Genesis - Three Sides Live (1982)

Label: Charisma

1. Turn It on Again (5:23)
  2. Dodo / Lurker (7:20)
  3. Abacab (8:43)
  4. Behind the Lines (5:24)
  5. Duchess (6:38)
  6. Me and Sarah Jane (5:52)
  7. Follow You Follow Me (4:45)
  8. Misunderstanding (4:05)
  9. In the Cage Medley (11:52)
  10. Afterglow (5:03)
  11. One for the Vine * (11:04)
  12. Fountain of Salmacis * (8:37)
  13. It / Watcher of the Skies * (7:22)
  14. Paperlate (3:15)
  15. You Might Recall (5:28)
  16. Me and Virgil (6:19)
  17. Evidence of Autumn (4:58)
  18. Open Door (4:04)
Allmusic
Mijn favoriete nummer van deze cd is toch wel In The Cage.
Is hier ook een studioversie van?

dutch2
Uiteraard. Op The Lamb Lies Down on Broadway. Alleen... op Three Sides Live staat de In The Cage Medley en dat is dus een mengseltje van allerlei Genesisnummers (en uit mijn hoofd weet ik niet welke).

Allmusic
Oops, helemaal over het hoofd gezien.... De live-versie is in ieder geval erg goed.

dutch2
Nou, The Lamb Lies Down on Broadway is ook een zeer sterk Genesisalbum. Kun je (bijna) blind aanschaffen als Genesis je goed ligt.

Allmusic
Van de periode 1970-1980 vind ik zo'n beetje alles goed van Genesis. Daarna wordt het een stuk wisselvalliger (met nog wel af en toe zeer sterke nummers). Broadway zal ik zeer binnenkort eens gaan beluisteren, dat is er tot nu toe bij ingeschoten.

avatar van Janz
Dit is het eerste live album van zeg maar Genesis nieuwe stijl, met het beste van Duke en Abacab als basis. Fans van het oude werk komen met name op CD 2 aan hun trekken, vooral diegenen die de zgn 4-sides live versie bezitten. CD1 zit ook geraffineerd in elkaar met de trits Turn/Dodo/Abacab en het volledige Behind/Duchess.
Paperlate blijft een lekkere single. Al met al een prima produkt.

Dit fantastische album is in 1982 op dubbel LP uitgebracht.
De Medley in the Cage helemaal grijs gedraaid. Geweldig nummer. Nummers 11,12,13 zijn nieuw en komen niet op de dubbel LP voor. Kan hier dan ook geen oordeel over geven. Zal binnenkort de uitgebreide CD versie eens beluisteren.

avatar van vigil
Ik heb beide versies (zeg maar de USA en de UK versie) en de gehele live versie is verreweg de beste! De studio nummers zijn maar zozo (Veel blazers enzo). Alhoewel Abacab een draak van een plaat is is de tour zeker de moeite waard.

avatar van Hans Brouwer
Vandaag voor € 7,50 aangeschaft. Heerlijke live cd. Alleen wat onbenullige studiotracks op het eind. Daarom 3*

avatar van Waldo Jeffers
Daarom is de volledige live-versie ook zoveel beter...

avatar van sqounk
puik plaatje

niks mis mee,
alhoewel veel " new shit"
Misunderstanding is door deze live uitvoering een heel aanvaardbaar genesis nummer geworden.

excelent is In the cage medlye met onder andere The musical box.

1 ster voor "the new shit" en drie voor "The old shit"

avatar van Flipper
vigil schreef:

De gehele live versie is idd de beste, vooral het slot 'It / Watcher of the skies' is Genesis op z'n best.

avatar van Jester
Vandaag de video van deze tour nog eens bekeken, en daar wordt zowaar het beruchte Whodunnit gespeeld, met Mike Rutherford op drums! Live kan ik er de humor nog wel van inzien, maar waarom ze dat ooit op de plaat hebben gezet? Dodo is trouwens ook een aardig nummer, een beetje in de vergetelheid geraakt.

avatar van Bluebird
Ik had ooit de eerste versie met de studiotracks op kant 3. Ik moet zeggen dat de later toegevoegde oudere livetracks van mij niet echt hadden gehoeven. Kant 2 met In The Cage is echter voortreffelijk.

laatste zin: mee eens
eerste gedeelte: gewoon beide versies in huis halen dan zit je altijd goed

avatar van Bluebird
Dat is juist het probleem. De oude (Phonogram?) cd is allang niet meer leverbaar en dus vervangen door "Four'' Sides Live...... Van Genesis had ik ooit alles origineel op vinyl en nu zit ik met een compleet live album waar de titel niet eens van klopt! (Die oude livetracks zijn overigens wel goed! )

Die studiotracks staan nu alleen nog op die Genesis Archive Vol. 2 verzamelbox Wie o wie kan mij vertellen waar de nog originele TSL te bekomen valt? Is dat de UK of US versie?

dutch2 schreef:

Medley bestaat uit In the Cage, Cinema Show en Slipperman. Dat einde van deze Medley is echt kippenvel en heeft een prachtige overgang naar afterglow.

Deze plaat is uitgebracht als Three sides live met dus drie (lp) kanten live, en een met wat b-sides. Er is later ook een "four sides live" uitgebracht (plaat heet gewoon three sides live) waarbij dan side voor (uit de lp tijd uiteraard) 3 live opnames van andere concerten heeft. Ik moet zeggen dat "four sides live" beter de moeite waard is dan de plaat met de b-sides, genesis klinkt daar heerlijk zoals de second out tijd was.

avatar van musician
Heb eindelijk de originele Three sides live, dus met studionummers, te pakken gekregen. Tweede hands. Overal en nergens wordt alleen maar Four sides live aangeboden, maar dat geloof ik verder wel. Het studio gedeelte, daar is nergens aan te komen (alleen nog Genesis Archive 2, volgens Bluebird). Ik wilde de interessantste studionummers namelijk mixen met Abacab, daarvan weer de troep weglaten. Ik begrijp de heren van Genesis niet helemaal. De b-kant van Man on the corner had een prachtig instrumentaal nummer, Submarine, dat op Abacab niet had misstaan, maar ook goed op Three sides live had gekund. Evidence of Autumn en Open door blijken tracks die thuishoorden op Duke (misschien overtollig, Duke duurt al zo lang). Live gedeelte voor de rest verder prima.

avatar van Bluebird
Paper Late was toch de single als ik het me goed herinner?

avatar van vigil
klopt! erg vrolijk nummer maar vooral geen beklijvende muziekbelevenis...

avatar van Bluebird
En wederom een kloon van Missed Again en No Reply At All, m.a.w. een typisch Collins singletje. Ik hoop nog wel de originele cd nog eens te pakken te krijgen. Vooral om de laatste 2 tracks van kant 4.

avatar van musician
Vol met blazers, dat Paperlate. Veel te mixen was er uiteindelijk dus niet. You might recall is aardig. Me and Virgil geen hoogvlieger (misstaat dus niet op Abacab) maar tenminste geen blazers en Collins die zich redelijk inhoudt.

avatar van kaztor
musician schreef:

En de 1976 - 1982 box, die nog rijkelijk te krijgen is.

Ik vraag me trouwens af of de live-albums ook in zo'n box met SACD en 5.1-mixen zullen verschijnen.

musician schreef:

Die waren als ik me de LP info goed herinner net als Duke eveneens opgenomen in Polar studios te Stockholm. Best mogelijk dat dit leftovers zijn want het zijn schitterende nummers en de stijl is opvallend. Collins heeft door deze contacten tevens ooit nog een plaat geproduceerd voor de niet blonde vrouwelijke helft van Abba. You Might Recall was dacht ik de 2e single van 3 Sides Live.

avatar van musician
God ja, die solo-cd met Frida. Overigens was volgens mij, voor wat het waard is, You might recall de b-kant van Paperlate. De live versie van Turn it on again was de 2e single van 3sides live. Niet dat dat overigens in veel huiskamers terecht is gekomen............Ik ga eens een lovende mening schrijven over Face value, het wordt tijd.

musician schreef:

Yep musician, zo zat het. Ik herinner me nu het 45 toeren plaatje van Paperlate nog, net voor het cd tijdperk begon. Face Value was idd een sensatie, het enige Collins album dat ik de moeite waard vind. Daarna begon de verveling al behoorlijk toe te slaan.

kaztor schreef:

Als het goed is zijn ze daar mee bezig. Ook met de andere live-albums van Genesis.
Ben benieuwd welke versie ze dan uit zullen brengen, four sides live of de three sides live. Persoonlijk vind ik four sides live beter. De studioversies zijn niet echt mijn favoriet.

avatar van Running On Empty
BenZet schreef:

Het wordt Four Sides Live in de box

Running On Empty schreef:

Het wordt Four Sides Live in de box

Ok, heeft wel mijn voorkeur. Hoop dat er in de Live box ook wat opgepolijste bootlegs gebruikt worden!

avatar van musician
Ik vind dat er zo weinig live materiaal van de periode And then there were three is te vinden, behalve het eeuwige Follow you follow me.

Eigenlijk had daar, chronologisch gezien, wat meer van kunnen/moeten staan op Three sides (of Four sides) live maar dat is natuurlijk niet zo.

Uit mijn hoofd gezegd, heeft Genesis wel getourd, na ATTWT. Trouwens, rond/na Duke is er toch ook getourd? Ik hoop wel dat daar ook eens wat van in de Live box terecht komt.