The Reds - Stronger Silence (1981)

1 stem

Label: Stony Plain

1. The Danger (3:05)
  2. Stronger Silence (3:36)
  3. Try It on You (2:30)
  4. Don't Let Go (4:07)
  5. It's Not the Same Thing (2:47)
  6. I Don't Know (3:09)
  7. Do You Play the Game (3:26)
  8. Killing You (3:26)
  9. No More (3:56)
  10. Drivin' Me Crazy (2:16)
  11. Just a Second (4:04)
  12. The Signal (4:20)
avatar van Rainmachine
Deze laatst tweedehands op de kop getikt, met een andere hoes. Mijn favoriete muzikale periode die begin jaren 80, dus zo af toe neem ik nog wel eens iets mee ook als ik het niet ken. Het laatste is hier het geval. Dit is best een leuk album met die typische overgang van de punk periode naar post-punk en new-wave / new romantics. The Reds zit een beetje in de hoek van The Jam, Joe Jackson maar ook een band als The Call en Adrian Borlands Outsiders hoor ik er in terug. Ook onze eigen Rousers komt af en toe om de hoek kijken. Wereldschokkend? Nee, maar wel een leuke en typische (goede) begin jaren 80 plaat. Lekker puntig gitaarwerk, nummers als I Don't Know doet mij erg aan Adrian Borland ten tijde van The Sound denken. Ik denk dat dit ook een prima live band is geweest destijds.

avatar van Mjuman
Rainmachine schreef:

Ok, Nog een paar bands dan: Red Guitars, The Passage (UK); uit de US: Pylon, Urban Verbs. Cherry Red is de afgelopen jaren bezig (geweest) om veel albums uit die tijd opnieuw uit te brengen, als cd - en dan krijg je vaak oorspronkelijk album + singles (ervoor en erna) + (deel van) Peel-sessie erbij, zoals bijv Girls At Our Best! Pleasure, 3CD Deluxe Digipak Edition - Cherry Red Records - cherryred.co.uk en da's wel meteen een heel luxe versie