Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
Travisaholic!
You're All I Have klinkt goed. Nóg toegankelijker. Kan goed een hitje worden.

Erg fijn dat Martha Wainwright op dit album langskomt

avatar van Hermy
Ik heb zojuist het album voor de eerste keer geluisterd en ben nog niet echt onder de indruk. Het klinkt bijna als een kopie van 'Final Straw', alleen ontbreken nummers van het niveau 'Spitting Games' en 'Run'. Wellicht dat een paar luisterbeurten hier verandering in gaat brengen.

avatar van Nicolage Rico
Ben wel benieuwd naar dit album, al ben ik (inderdaad) bang dat er weinig variatie tussen de nummers zal zijn. Dit is al niet echt het geval op "Final Straw". Ik hoop op een aantal top-nummertjes.

avatar van dynamo d
Ik vond/vind The Final Straw wel erg goed (zeker luisterend naar de SACD in surround sound). Ben dus ook nieuwsgierig naar hun nieuwe album. Weet iemand of dit ook op dualdisc of super audio cd wordt uigebracht?

Jornaquin
Ik heb alleen You're All I Have nog maar geluisterd, een beetje een simpel soft zoetsappig nummertje. Erg jammer, want ik ben beter gewend van Snow Patrol

dynamo d schreef:

Zo heb ik 'm laatst ook gehoord, maar doe mij maar gewoon een stereo-cd'tje/lp'tje. Al dat rare gedoe met die DVD-audio en SACD...

Ooeehh, ik ben zo benieuwd, vond You're All I Have wel oke, beetje te simpel misschien. Heb alleen een live versie van Chasing Cars, maar die vind ik echt heel goed!

Hé Hermy, waar/hoe heb je hem geluisterd, hij is toch nog nergens uit:o? (En nog amper te downloaden)

Ace schreef:

Wat is dit nou voor een middeleeuwse reactie.

dynamo d schreef:

Wat is dit nou voor een middeleeuwse reactie.

Een middeleeuwse reactie? Een studioalbum dient gewoon uit twee speakers in stereo weergegeven te worden. Bij een live-album kan ik me dat hele ruimtelijke, surround bewerkte gedoe nog wel voorstellen, maar in alle andere gevallen doet het afbreuk aan de plaat. Dus wellicht is mijn reactie niet middeleeuws, maar heb ik meer een andere opvatting over muziek luisteren

Ik bespeur trekjes van audiofilie in Dynamo's luistergedrag.

Niets mis mee, overigens.

Ace
Ik moet trouwens wel een beetje volledig zijn bedenkt ik me nu: de stereo SACD's zijn zeker wel mooi, maar dat meerkanaals gedoe hoeft van mij niet.

Op het eerste gehoor klinkt Eyes Open zeer goed. Chasing Cars is Run maal vijf.

herman schreef:
Ik bespeur trekjes van audiofilie in Dynamo's luistergedrag.

Niets mis mee, overigens.

Dat klopt. Ben audiofilioot

En Ace,
Andere opvattingen, daar is NL groot mee geworden. Gelukkig dus maar

'You're All I Have' wordt de eerste single van deze plaat.

Gedurende het concert 7 maart jl. zijn diverse nummers van deze langverwachte opvolger van 'Final Straw' ten gehore gebracht. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er verkocht van was..

Het is even afwachten hoe de gehele plaat bij mij gaat aanslaan.

Quaktus schreef:
Chasing Cars is Run maal vijf.

Hoe bedoel je precies maal 5? 5 Maal beter of... ?

Nicolage Rico schreef:

Hoe bedoel je precies maal 5? 5 Maal beter of... ?

Ook dat. Het nummer bevat alle elementen van Run maar is tegelijkertijd vijf maal beter

Eyes Open wordt trouwens iedere keer dat ik het hoor beter. Snow Patrol heeft zich echt overtroffen.

Quaktus schreef:

Dan moet ik "Chasing cars" snel eens gaan beluisteren. Ik vind "Run" één van de mooiste nummers van de laatste jaren.

Ik vind Run beter dan Chasing Cars en de cd eigenlijk een klein beetje tegenvallen, maar het kan nog komen hoor . Make This Go On Forever vind ik het mooiste nummer nu!

avatar van thaw04
Heb net de cd beluisterd en het klinkt weer goed moet ik zeggen. Vooral Chasing Cars is een echt Snow Patrol nummer in ongeveer dezelfde stijl als Run hoewel het (nog) niet het niveau ervan kan halen. Set the Fire to the Third Bar & Open Your Eyes zijn erg goed.

Vooralsnog een 3.5 *

Zouden ze trouwens op Lowlands komen? *hoopt*

vind het een mooi album, maar haalt toch net het niveau niet van zijn voorganger
3.5

Ik was na het horen van hun doorbraak-album The Final Straw meteen verkocht. Dit nieuwe album zal het succes misschien niet overtreffen maar komt m.i. dicht in de buurt. Het nummer "You're All I Have" wordt de nieuwe single. Hopelijk eindelijk eens een hit in ons land!?

Nooooooo!!! Geen hit! Echt, hits verpesten het lied altijd >_

avatar van Nicolage Rico
Omdat die nummers 500 x per dag op de radio komen, inderdaad...

avatar van klaasdevries
Ik denk dat ik eyes open binnenkort ook maar ga kopen. Sinds final straw maken ze echt goeie muziek, typisch zon bandje dat steeds beter wordt.

avatar van Koenr
Wie luistert er dan ook naar de radio.

avatar van the viking
Alleen tijdens het werk,dan krijg ik automatisch wat mee! Echter geen arbeidsvitaminen voor mij ! Trouwens vind dit album wel aardig klinken !

ik snap er niks van. er staat toch duidelijk dat het album pas 1 mei te koop is, ik kan hem echt nergens vinden op de download en toch staan er al 10 stemmen....

schiet mij maar lek!

avatar van the viking
Als je de juiste bronnen weet te vinden ! Volgens mij heb ik de cd al zo'n vijf weken geleden opgehengeld !

Jornaquin
hmm geef mij die bronnen dan the viking