menu

Band of Horses - Everything All the Time (2006)

mijn stem
3,70 (457)
457 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Sub Pop

  1. The First Song (3:43)
  2. Wicked Gil (2:57)
  3. Our Swords (2:26)
  4. The Funeral (5:22)
  5. Part One (2:35)
  6. The Great Salt Lake (4:45)
  7. Weed Party (3:09)
  8. I Go to the Barn Because I Like The (3:06)
  9. Monsters (5:21)
  10. St. Augustine (2:41)
totale tijdsduur: 36:05
zoeken in:
avatar van timhardt
3,0
niet slecht, maar dus zoals ongeveer iedereen hierboven al zegt: teveel van MMJ gekopieerd.

avatar van 3din
4,5
Had nog nooit van deze groep gehoord tot iemand mij hier op had geattendeerd, waanzinnig goede muziek, luistert lekker weg deze CD, dikke 4,5

Larsch
Het klinkt inderdaad wel veel als MMJ, maar The Funeral en Monsters zijn zo mooi dat ik ze dat wel vergeef. Beter dan Z van vrienden James en co? Neen, maar ik vind het toch wel een mooi plaatje hoor, dus 4,0*.

avatar van miak
3,0
The Funeral is geniaal. Zo'n mooi, pakkend liedje!
Jammer dat de rest van het album dit niveau niet haalt. Het klinkt niet speciaal, en pakt me niet zoals The Funeral wel doet. Resultaat: Een middelmatig album, met één prachtige uitschieter.

3,0
miak schreef:
The Funeral is geniaal. Zo'n mooi, pakkend liedje!
Jammer dat de rest van het album dit niveau niet haalt. Het klinkt niet speciaal, en pakt me niet zoals The Funeral wel doet. Resultaat: Een middelmatig album, met één prachtige uitschieter.


Mee eens, The Funeral is echt een prachtig nummer, een van mijn favorieten aller tijden. Rest van het album is wel aardig, maar niet bijzonder. Vandaar 3,5*

Pieter Paal
Hartstikke mooi album van Band of Horses dat op Sub Pop (bekend van Nirvana) verscheen. Prachtige gitaar rock en prachtige zang.
Klinkt als een Amerikaanse tegenhanger van The Stone Roses.
Het volgende album is weer een stuk beter. Ik ben nu alweer benieuwd hoe het volgende album zal worden.

handsome_devil
Het nieuwe album is ook weer tof hoor.

Pieter Paal
Goh, is er alweer een nieuwe? 'Cease to begin' is toch heel recent.
Die e.p. met die demo-versies die op MusicMeter vermeld staat, is nergens te vinden, of toch? Van bands zoals Band of Horses, Midlake en Camera Obscura wil ik geen noot missen.

avatar van xrockerx
superdebut...van begin tot het eind super

met als uitschieters The First Song, The Funeral en The Great Salt Lake...de plaat hierna viel me overigens wat tegen!

vorig jaar in de Tivoli was Band of Horses iig SUPER...het bereik van de zanger live is indrukwekkend...vanavond weer ff naar paradiso afreizen

avatar van otherfool
4,5
Ik doe er een halfje bij naar 4*. Een live concert en bijbehorende herontdekking doet de Band of Horses goed. Als dan ook eerdere tussendoortjes als I Go To The Barn hun ware schoonheid gaan tonen levert dat in het donker mooie momenten op...

outside,
by your doorstep
in a worn out
suit and tie.
i'll wait...

avatar van Nostak
Amai, wat een unieke sound heeft deze band toch .. 4,5* Absoluut een aanrader!

avatar van ZERO
3,5
Zeer degelijk debuut van deze band, ik ben erg benieuwd naar hun doortocht op Rock Werchter!

Het is vrij moeilijk om hier de beste en minste nummers op aan te duiden. Iedereen heeft het hier over The Funeral, en die is ook erg goed, maar ik vind nummers als The First Song, Wicked Gil, St. Augustine... eigenlijk niet echt onderdoen. Erg constant, goed over de hele lijn!

Wat ik misschien een beetje mis zijn de échte topnummers. Er staan erg veel goede nummers op, maar ik weet niet of er echt blijvers opstaan. Om echt goed te zijn, moet een plaat wel één of meer nummers hebben die je altijd wil horen en ik weet niet of dat hier echt het geval is.

3,5*

avatar van 41235
3,5
Ik kan jammer genoeg enkel op zaterdag naar Werchter waardoor ik MMJ gedwongen moet missen. Als alternatief is er dan deze Band Of Horses, ook gewoon heel leuk. Klopt dat het allemaal niet bijster origineel is, en het idd veel naar MMJ neigt, maar soit, meer van hetzelfde hoeft bij mij niet per sé slecht te zijn. Ik kijk er alvast naar uit!

avatar van Zandkuiken
3,0
In Humo werd deze band in één adem genoemd met My Morning Jacket en The National, twee groepen die er mogen wezen. Platen die in diezelfde, ietwat melancholische sfeer baden, gaan er bij mij altijd wel in. En Everything All The Time voldoet dan ook aan m'n verwachtingen, zonder die waanzinnig te overschrijden. Het is 'n fijne, "kleine" plaat die voor mij vooral heel constant is. Persoonlijk vind ik dat er geen echte wereldsongs op staan, en niettegenstaande ook ik The Funeral een zeer geslaagd nummer vind, steekt ie voor mij niet mijlenver boven de rest uit. Als ik dan kijk welke track ik hier het vaakst heb gedraaid, kom ik uit bij de zachte afsluiter St. Augustine, die me vooral in het begin bijzonder kon charmeren.
Toegegeven, zo erg lang ken ik Everything All The Time nog niet, maar ik heb toch al aardig wat luisterbeurten achter de kiezen. Ik denk dus ook niet dat het groeipotentieel dan nog enorm is. Een meesterwerk vind ik deze niet, maar toch koester ik dit intimistische kleinood.

avatar van misja82
4,0
Prachtige plaat. De band werd me aangeraden door een vriend die ik qua muziek smaak erg hoog heb zitten. Hij vertelde me ook het mooie verhaal dat de zanger zo'n 5 jaar als zwerver onder een brug heeft geleefd, daar op afgeragde gitaartjes met zijn medebums nummertjes zat te spelen en op een gegeven moment door een of andere hoge pief bij de productiemaatschappij (volgens mij sub pop) werd "ontdekt" en gevraagd een plaatje op te nemen.

Tja, en als je dan The Funeral hoort (de clip is ook prachtig) kun je niet anders zeggen dat ze puik werk hebben afgeleverd.

avatar van Yak
4,0
Yak
misja82 schreef:
Hij vertelde me ook het mooie verhaal dat de zanger zo'n 5 jaar als zwerver onder een brug heeft geleefd, daar op afgeragde gitaartjes met zijn medebums nummertjes zat te spelen en op een gegeven moment door een of andere hoge pief bij de productiemaatschappij (volgens mij sub pop) werd "ontdekt" en gevraagd een plaatje op te nemen.


Dat verhaal ken ik niet, maar ik geloof er eerlijk gezegd ook niks van...

avatar van misja82
4,0
Yak schreef:
(quote)


Dat verhaal ken ik niet, maar ik geloof er eerlijk gezegd ook niks van...


Ik ga mijn bron maar eens bij z'n kladden pakken, want ik kan er verder op internet niks over vinden, toch was ie aardig stellig. misschien vergis ik me met een andere band?!

avatar van Yak
4,0
Yak
misja82 schreef:
Ik ga mijn bron maar eens bij z'n kladden pakken



avatar van misja82
4,0
Nou, tis allemaal wat minder romantisch, maar toch zit er een kern van waarheid in. In dit stuk is er iets van terug te halen:
http://www.jambase.com/Articles/Story.aspx?StoryID=11672&pagenum=0

En hier nog een citaat uit het volgende interview:
"When I was homeless in Seattle, sleeping on this Masonic temple's side door, like delivery door, I would sleep there."

http://www.pitchforkmedia.com/article/feature/40426-interview-band-of-horses

Oke, twas alleen de zanger en geen 5 jaar, maar toch...

avatar van lauradance
3,5
the great salt lake, funeral en st augustine maken dit album en de rest is een beetje middelmatig.

avatar van sander.h
3,5
Aardige plaat met enkele fraaie uitschieters (the funeral, the great salt lake, wicked gil en st. augustine).

Verder probeer ik erachter te komen waar die zangstem in The Great Salt Lake mij toch aan doet denken.... klinkt seventies (of misschien zelfs wel sixties) maar het kwartje wil maar niet vallen...

avatar van T.A.
4,0
The funeral is wel een blijvertje hoor., blijft geweldig. Je wordt gewoon omvergeblazen door die stem van die vent jo.

4,0
Werd door OOR als geen van de grote debuten van 2006 omschreven. En deze keer moet ik ze gelijkgeven. Een overrompelend geluid, prachtige gitaren en die galmende zang. Je hoort gewoon die regenachtige herfstdag in Seatle.

The Funeral, het is al gezegd, is het hoogtepunt. Warm en ijzingwekkend tegelijkertijd. Zo'n song die je nodig hebt om een album legendarisch te maken. Daar is het nu nog te vroeg voor, maar ik denk dat deze band op z'n best is in het underground circuit. Grootse songs voor een klein publiek.

Nihilisme
Monsters... magnefieke opbouw. Wat een geweldige debuutplaat is dit toch ook. Enorm van genoten op Werchter '08. Hoewel het hierna minder zou worden, blijft dit toch een erg mooi eerste album.

avatar van lowieke
Kende het niet, maar the Funeral vind ik echt geweldig.

avatar van lowieke
The Funeral is echt een van mijn favoriete nummers ooit geworden. Gek genoeg nog steeds nooit verder gekeken bij deze band.

avatar van Kuk
Kuk
Hoewel ik The Funeral een briljant nummer vind, staat de zang me niet zo aan. Ik weet het niet zo goed, absoluut een album waar de kwaliteit van afdruipt maar om een of andere vage reden nooit veel geluisterd omdat het me toch niet zo ligt.

avatar van jassn
3,5
Nihilisme schreef:
Monsters... magnefieke opbouw.
Monsters vind ik nu hun slechtste lied ooit..

avatar van deric raven
4,0
The Funeral is wel mijn persoonlijke ontdekking van het laatste jaar.
Wat is dat een prachtig nummer.

4,0
The Funeral...100 % kippenvel ja!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:56 uur

geplaatst: vandaag om 16:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.