Genesis - R-Kive (2014)

Label: Virgin EMI

1. The Knife (8:53)
  2. The Musical Box (10:31)
  3. Supper's Ready (23:04)
  4. The Cinema Show (10:41)
  5. I Know What I Like (4:10)
  6. The Lamb Lies Down on Broadway (4:52)
  7. Back in N.Y.C. (5:45)
  8. The Carpet Crawlers (5:15)
  9. Steve Hackett - Ace of Wands (5:25)
  10. Ripples (8:05)
  11. Afterglow (4:12)
  12. Peter Gabriel - Solsbury Hill (4:21)
  13. Follow You Follow Me (4:03)
  14. Tony Banks - For a While (3:40)
  15. Steve Hackett - Every Day (6:15)
  16. Peter Gabriel - Biko (7:30)
  17. Turn It on Again (3:51)
  18. Phil Collins - In the Air Tonight (5:27)
  19. Abacab (6:56)
  20. Mama (6:53)
  21. That's All (4:26)
  22. Phil Collins - Easy Lover (5:03)
  23. Mike & The Mechanics - Silent Running (6:12)
  24. Invisible Touch (3:29)
  25. Land of Confusion (4:47)
  26. Tonight Tonight Tonight (8:53)
  27. Mike & The Mechanics - The Living Years (5:32)
  28. Tony Banks - Red Day on Blue Street (5:48)
  29. I Can't Dance (4:01)
  30. No Son of Mine (6:39)
  31. Hold on My Heart (4:38)
  32. Mike & The Mechanics - Over My Shoulder (3:35)
  33. Calling All Stations (5:45)
  34. Peter Gabriel - Signal to Noise (7:33)
  35. Phil Collins - Wake Up Call (5:15)
  36. Steve Hackett - Nomads (4:31)
  37. Tony Banks - Siren (8:47)
avatar van Running On Empty
kippenhok schreef:
Zonde van mijn tijd om bovenstaande te lezen

En vooral erg zonde om er ook nog op te reageren

Fedde
Bluebird schreef:
En daarmee is voor mij de kous af.

avatar van Running On Empty
Voordat dit samenraapsel uitkomt hebben we al 100 pagina's gevuld.

kippenhok schreef:
Ik heb net 5 sterren gegeven. Het lijkt mij een de band zelf om te bepalen wat ze met hun muziek doen.

En als ik er vanuit ga dat de albumversies op deze verzamelaar terechtkomen, dan staat er zoveel mooie muziek op dat 5 sterren op hun plaats zijn.

Als je het niet eens bent met de motivate van de band, koop deze plaat gewoon niet.

Nog even los van de discussie over hoe veel verzamelalbums je uit moet brengen en wie hier op zit te wachten (al ben ik dat eerlijk gezegd ook niet), vind ik het bij verzamelalbums wel belangrijk dat het een mooi evenwichtig beeld geeft van het algehele (of gedeeltelijke) oeuvre. Dat moet goed samengesteld zijn, ook qua volgorde van nummers en prettig wegluisteren. Anders is het inderdaad alleen maar eerdere albumversies op een cd zetten.

Dat weegt bij mij juist mee in de beoordeling van een verzamelaar, want de muziek hoef je niet te beoordelen. Die was er al. Mooie verzamelaars die lekker weg luisteren en de opbouw klopt, krijgen bij mij hogere waardering.
Ik vraag me dan wel erg af of deze verzamelaar daar wel aan voldoet. De nummers zijn er gewoon in chronologische volgorde opgekwakt, waardoor het verschil tussen de drie cd's ook wel erg groot is. Had dan even nagedacht over wat qua volgorde juist een mooie doorsnee en gebalanceerd geheel gegeven had. Daarnaast vind ik persoonlijk drie cd's ook te veel. Daarmee geeft het de indruk dat er verder weinig over nagedacht is.

Bonk schreef:

I

Kun je een voorbeeld geven van mooie verzamelaars die lekker wegluisten? Voor alle bands waarvan verzamelaars die ik mijn collectie houd (en dat zijn er maar weinig - als een band ondek via een verzamelaar verkoop ik deze meestal later weer als ik de studio albums heb) vind ik uiteindelijk dat de volledige albums me op dat vlak meer luisterplezier schenken. Dit gaat overigens wel over 'best of' verzamelaars; collecties van b-sides of rarities is een ander verhaal.

Qua aantal vind ik 3 cd's wel goed hier, als er een vriendelijk prijsje aanhangt. Als hierboven ook al ergens opgemerkt, ga ik ervanuit dat dit gericht is op kopers die nog weinig tot niets van Genesis kennen, en met een schijfje minder zouden ze toch een hoop moois missen.

avatar van Bonk
Ik geef absoluut de voorkeur aan volledige albums. Het probleem van 'chronologische' verzamelaars vind ik dat er vaak weinig geheel in te beluisteren is en een alleen een opsomming van hits is.
Voor mij zijn goede verzamelaars (waar dus ook nagedacht is over volgorde of het in ieder geval enigszins als geheel overkomt) Legend van Bob Marley, de eerste twee Greatest Hits van Queen, Yer Favourites van The Tragically Hip en And I Feel Fine van R.E.M. Ik kan nu verder niet zo veel bedenken, maar dat zijn voor mij in ieder geval verzamelaars die ik fijn vind.
Zoals gezegd ben ik ook zeker geen groot liefhebber van verzamelaars, dus ze moeten ook echt heel wat doen om het volle pond te krijgen. Volgens mij heb ik dat nog nooit een verzamelaar gegeven.

avatar van musician
Er zijn prachtige verzamelaars te maken van diverse artiesten, ook in de Greatest Hits of Best of sfeer.

Zoals Weird scenes inside the goldmine van The Doors. Original Musiquarium van Stevie Wonder.

En mooie verzamelaars zijn ook ongetwijfeld van Genesis te maken.

Maar, gezien de nogal "bonte" verschillende stijlen, zou ik er één maken met Peter Gabriel, één met Collins vanaf A trick of the tail tot en met Duke. En een derde met alles van daarna.

avatar van Edwynn
Verzamelaars.. brrr. Zogenaamd de beste liedjes bij elkaar. Brrr.

Volgens mij is het de bedoeling om u allen warm te maken voor een te verschijnen dvd'tje waarvan het documentairegedeelte in oktober door de BBC uitgezonden gaat worden.

avatar van FrodoK
De vraag is of datook NODIG is. Ik denk niet dat deze verzamelaar meer kijkers zou opleveren.

avatar van FrodoK
Lelijke hoes, trouwens...

Misterfool
Volstrekt onnodige verzamelaar en daarmee is eigenlijk alles wel gezegd.

avatar van Edwynn
FrodoK schreef:

Kijkers = potentieel koopvolk. Zoals bijvoorbeeld tante Mien en ome Cor op de bank: "Hee leuk bandje. Seffies kijken op de Amazon. Hoppakee, gelijk alle hitjes bijelkaar." Klikkerdeklik en ka-ching. Weetjewel.

Natuurlijk is dat allemaal niet nodig. Want eigenlijk is geen enkele release 'nodig'. Zeker Genesisreleases niet.

avatar van bikkel2
De platenmaatschappij in deze denkt slim te zijn door ook nog solowerk aandacht te geven. Het wordt er alleen maar rommeliger door.
Welke potentiele liefhebber wil hier mee bereikt worden in vredesnaam ?

Was er nu echt niets anders te bedenken ?
Hoe onevenwichtig wil je het hebben.

buizen
Nog nooit zoveel gemopper gehoord vooraleer een album ook nog maar uitgekomen is

0,5
Kun je nagaan op hoeveel uitsluitend ouwe koek je wordt getrakteerd. En nog van de meest uitgekauwde soort ook. Die vreselijke cover maakt het nog extra goedkoop hoewel de schikking van de letters wel een grappig schaduwbeeld oplevert. Dat is dan nog het enige aardige wat hier aan te ontdekken valt.

Fedde
Bluebird schreef:
.... hoewel de schikking van de letters wel een grappig schaduwbeeld oplevert ...

Kijk eens aan, Bluebird heeft een lichtpuntje gevonden Nog even en er komt misschien nog een puntje bij. Moet niet gekker worden

0,5
Dat ene sterretje was al voor de cover hoor. Het zal idd niet gekker worden.

avatar van Bonk
Als ik eerlijk ben, snap ik dat ene sterretje net zo min als de vijf van kippenhok. Begrijp me goed; ik vind dit ook een rare en overbodige uitgave, zelfs voor een verzamelaar. Maar om nou te zeggen dat de muziek niet zelfs een half sterretje verdient....

0,5
Die heb je toch allang gegeven voor de -tig albums waar die al opgekwakt is? Teveel eer dus in dit geval. Ook al staat er 100 keer Genesis op.

avatar van Bonk
Ben wel met je eens dat er soms strafpunten uitgedeeld moeten worden en dat dit album daar zeker voor in aanmerking komt, omdat er wel heel weinig idee verder achter zit. Maar ik vind de cover dan ook weer niet zo geniaal, dat die een vol punt verdient

avatar van freitzen
Wel een beetje jammer van al die stemmen. Iedereen hier ook bekend met alle solonummers? En welke versies van Abacab, Mama en Tonight, Tonight, Tonight staan hier eigenlijk op?

0,5
Gewoon de albumversies. En die solonummers zijn amper de moeite waard en de fan weet dan ook dat er veel betere voorhanden zijn. Maar de beoogde doelgroep is dan ook die, die zelfs het meest stukgedraaide werk nog nooit moet hebben gehoord waarschijnlijk.

avatar van freitzen
Nou ja, ik vraag me af of die doelgroep op bijna negen minuten Tonight, Tonight, Tonight zit te wachten. Op The Platinum Collection was het nog de single edit, vandaar mijn vraag. En ik weet inderdaad wel dat er veel beter werk voorhanden is - wat doet zo'n Wake Up Call bijvoorbeeld op dit album?

Bonk schreef:

Op dit moment staat het gemiddelde, met mijn 5 sterren, op 1,85. Hoe je ook denkt over het nut van deze verzamelaar, dat lijkt me volstrekt geen reeele waardering voor de muziek op deze 3 schijven. Vandaar mijn 5 sterren.

Ik heb deze plaat nog niet gehoord, net als (naar ik aanneem) mijn mede stemmers. Ik denk dat ik er uiteindelijk 3,5 sterren aan zou geven, maar verwacht hem helemaal niet te kopen en zal mijn stem weghalen als hij in de schappen ligt.

Als dit stemgedrag niet de bedoeling is, vind ik het prima als mijn stem verwijderd wordt. Maar dan graag ook alle 0,5 en 1 ster stemmen.

kippenhok
Ik voel hier een hoop negativiteit. Ik vind dat teleurstellend, met name voor 'verstokte liefhebbers'.

Ik ben zelf een groot Pink Floyd fan, en ik heb meer dan 10 verschillende persingen van sommige van hun elpees. Hun meeste recente verzamelaar 'A foor in the door' heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde, en die heb ik dan ook niet gekocht.

Maar om dan ineens allerlei frustraties te uiten via een album van mijn favoriete band? En dan maar belachelijk lage scores te geven die werkelijk niets met de muziek zelf van doen te hebben? Ik heb wel wat beters te doen.

avatar van chevy93
vigil schreef:
Het idee is wel leuk maar wie zit er op te wachten?
Jij blijkbaar. Je hebt gestemd, dus ik ga er vanuit dat je hem ook gehoord heb.

Net zoals al die 0,5*-stemmen die hier maar al te graag duidelijk willen maken hoe dit album totaal niet zinvol, commercieel en een wanproduct is.

Sommige mensen..

avatar van IntoMusic
Ik gooi deze maar uit mijn updates, want weet nu wel genoeg . Overigens eens met kippenhok: jammer dat het stemmen op MuMe steeds vaker over alles en nog wat gaat behalve over de muziek die erop staat. Je kunt natuurlijk ook niet stemmen...
MuMe blind volgen in het aantal sterren dat wordt gegeven, gaat allang niet meer op.

avatar van Jelle78
Ik heb de discussie hier gevolgd en ik begrijp de sentimenten. Ik vind het ook vrij zinloos om weer een Genesis verzamelaar uit te brengen, terwijl Turn it on Again en Platinum Collection nog prima verkrijgbaar zijn. Het enige extra wat je nu krijgt zijn een paar solo-nummers van de Genesis-leden, wat mij vrij zinloos lijkt op een Genesis plaat, en een afzichtelijke hoes. De reden zal wel zijn dat er iets anders gepromoot moet worden (een documentaire las ik hier?) of dat de rechten van de muziek nu bij een ander label liggen.
Ik vind het wel wat vreemd dat een aantal mensen hier hun ongenoegen uiten door een lage score. Het lijkt mij toch dat je pas op een album gaat stemmen als je het gehoord hebt, ook al ken je alle nummers al.
Hoe dan ook, ook ik zit hier niet op te wachten en zal deze plaat dan ook lekker aan mij voorbij laten gaan. Als ik Genesis wil horen, zet ik wel één van hun reguliere albums op en als ik van één van de leden solo muziek wil horen zet ik wel één van hun albums op.

chevy93 schreef:
Sommige mensen..

Willen hier maar al te graag duidelijk maken hoe dit album totaal niet zinvol, commercieel en een wanproduct is.

Volkomen terecht overigens. Blijft dus alleen het idee nog over om een cijfer aan te hangen. Ik geloof zelfs dat een halve ster nog teveel is. Links laten liggen is idd de enige methode.

Misterfool
chevy93 schreef:
J

Ik ken elk van de nummers die hierop staan en qua muziek is het niet slecht. Bij verzamelalbums dien je echter vooral te kijken of het een sterk overzicht geeft van een artiest. Dat is bij dit album absoluut niet het geval;'het voegt werkelijk waar niks toe. Dit is zo overduidelijk een moneygrab. Het idee an sich om het solomateriaal van de individuele leden te bundelen is niet eens zo slecht, maar hier zijn lukraak wat singles op het album gekwakt. Luiheid ga ik niet belonen.