Genesis - R-Kive (2014)

Label: Virgin EMI

1. The Knife (8:53)
  2. The Musical Box (10:31)
  3. Supper's Ready (23:04)
  4. The Cinema Show (10:41)
  5. I Know What I Like (4:10)
  6. The Lamb Lies Down on Broadway (4:52)
  7. Back in N.Y.C. (5:45)
  8. The Carpet Crawlers (5:15)
  9. Steve Hackett - Ace of Wands (5:25)
  10. Ripples (8:05)
  11. Afterglow (4:12)
  12. Peter Gabriel - Solsbury Hill (4:21)
  13. Follow You Follow Me (4:03)
  14. Tony Banks - For a While (3:40)
  15. Steve Hackett - Every Day (6:15)
  16. Peter Gabriel - Biko (7:30)
  17. Turn It on Again (3:51)
  18. Phil Collins - In the Air Tonight (5:27)
  19. Abacab (6:56)
  20. Mama (6:53)
  21. That's All (4:26)
  22. Phil Collins - Easy Lover (5:03)
  23. Mike & The Mechanics - Silent Running (6:12)
  24. Invisible Touch (3:29)
  25. Land of Confusion (4:47)
  26. Tonight Tonight Tonight (8:53)
  27. Mike & The Mechanics - The Living Years (5:32)
  28. Tony Banks - Red Day on Blue Street (5:48)
  29. I Can't Dance (4:01)
  30. No Son of Mine (6:39)
  31. Hold on My Heart (4:38)
  32. Mike & The Mechanics - Over My Shoulder (3:35)
  33. Calling All Stations (5:45)
  34. Peter Gabriel - Signal to Noise (7:33)
  35. Phil Collins - Wake Up Call (5:15)
  36. Steve Hackett - Nomads (4:31)
  37. Tony Banks - Siren (8:47)
Ozric Spacefolk
Ja, maar woirdt deze site dan niet een zooitje? Of staat het echt zo op de cd gemeld? Vind ik ook wel een kwalijke zaak, eigenlijk.

avatar van Bluebird
0,5
Easy Lover is idd van Philip Bailey. Dat is dan hetgene wat niet klopt.
Silent Running is ontsproten aan het brein van Rutherford. Daar kan ik dan wel weer mee leven.

avatar van Edwynn
Ozric Spacefolk schreef:

Ik heb de cd niet, maar in de persberichten stond het wel correct vermeld.

Bluebird schreef:

Easy Lover is idd van Philip Bailey. Dat is dan hetgene wat niet klopt.

Ja maar zo werkt het niet. Er wordt op deze site al best nauw gekeken op albumplaatjes, gastbijdragen, noem maar op. Maar goed, nu zift ik muggen zoals de mods doen.

avatar van meneer
Kan dit album wel 'bagger' zijn. Deze app (gisteren uitgekomen) vergoed veel !!

Voor de liefhebbers en degenen die meer willen weten:

I Know What I Like App Downloaden bij 'Download Now'.

Vol details, liefhebberij en documentairy..

Met dank aan Meester Dechamps

Maar het is een begin. Binnenkort wel betalen voor meer.

avatar van DargorDT
Wat een ophef om deze verzamel-cd zeg, met een beetje gezond verstand wéét je gewoon dat negeren het beste is. Op deze site althans, buiten MM denk ik dat er best een publiek voor is. Het stemgemiddelde komt op mij erg vreemd over. Het is toch niet vergelijkbaar met Gordons debuut?

0,5
Geldklopperij. een beetje fan heeft alles (al)

Ozric Spacefolk
Gelukkig ben ik geen fan. En heb ik alleen de soloplaten van Phil Collins en Mike + the Mechanics.

avatar van Bluebird
0,5
Er zijn veel interessantere solotracks voorhanden die dit flauwe ''best of'' aftreksel een stuk aantrekkelijker hadden kunnen maken. Zelfs al kende je die al, dan was de beleving al veel beter geworden. En dan vooral van de leden buiten Ome Phil.

Met alle bij elkaar gesprokkelde beste wil van de wereld zou je kunnen zeggen dat het een magere samenvatting is van waar de mensen op die recente ''groepsfoto'' het best aan herkend kunnen worden. En dat om de belangstelling van het publiek die ze niet kent of al vergeten is nog eens op te wekken. Tja, die zullen er vast nog wel zijn hier en daar. Dus puur een marketingprodukt.

De persoonlijke keuzes van de bandleden v.w.b. de solotracks zijn op zn minst dan ook zeer merkwaardig te noemen maar veruit de meest voor de hand liggende. Dus ook weer het bewijs van de doelstelling.

Een gemiste kans in ieder geval om eens een compilatie te bakken met een wat verrassender overzicht en sfeervollere inhoud die werkelijk nog eens iets toe zou voegen. Al zou ik niet meteen weten wat.

avatar van PUbu
Abacab is echt een wereld nummer. Vooral dat laatste deel. The Lamb lies down evenzo.....maar ook zoveel prut tussendoor. Voor de echte fans denk ik. Latere werk van Gabriel en Genesis ligt toch mijlenver van mekaar?

avatar van Running On Empty
PUbu schreef:
Abacab is echt een wereld nummer.

Heb je gedronken?

kippenhok
Misschien jeugdsemtiment, maar ik vind Abacab ook best een fijn nummer!

kippenhok
Heeft iemand deze compilatie al gehoord? Op het Steve Hoffman forum zijn de eerste berichten hoopgevend dat het eindelijk eens goed zit met de geluiskwaliteit.

Ik vind het geluid op de 3 boxen van een paar jaar geleden teleurstellend (70-75) tot ronduit slecht (76-81) (cd versie; waarschijnlijk beter op elpee maar die heb ik allemaal origineel). Als deze compilatie goed geluid heft zoals de recente Pink Floyd of Beatles remasters, zal hij een plekje krijgen in huize Kippenhok.

kippenhok schreef:

Ik vind het geluid op de 3 boxen van een paar jaar geleden teleurstellend (70-75) tot ronduit slecht (76-81) (cd versie; waarschijnlijk beter op elpee maar die heb ik allemaal origineel). Als deze compilatie goed geluid heeft zoals de recente Pink Floyd of Beatles remasters, zal hij een plekje krijgen in huize Kippenhok.

kippenhok
De documentaire die aanleiding vormt voor deze nieuwe verzamelaar begint over een half uurtje op BBC2.

avatar van Lambchop
kippenhok schreef:
kijk ik nu. Leuk

avatar van LucM
Dit is wel een erg rommelige compilatie met naast Genesis-nummers ook solo-nummers van Genesis-leden zelfs nummers van Mike & The Mechanics. Niets tegen goede compilaties maar dit is erg onoverzichtelijk en overbodig!

0,5
Is top!! ook hoe de breuk mat Gabriel is ontstaan

avatar van FrodoK
He, shit, gemist! En online niet buiten de UK te bekijken verdikkeme...

avatar van Running On Empty
FrodoK schreef:
He, shit, gemist! En online niet buiten de UK te bekijken verdikkeme...

Komt op DVD uit en zal binnen een paar weken wel herhaald worden op BBC4.

avatar van vigil
Nou het was wel aardig maar niet veel meer dan een opsomming van bekende zaken. Banks was weer zijn verzuurde zelve.

Hackett is trouwens boos dat zijn solowerk er uit is geknipt.

Martial
Running On Empty schreef:

Komt op DVD uit

Also on blu-ray

Martial
vigil schreef:

Ik heb me er wel mee vermaakt moet ik zeggen, veel ervan was inderdaad bekend terrein, maar toch wel een aantal "nieuwe" dingetjes gehoord die ik nog niet wist, waaronder de precieze breuk met Peter Gabriel en ja met Banks boterde het ook niet zo volgens mij

Vond het wel grappig om ze zo alle 5 op een rijtje te zien zitten, daar zit toch behoorlijk veel muziekgeschiedenis mag je wel zeggen en waar Peter Gabriel altijd mijn grote favoriet zal blijven en die toch ook vaak moet lachen om wat die zelf zegt, maar een reünie zie ik er niet van komen, al weet je het natuurlijk maar nooit.....

avatar van vigil
Tja de rol van Banks is toch een aparte, in principe de bandleider. Gabriel weg omdat vooral Banks het niet zag zitten met al die maskers en dat al de aandacht ging naar Gabriel. Hoe dat nou met de pas geboren dochter zat is wel wat onduidelijk. Hoe ziek was ze nou echt. Was het echt nodig dat Gabriel bijna niet bij het proces aanwezig was. Gabriel vond van wel en Banks van niet. Dat is lastig inschatten natuurlijk voor buitenstaanders. Toen Hackett weg omdat Banks de tokkeldeuntjes (om het even oneerbiedig te zeggen) niet zag zitten en later was Banks ook verbitterd dat de solocarrières van iedereen goed liepen behalve van hem zelf. Dan ook nog zeggen over Collins dat hij Phil "al het succes gunde maar dit was wel een beetje erg veel van het goede". Hi zie het wel met een flauwe glimlach maar je zag meteen dat hij het ook echt meende.

avatar van meneer
To keep in silence I resigned
My friends would think I was a nut
Turning water into wine
Open doors would soon be shut
So I went from day to day
Tho' my life was in a rut
"Till I thought of what I'd say
Which connection I should cut
I was feeling part of the scenery
I walked right out of the machinery

avatar van FrodoK
vigil schreef:

Hackett is trouwens boos dat zijn solowerk er uit is geknipt.

Waar heb je dat gelezen?

avatar van vigil
op zijn eigen facebook pagina. Dit bericht is inmiddels overgenomen door Rolling Stone, BBC en diverse prognieuwssite's

hij zou de dvd gaan verkopen via zijn eigen webshop (gesigneerd denk ik) maar dat heeft hij per direct teruggetrokken.

Martial schreef:

Ik weet het niet Phil deed gweoon mee op PG 3 en PG heeft al laten weten best wel in te zijn voor een reunie. Ook Hackett laat zich positief uit, maar Banks is inderdaad een mannetje. In VS zeiden ze destijds 'wat een goede show Peter' ( dat stak bij de andere GENESIS leden en wat het over + sluiten helaas).

@ Bluebird je gaat alleen nog voor Hackett? Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe PG waar ook aan gewerkt wordt...

avatar van meneer
Nee.. Hackett Niet blij..!

avatar van DikkeDarm
Je kan er wat van vinden, er zijn altijd liefhebbers die ook deze gaan halen gewoon voor "de heb". Bijna iedere populaire pop/rock band doet dit (noem er maar een paar), sommige hebben zelfs meer verzamel dan reguliere cd's er zal wel een markt voor zijn en nog belangrijker het levert poen op. Het woord overbodig is al gevallen meer hoef je niet te weten. Genesis was een top band waar net als vele andere de beste werken in de 70 jaren liggen en daar wil ik het graag bij houden.

Supper's Ready is in een notendop Genesis....