Genesis - R-Kive (2014)

Label: Virgin EMI

1. The Knife (8:53)
  2. The Musical Box (10:31)
  3. Supper's Ready (23:04)
  4. The Cinema Show (10:41)
  5. I Know What I Like (4:10)
  6. The Lamb Lies Down on Broadway (4:52)
  7. Back in N.Y.C. (5:45)
  8. The Carpet Crawlers (5:15)
  9. Steve Hackett - Ace of Wands (5:25)
  10. Ripples (8:05)
  11. Afterglow (4:12)
  12. Peter Gabriel - Solsbury Hill (4:21)
  13. Follow You Follow Me (4:03)
  14. Tony Banks - For a While (3:40)
  15. Steve Hackett - Every Day (6:15)
  16. Peter Gabriel - Biko (7:30)
  17. Turn It on Again (3:51)
  18. Phil Collins - In the Air Tonight (5:27)
  19. Abacab (6:56)
  20. Mama (6:53)
  21. That's All (4:26)
  22. Phil Collins - Easy Lover (5:03)
  23. Mike & The Mechanics - Silent Running (6:12)
  24. Invisible Touch (3:29)
  25. Land of Confusion (4:47)
  26. Tonight Tonight Tonight (8:53)
  27. Mike & The Mechanics - The Living Years (5:32)
  28. Tony Banks - Red Day on Blue Street (5:48)
  29. I Can't Dance (4:01)
  30. No Son of Mine (6:39)
  31. Hold on My Heart (4:38)
  32. Mike & The Mechanics - Over My Shoulder (3:35)
  33. Calling All Stations (5:45)
  34. Peter Gabriel - Signal to Noise (7:33)
  35. Phil Collins - Wake Up Call (5:15)
  36. Steve Hackett - Nomads (4:31)
  37. Tony Banks - Siren (8:47)
avatar van vigil
Zo die staat er snel op!

Het idee is wel leuk maar wie zit er op te wachten? Natuurlijk zal Tony banks blij zijn dat er wat aandacht is voor solomateriaal van hem maar je kan natuurlijk de solocarriere van hem niet vergelijken met de millionsellers van Gabriel en vooral Collins.

avatar van meneer
Op Spotify kan je, bijna, dit lijstje zelf ook maken. Gabriel staat er weinig op. En Banks, tsja..

Ik zal hem niet aanschaffen en commercieel gezien zal het ook niet echt verkopen, denk ik.

Waarom ze dit nou doen...? Was gisteren ook wel zwaar overhyped.

Fedde
Aardige verzamelaar voor wie niet te diep hoeft graven. Niet compleet natuurlijk, maar toch. Er is zeker markt voor zo'n 3 CD-boxje. De losse albums zijn nogal prijzig en als het dan betaalbaar bij elkaar staat (19 pond op Amazon UK) is dat leuk meenemen voor de feestdagen.

0,5
een beetje fan heeft dit soort stuff gewoon al in bezit. Leuk weer van de platenmaatschappij. Even weer iets uitmelken

Fedde
Je hebt gelijk, Neil Peart. Dit is niet voor de fans. Maar de platenmaatschappij kan nu eenmaal weinig verkopen aan 'de fan die alles al heeft'. Daarom is hier in de breedte gezocht naar een markt, niet in de diepte.

avatar van musician
Het is trekken aan een dood paard, waar toch nog iets door deze of gene aan wordt verdiend.

Deze compilaties kunnen de fans allemaal ook maken, met allemaal eigen favorieten. Mijn probleem er mee is, en dat is hier ook zeker het geval, dat de nummers uit hun context van de oorspronkelijke albums worden gehaald en dat dus de cohesie van het album ontbreekt.

Zo is Ace of Wands van Steve Hackett echt veel leuker op zijn soloalbum Voyage of the Acolythe, waar bijvoorbeeld ook zijn klassieker Shadow of the Hierophant op staat. Dat hoort echt bij elkaar. En veel te kosten, als het daar toch over gaat, hoeft dat album nu ook weer niet. En het is net Genesis, met twee nummers gezongen door Phil Collins in zijn betere tijd.

Héééééél erg soms worden dit soort verzamelingen wel eens gebruikt om een wederopstanding alvast enige houvast te geven. Als inleiding tot.

Maar daar durf ik hier nauwelijks op te hopen.
Dus we kunnen al gewoon stemmen, bij gebrek aan speciale versies?

musician schreef:

Uiteraard, maar noem mij dan een verzamelalbum (een overzichtsalbum van band en solo-projecten) waarbij de samenhang van de oorspronkelijke albums behouden blijft.

Zoals gezegd; niet voor de fans (die hier altijd wat op aan te merken zullen hebben) maar misschien wel een leuke kennismaking voor wie niet met deze muziek is opgegroeid. En wie weet, is het wel heel mooi geremasterd.

PS. Sinds wanneer is het verboden iets te verdienen aan de verkoop van een CD?

avatar van Hans Brouwer
Fedde schreef:
Maar zou degene die "niets" heeft nu ineens warm lopen voor "R-Kive (2014)"? Ik heb zo mijn twijfels.

avatar van bikkel2
Hoop commotie om niks eigenlijk. Om hier publicitair nu zo'n heisa om te maken.
Het zou wat anders zijn als de band zou besluiten om in de originele of desnoods in de latere bezetting ( met Collins als zanger) een tour of een paar optredens zouden doen.
Dan heb je een soort van opwarmertje voor wat er komen gaat.
Maar dan nog is het een vrij overbodige compilatie waar je de fans in ieder geval geen plezier mee doet.

Hier een nieuw publiek mee lokken ?
Tikje overdreven lijkt me.
Genesis was uitstekend op zijn plaats in de 70's met uitstekende prog.
In de 80's een geoliede grote band die steeds meer pop werd, maar met gemak stadions liet vol lopen. Maar ook dankzij Ome Phil's succesvolle soloavonturen.

Ik vraag mij werkelijk af of je hier mee nog nieuwe fans mee aanboort.

Zonde van de Ruimte op Musicmeter
Zonde van het Papier bij alle recensies in bladen
Zonde Zonde Zonde

Running On Empty schreef:
Zonde van het Geld

Tsjonge jonge, we zijn hier wel in de genesis-kerk beland. Hoe durven ze zulke zondige CD's uit te brengen en er misschien nog geld aan verdienen. Foei!

Fedde schreef:

Amen

0,5
Oh is dit em nou? Wat staat me daar een zooitje gruis op zeg.

Als dit de support zou zijn van de tracklist die men van plan is als reünie te gaan brengen dan ben ik meteen al geweest ook.

avatar van musician
Nou ja, je kunt nog wachten tot Solsburry Hill is gespeeld....
Ik denk dat Gabriel zelf het daarna ook voor gezien houdt

avatar van bikkel2
Bluebird schreef:
Oh is dit em nou? Wat staat me daar een zooitje gruis op zeg.

In ieder geval afwisseling genoeg op zo'n avond. Wat een Succes !!!

0,5
Laten die lamstralen liever eens met wat nieuws op de proppen komen ipv met een pot dooie geraniums. Wie zit hier in jezusnaam nog op te wachten zeg, pfffff.......... Archive nummer zoveel.

avatar van hogweed
Ach, dat ik dit nog mag meemaken: Supper's Ready en I Can't Dance 'gebroederlijk' op 1 album....

Bluebird schreef:

Je geeft al een waardering zonder geluisterd te hebben

avatar van musician
Ik begrijp de titel ook niet goed. Als je nog iets onuitgebrachts zou hebben liggen op stoffige planken, dat is wat anders. Maar dit is gewoon een bij elkaar geraapt eh........ niemandalletje. Het is niet eens een mooie compilatie.

Kijk, een set met 5 cd's met van elk Genesis lid z'n beste solowerk, zorgvuldig geselecteerd: daar heb je nog wat aan. Hoewel het bij sommigen toch nog diep graven wordt maar het kan leiden tot iets zinvols. Maar ook hier geldt dat we het meeste al gehoord zullen hebben.

avatar van IntoMusic
Het is de zoveelste verzamelaar, maar nu met wat diversiteit aan nummers die niet alledaags zijn. Snap niet echt de lage beoordelingen, want alhoewel het de zoveelste is blijft de muziek natuurlijk als een paal boven water staan. Zou de lage stemmen dan liggen aan diezelfde genoemde diversiteit? Dat kan ik mij dan wel weer voorstellen.
Anyway ik laat deze maar aan mij voorbij gaan.

avatar van Running On Empty
De stemmen zijn in dit geval duidelijk niet voor de muziek zelf, maar voor de zoveelste verzameling en de daarmee gepaard gaande uitmelkerij.

avatar van musician
Misschien is een lage stem inderdaad het enige dat we kunnen doen om kenbaar te maken dat we inmiddels genoeg hebben van de zoveelste compilatie van bekend werk van deze artiesten.

avatar van Running On Empty
Misschien besluiten de heren door onze commentaren alsnog om deze release in te trekken

avatar van IntoMusic
Hahahah ja dat zal inderdaad: Collins die op z'n schommelstoel met Google vertaal de reacties van MuMe leest .

0,5
Wie zit er eigenlijk achter deze compilatie? En wiens idee was het om de mensheid met dit bij elkaar geraapte zooitje weer opnieuw te gaan vervelen? Mij ontgaat elke logica in ieder geval. Zelfs de solonummers zijn in ruime mate voor verbetering vatbaar.

Wil je bij gebrek aan creativiteit of uit puur gemakzucht echt nog eens een genietbare en tegelijk verrassende verzamelaar met een eigen karakter uitbrengen dan moet je dus niet aan komen kakken met wat we decennia lang al dagelijks op de radio hebben moeten aanhoren.

Overbodigheid in het kwadraat. Een bijzonder slappe actie.

En daarmee is voor mij de kous af.

Bluebird schreef:
En daarmee is voor mij de kous af.

Eindelijk

kippenhok
Ik heb net 5 sterren gegeven. Het lijkt mij een de band zelf om te bepalen wat ze met hun muziek doen.

En als ik er vanuit ga dat de albumversies op deze verzamelaar terechtkomen, dan staat er zoveel mooie muziek op dat 5 sterren op hun plaats zijn.

Als je het niet eens bent met de motivate van de band, koop deze plaat gewoon niet.

Running On Empty schreef:
Zonde van de Ruimte op Musicmeter
Zonde van het Papier bij alle recensies in bladen
Zonde Zonde Zonde

Zonde van mijn tijd om bovenstaande te lezen

kippenhok
Het lijkt mij het best dat een band zich wat meer zou verdiepen in waar ze de fans nog een plezier mee kunnen doen. En dat is m.i. niet bepaald een herhaling van een herhaling.

Deze band en de bandleden hebben ons als meer dan 35 jaar heel veel plezier gedaan. En dan nog zie ik dat hier heel veel mensen ontevreden zijn.