Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
avatar van coldwarkids
Dit heeft echt alles, het is niets voor niets de cd van 2006 geworden in m'n eindejaarslijstje top 10.
Shut your eyes is alleen de minste van de cd, verderest niks aan toe te voegen.

(Beetje laat met stukje schrijven)

Hoezeer ik ook van het album 'Lights and Sounds' van Yellowcard geniet, keer op keer dat ik hem opzet, zal hij toch een plaatsje moeten opschuiven zodat dit album op twee komt. Ik draai 'Eyes Open' nog steeds grijs en de CD is gewoon belangrijk voor mij geworden. Net dat ene beetje belangrijker dan 'Lights and Sounds'. Daarom naar nummer twee!
(Op één zal hij waarschijnlijk nooit komen bij mij, The Killers zijn een beetje vastgeroest )

avatar van BenZet
Goede plaat van Snow Patrol, hun beste!

avatar van coldwarkids
Ik ben benieuwd naar hun nieuwe, die ergens achter in oktober uit moet komen hij heet: A Hundred Million Suns

avatar van James Douglas
Een aantal lekkere catchy songs maar zo groots vind ik dit nu allemaal ook weer niet. In vorige decennia kwamen rockbands toch met inventievere muziek voor de dag. Daarbij vind ik het tekstueel bijzonder pover.

avatar van sjoerd5
leuke popplaat.
Heel goed als achtergrondmuziek, bij huiswerk enzo.
ben benieuwd naar de volgende.

De nieuwe is beter maar dit is ook top:D

avatar van Harribo
Ik kan deze muziek wel waarderen maar erg groots vind ik het niet.
Ik heb een aantal keren beluisterd maar hebben hoef ik deze plaat niet, daar verveelt hij mij toch teveel voor. Hoewel ik hem voor 8 euro kon krijgen, heb ik hem toch niet gekocht.
Nu moet ik zeggen dat ik ook meer voor sfeer muziek ga, dit is mij teveel poppie te weinig emoties.
Toch 3 sterren omdat sommige nummers mij wel konden bekoren: Chasing Cars/ Hands open/Open your eyes

avatar van Bulldozer
Ik vind deze toch iets beter dan de opvolger AHMS. Er zit wat meer diepgang in, echt super is het ook weer niet.
Gewoon een aardig bandje, dat Snow Patrol.
Mijn verwachtingen waren toch iets hoger.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Goede popplaat met een hoog U2 gehalte.
Je hebt steeds het idee dat je het allemaal al eerder hebt gehoord, maar het album verveeld me geen moment, de topper vind ik toch wel Open Your Eyes,eerst toewerken naar een climax en dan na ca. 3 minuten helemaal los gaan, geweldig nummer.

Make This Go on Forever en Set the Fire to the Third Bar zijn geweldige nummers. De rest heeft een iets minder lange houdbaarheidsdatum.

Al met al is het een geslaagde plaat, maar hoger dan 3,5* kom ik niet. Stonden er maar meer nummers als bovengenoemden op.

avatar van SGmania
leuke plaat, beter als de opvolger, met inderdaad het hele mooie Set the Fire to the Third Bar en een topnummer als chasing cars

zeker geen slechte muziek, maar ik ervaar het wel een beetje of deze band op dit album in een grijs gebied blijft hangen op een paar uitschieters na.
"A hundred million suns" vind ik zelf toch iets genietbaarder.

avatar van Freggel
Make This Go on Forever is een subliem nummer.

Hartverscheurend!

avatar van Paranoid Android
And it's beginning to get to me
that I know more of the stars and sea.
Than I do of what's in your head
Barely touching in our cold bed.

wat een fluttekst zeg...
Minste album van Snow Patrol imo.
De cd When It's All Over We Still Have to Clear Up is zo veel mooier en minder over de top!

*1/2

mathieudc
Minste album van Snow Patrol? Zo zie je maar, ik vind dit met heel veel voorsprong de beste van Snow Patrol!

avatar van vin13
Relaxte plaat met sterke melodiën, af en toe een beetje soft maar dat ligt meer aan mij. Ik was bang dat het een soort Coldplay was, maar ze zijn een stuk boeiender en het duet vind ik zeer geslaagd.
Volgende keer iets meer rocken?

mathieudc
Schitterende tijden beleefd met dit album, en hier kleven nog steeds heel veel herinneringen aan vast. Ja, 2006 was voor mij een speciaal jaar in zeer vele opzichten, allemaal positief. Zo kweekte ik 'grote' interesse in muziek in 2006. Deze plaat was dus één van de eerdere platen in mijn collectie en heeft (mede) daardoor een toch wel kleine voorsprong op platen die later zijn gekomen...

Je kent nog niet zo héél veel en wat je dan wél kent en op die moment héél goed vind, zoals dat het geval was (en nog steeds is) met deze plaat, blijft dan meestal langer plakken en de herinneringen zijn vaak nog zo sterk vanwege minder grote concurrentie met andere platen. Deze is er dus zo één van.

Helaas (hoewel, 't is maar hoe je het bekijkt) voor deze 'Eyes Open' heb ik inmiddels al wat meer leren kennen en is deze daarom misschien 'onterecht' hoger gewaardeerd ten opzichte van andere albums. Met name door de nummers 'Headlights On Dark Roads', 'The Finish Line' en in mindere mate 'It's Beginning To Get To Me' en 'You Could Be Happy' is deze plaat misschien geen vijf sterren meer waard. Ik verlaag naar 4,5 maar ik ben de heren van Snow Patrol nog steeds zéér dankbaar voor hun beste plaat die ze tot nog toe hebben afgeleverd. Ik heb er heel veel plezier en een mooie tijd mee beleefd!

Nu afwachten hoe lang deze nog overleeft in mijn top-10. Staat er al een héél lange tijd in en ik ga 'm er zeker niet uitkijken (of uitluisteren), integendeel!

avatar van Rhythm & Poetry
Vandaag Shut Your Eyes beluisterd en dat vind ik een geweldig nummer, ga maar eens achter dit album aan.

avatar van Rhythm & Poetry
Zeer toegankelijke rockmuziek, het trekt mij wel aan alhoewel ik het nergens echt heel bijzonder vind. Of het moet dan toch Shut Your Eyes zijn, mijn favoriet van deze cd. Ja dat vind ik nou eens een erg lekker nummer. Voor de rest van de cd: het luistert allemaal zeer goed weg, de rustige stukken die het album erg veel kent kan ik goed waarderen. Het nummer Set the Fire to the Third Bar bijvoorbeeld kan ik om die reden ook erg goed waarderen. Dit is mijn tweede favoriet van de cd; de gastbijdrage is erg fijn.

avatar van indie-nerd
2 jaar geleden mijn meest gedraaide plaat...met allemaal heerlijke nummers..rustige maar ook knallers.

You could be happy vond ik zo mooi, en Hands Open was ook een van de favorieten.

Nu niet meer zoveel aandacht voor deze band.

avatar van B_B
B_B
Zowel tekstueel als muzikaal geen superplaat maar wel eentje die mij bijblijft en meerdere keren te beluisteren is.

avatar van Kelzo
Make This Go on Forever = echt een erg mooi nummer!

avatar van Serpico
Vermoeiend. In het kwadraat.

Gekocht, maar slechts een paar keer beluisterd. Hoezo we maken alleen maar liedjes die op elkaar lijken? Hoezo we doen heus niks interessants met onze gitaartjes, onze zangstem en denk maar niet dat je iets leuks te horen krijgt? Shut Your Eyes blijkt toch echt een uitgerangeerd standaard-liedje te zijn dat alleen leuk is wanneer je het weer eens met een half oor op de radio hoort. En de rest van de liedjes lijkt allemaal op Shut Your Eyes, maar dan slechter. You Could Be Happy is wel leuk. Voor een keer of 3.

Weet ik alvast wie ik moet skippen op Pinkpop

avatar van dinero
Het klinkt allemaal inderdaad een beetje hetzelfde, toch zijn het wel allemaal erg catchy-nummers! Ik vind het een erg goed album die je zeker wel vaker dan een paar keer kunt luisteren!

avatar van Harribo
Ik vind het een leuk album, maar op de een of andere manier raakt het mij niet echt. Ik heb ook vaak iets met stemmen en vind de zanger zijn stem niet verkeerd maar ook niet heel geweldig.
Niet om met hem te vergelijken, maar vind dan Tom Chaplin van Keane meer sfeer uitstralen.
En wat anderen zeggen...de liedjes lijken sterk op elkaar.
Toch 3 sterren omdat ik de muziek op zicht niet slecht vind.

avatar van stephanovic
Mooie plaat om gewoon even lekker bij weg te zinken, geniet er vooral met weer als vandaag nog steeds van. Vooral de samenwerking met Martha Wainwright bij het nummer Set The Fire To The Third Bar is mijn favoriet, maar alles klinkt sowieso gewoon heerlijk.

mathieudc
Gisteren was Snow Patrol voor mij het hoogtepunt van Pinkpop (1 juni). Ik heb ze leren kennen via de single 'Chasing Cars' maar ik heb ze pas écht weten waarderen na hen bezig te zien op een live-stream van één of ander festival. Ik was met name nogal onder de indruk van de eerste twee nummers van dit album...

Niet veel later heb ik dit album geprobeerd en daar heb ik sindsdien geen seconde spijt van gehad. Het kroop al snel mijn top-10 binnen in mijn toen nog zeer prille collectie...na vele albums later is dit album een aantal plaatsen gezakt maar toch was deze 'Eyes Open' nooit uit mijn top-10 weg te krijgen.

Vandaag, één dag na hun fantastische optreden op Pinkpop geef ik dit album opnieuw de vijf sterren die het ooit had en breng ik het ook meteen weer wat hoger in mijn top-10. Een schitterende plaat met enkel prachtige, sfeervolle nummers!

Ik had gehoopt dat men vooral nummers vanuit dit album zouden spelen, en dat deden ze inderdaad ook! De andere albums kwamen natuurlijk ook aan bod, maar ik denk dat de setlist zelfs meer nummers bevatte van 'Eyes Open' dan van hun nieuwere 'A Hundred Million Suns'. Van hun andere albums ben ik niet zo héél erg weg, op enkele uitschieters na, maar gisteren was alles gewoon subliem.

Een vroege favoriet die stand blijft houden, deze plaat maar toch ook Snow Patrol!

avatar van Nitsu91
Mijns inziens het beste album dat Snow Patrol heeft gemaakt. Open Your Eyes, Chasing Cars, You Are All I Have, Shut Your Eyes en Hands Open zijn heerlijke nummers, vooral om op de achtergrond aan te zetten. De steeds maar weer herhalende akkoorden van Snow Patrol zijn herkenbaar en aanstekelijk.

avatar van Snakeskin
Opmerkelijke band is dit eigenlijk. Zij dringen zich niet als mega act op zoals een U2, Radiohead en Metallica dat wel zijn. Zij missen daarvoor overigens ook de echte uitstraling. De omvang die hun populariteit nu bereikt heeft loopt vooruit op de act die het gaat worden. Ik verwacht dat hun beste materiaal nog moet komen. Het huidige enthousiasme van de aanhangers is een aanmoediging om dat er uit te laten komen. "shut your eyes"is een mooi voorbeeld van de ingetogen schoonheid die de band kan voortbrengen.