Ride - Going Blank Again (1992)

Label: Creation

1. Leave Them All Behind (8:17)
  2. Twisterella (3:42)
  3. Not Fazed (4:20)
  4. Chrome Waves (3:54)
  5. Mouse Trap (5:16)
  6. Time of Her Time (3:16)
  7. Cool Your Boots (6:02)
  8. Making Judy Smile (2:37)
  9. Time Machine (5:52)
  10. OX4 (7:06)
  11. Going Blank Again * (3:21)
  12. Howard Hughes * (4:02)
  13. Stampede * (4:15)
  14. Grasshopper * (10:56)
avatar van Gajarigon
Ik blijf bij m'n eerder standpunt. Going Blank Again is van een totaal ander niveau dan Nowhere. Hier is niet veel te merken van de wat sombere sfeer van hun debuut, dit is meer een reeks alledaagse popliedjes. Nu is de opener Leave Them All Behind nog een ferme uitschieter, maar daarna verzandt het allemaal in degelijke dikgelaagde poprock. Niet slecht, maar ook niet bijzonder goed.

avatar van TornadoEF5
Ik vind het een beetje vreemd dat dit als shoegaze staat, maar een goed album is het wel nog zeker. Het is gewoon minder mijn ding, en leunt meer richting britpop toe, wat niet echt mijn ding is. Ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat Mouse Trap op de rustige stukken bijna 100% vroege Radiohead klinkt, dus mogelijk heeft Radiohead hier wel inspiratie uit gehaald voor The Bends en OKC.

Misschien is het probleem met dit album dat ik gewoon de shoegazestukken niet zo mooi vind, maar dat de rest wel oké is, en ik eigenlijk gewoon te veel op de shoegaze focus. Dat vind ik vooral opvallend bij Mouse Trap.

Ik denk dat wat me doorgaans aantrekt in shoegaze grotendeels ontbreekt bij Ride. Bij Nowhere is het wel meer aanwezig, maar hier zijn de elementen die me aantrekken in shoegaze afwezig. Het onaantastbare, ecletische, etherische en mysterieuze is hier weg. Ook is het niet zo donker of melancholisch en de typische sfeer die je associeert met shoegaze is hier niet aanwezig. En daarom vind ik dit eigenlijk een moeilijk album. In andere aspecten zal het dan wel weer goed zijn, maar dan aspecten die me minder aantrekken.

Ik vind het middenstuk ook niet zo boeiend, waar ik echt weinig mee heb. Het begin maakt dat wel nog goed voor mij.

De tweede Ride. Vooraf gegaan met het magische Leave them all behind. Grappig de discussie somewhere hierboven, shoegaze, wat het ook heus ware yep, britpop, zelfde tijdsspanne, alternatief, ja, in bredere zin wel en dan was veel alternatief way back then, laten we het gewoon op een waan plaat houden van een waan band, welke hier ten lande of course weer geen potten konden breken. Damned the injustice yep. Volg ze nog steeds en brengen, na een laaaange pauze, nog steeds platen uit, gelukkig maar. En wellicht ware de NO discussie iets voor op een andere plek, wellicht onder het kopje NO!!!!.