.