Radiohead - I Might Be Wrong (2001)

Alternatieve titel: Live Recordings

Label: Parlophone

1. The National Anthem (4:57)
  2. I Might Be Wrong (4:52)
  3. Morning Bell (4:14)
  4. Like Spinning Plates (3:47)
  5. Idioteque (4:24)
  6. Everthing in Its Right Place (7:42)
  7. Dollars & Cents (5:13)
  8. True Love Waits (5:02)
avatar van Jordy
Breng dan geen live album uit. Al zijn True Love Waits en (vooral) Spinning Plates pijnlijk mooi in de live uitvoering.

paranoidandroid
Wat bedoel je dan met 'Breng dan geen live album uit'?!

avatar van Jordy
Dat ik het een halfbakken album vind. Veel te kort.

paranoidandroid
Het is dan ook een EP. Idiotique live is trouwens ook geweldig. I might be wrong is in de live uitvoering zelfs stukken beter dan het origineel.

Spinning Plates is voor mij zonder twijfel het beste nummer van deze CD. Ze hadden er wel wat meer nummers op mogen zetten, maar ja... Heb trouwens nog genoeg andere live muziek van ze

avatar van Koston
Zeer mooie plaat , jammer dat ie zo kort is .
Zeker niet te missen voor de fans

Wat_Jij_Wil
En het houdt maar niet op!

Alle nummers zijn op een speciale manier uitgevoerd en zijn zowaar allemaal beter dan hun originele uitvoering. The National Anthem is weinig ´weirde shit´meer te noemen, een waar genot om naar te luisteren zelfs (dat het al was trouwens). De extra toevoegingen in bijvoorbeeld ´Everthing in Its Right Place´ vind ik fantastisch (de creepy kinderstemmetjes) en ik kan me weinig irriteren aan het gejuich tussendoor; het lijkt in ´Idioteque´ zelfs iets toe te voegen. Op naar Amnesiac dan maar, die hier al goed gerepresenteerd wordt trouwens: leuke introductie!

4.5 ster

Vooral de versie van Like Spinning Plates is echt prachtig! Ik kan me nog herinneren dat ze dat voor het eerst live speelden en dat daar toen opnames van verschenen op internet. Was erg bijzonder. Je hoorde het publiek denken 'welk nummer is dit in 's hemelsnaam' en toen men het herkende ging er een welgemeend 'waaa' door het publiek. Zo mooi!

De bootleg van Nijmegen (2CD) is overigens ook erg goed. Begint met The National Anthem en stukjes 20 uur journaal (Noraly Beyer?) in het intro.

avatar van bloempje24
Deze plaat heeft mijnn interesse in Radiohead bootlegs aangewakkerd. Ongelofelijk hoe goed de ingewikkelde nummers van Kid A en Amnesiac hier gebracht worden.

avatar van HiLL
Vind dat Thom Yorke beroerd zingt hier en daar...nee liever gewoon studio.

Bij mij was het juist andersom. Had al wat Radioheadbootlegs en dan is een release als deze met maar 8 nummers een beetje overbodig, ook al klinkt ie geweldig.

avatar van gemaster
Tsja overbodig, niet iedereen kan aan die bootlegs komen. Ik vind die echt een zeer goed live album, dat alleen ietsje uitgebreider mocht zijn. Aan de andere kant lag dit album niet voor de hoofdprijs in de schappen, dus dat is ze dan ook weer vergeven.

avatar van Music4ever
Zag deze vanmiddag in de platenzaak liggen waar ik was en ik kon het niet laten om hem te kopen. De cd is idd vrij kort (8 nrs) maar de live-uitvoeringen zijn wel zeer goed! Vooral de uitvoering van 'Like Spinning Plates' (op piano) is super mooi.

avatar van Darkshines
Is idd een prachtige versie. Misschien wel mooier dan het orgineel. Radiohead laat horen dat het met het nieuwe, moeilijke materiaal even goed is gebleven als daarvoor.

avatar van avdj
Wat moet de heos trouwens voorstellen?
Altijd vaag zijn ze bij Radiohead, wel uniek natuurlijk.

avatar van SilverGun
herman schreef:

Sterker nog; luister goed en je hoort iemand "Like Spinning Plates!" schreeuwen, waarna het publiek begint te 'joelen'. Op de bootleg-versie van het nummer zegt Yorke namelijk, voor aanvang van het nummer, dat de eerste oplettende luisteraar die denkt te herkennen welk nummer het is, dat mag roepen

Heb jij soms ook af en toe rondgehangen in alt.music.radiohead?

avatar van SilverGun
Nee, nooit van gehoord eigenlijk.

Ok. Ach ja, er waren genoeg drukke Radiohead-clubjes, destijds.

avatar van Backdrifter
Machtig album! Hier hoor je pas de genialiteit van de band.... als je zo'n nummers zo goed Live kan brengen ben je toch wel goed op muzikalisch gebied. Inderdaat zingt Thom niet alles zo perfect als normaal maarja dat hebben wel meerdere bands als ze Live spelen... neem nu de 7,42 minuten durende versie van Everything In it's Right Place is toch geweldig.... maar echt ajmmer deze plaat had zeker een dubbel album moeten zijn jammer dat er trouwens geen Live album uit is van de Hail To The Thief periode, zou nummers zoals, Backdrifts, The Gloaming en Myxomatosis wel eens Live willen horen!

avatar van gemaster
Het is eigenlijk verrekte raar dat er geen live album is uit de periode The Bends/OK Computer. Natuurlijk een boel bootlegs, maar geen officieel album.

De DVD Live in the Astoria is uit de tijd van The Bends. Misschien de moeite.

avatar van Rayaccos
Een live cd is natuurlijk wel leuk, maar er zelf live bij zijn is nog vele malen specialer. Toch leuk vanwege de uitvoering van oa Like Spinning Plates en het intieme True Love Waits.

avatar van Backdrifter
rayman schreef:
De DVD Live in the Astoria is uit de tijd van The Bends. Misschien de moeite.

Ik heb zelf die DVD van Astoria London, zeer de moeite waard hoor!

Weet ik.

Is die echt goed? Ik twijfel om die aan te schaffen...

Gewoon doen. Niet twijfelen. Wat is nou 8 euro op een mensenleven.

avatar van bloempje24
Dat zijn 8 rollen Hubba Bubba!

Of 2 pakjes Marlboro. Of 5 biertjes. Dus?

Dus halen die DVD!