Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
Ik kan me niet echt vinden in de opmerkingen dat het allemaal wat op elkaar lijkt, dat vind ik juist totaal niet.
Als je nummers als bijv. Open your eyes, Set the fire to the third bar, The finish line, You're all I have, Shut your eyes en Chasing cars met elkaar vergelijkt hoor ik toch al zo'n 6 sterk uiteenlopende soorten songs.

avatar van stef212
Bwa , ze leunen toch enorm dicht tegen elkaar aan, hoor. Vooral dan de gitaarsound is weinig verrassend, als je final straw ook al achter de kiezen hebt. Ik vind dan ook dat Final Straw deze plaat in het geheel overtreft, wat niet wil zeggen da hier geen goede nummers/singles op staan. O.a. Open Your Eyes en vooral het lekkere Hands Open zijn zéér goed, zeker met de live-performance in het achterhoofd.

Geweldig album, krijg bij een aantal nummers nog steeds een brok in mijn keel. Beter dan de opvolger!

avatar van palomanp
Juist het beste album van Snow Patrol vind ik persoonlijk.

Grappig dat er zoveel verschillende meningen zijn over dit album, zoals het hoort.

avatar van SoNick
Goed album hoor. Zeker wel 4 uit 5 waar in mijn optiek. Heb wel met Snow Patrol altijd een beetje het gevoel dat het zoveel op elkaar lijkt. Maar zolang de kwaliteit hoog is hoor je mij daar niet over klagen. Heerlijke muziek ook om gewoon op de achtergrond op te zetten.

avatar van Pot-Honing
Na de eerste 5 nummers vind ik het album, op Headlights on dark roads na, toch behoorlijk inzakken.

Bij Set the fire to the third bar krijg ik elke keer weer de kriebels van de stem van Martha Wainwright, dus die wordt dan maar weer 'geskipt'.

3/5 voor dit album, dankzij het eerste deel!

avatar van stef212
Pot-Honing schreef:

3/5 voor dit album, dankzij het eerste deel!

Idem Dito hier, Set the Fire to the Third Bar blijft voor rillingen zorgen, maar de rest loopt mijlenver achter, jammer.

avatar van Thuurke
Voor mij blijft Snow Patrol over als de op 1 na beste band van het afgelopen decennium, ten minste als ik deze vergelijk met The Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Killers, The Kooks, etc.

Op 1 staat natuurlijk Coldplay.

Mijn lijstje:

Jaren 60: Beatles
Jaren 70: Rolling Stones
Jaren 80: U2
Jaren 90: Oasis
Jaren 00: Coldplay

mathieudc
Mja, Snow Patrol heeft wat mij betreft één erg sterk album gemaakt (deze Eyes Open) en voor het overige telkens degelijke, ietwat gezapige, albums. Leuke en zeer sympathieke band, dat is zeker. En ook live zeer sterk, daarom ook één van m'n favoriete bands van dit decennium.

avatar van MusicFreak
Er staan een paar goede en prachtige nummers op deze cd.
Vooral het duet met Martha Wainwright vind ik nog steeds erg mooi maar ook Chasing Cars en Open Your Eyes zijn zeker de moeite waard en worden erg goed live gespeeld!

inzekerezin
Prima album. 'Make This Go On Forever' en 'Set The Fire To The Third Bar' zijn de hoogtepunten.

avatar van VictorJan
Prachtige ballade met Martha Wainwright! Verder staan er nog een paar leuke nummers op, maar Set the Fire to the Third Bar is toch het enige dat echt beklijft. Chasing Cars is live ook nog wel leuk, maar het begint toch wel te vervelen.

avatar van Leander1991
1,0
nee ik heb er niet zo veel mee. Rock voor bakvissen naar mijn mening.

avatar van Snoeperd
Ik heb snow patrol nooit iets gevonden en de nummers die ik ken zijn zo zo nummertjes, gaat nog lang duren voordat ik dit ns ga proberen ( toch een hoge top 250 notering) doe mij maar coldplay

avatar van ThePrinceOfPop
Wat een lekker goed album (2e helft is wel minder). You're All I Have vind ik niet echt een nummer op een album mee te openen .

1e deel: heel krachtig en heel mooi.
2e deel: zwak en matig.
Uitkomst:
1e deel 4.5
2e deel 2.5
Dus het gem. 3,5 sterren .

avatar van pim556
Aardige pop-rock dit. Ik ben me na een tijdje alleen gaan ergeren aan de doogedraaide singles. Toch is dit zeker geen slecht album, vooral Make This Go on Forever vind ik een topper!

avatar van lennon
Op zich geen onaardig bandje.. maar waarom heb ik het idee dat ik dit allemaal al een keer vaker heb gehoord...

Wat mij betreft een van de velen die zich eigenlijk niet weet te onderscheiden...

Dit album is voor mij zeker geen blijver....

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vanavond weer eens na lange tijd herbeluisterd en dat beviel me goed, de 4 sterren blijven gerechtvaardigd.
Chasing Cars blijft een heerlijk nummer

Nian
Echt zielige muziek .. Dit is toch maar rock op een heel laag niveau hoor.

avatar van pim556
Nian schreef:
Echt zielige muziek .. Dit is toch maar rock op een heel laag niveau hoor.

Zielige muziek? Laag niveau? Wat versta jij onder "zielige muziek" en waarom is dit rock op een laag niveau?

Nian
Alle nummers lijken op elkaar (dus totaal niet origineel qua songs). Het is muziek die je onmiddellijk beu wordt (toch in mijn geval en ik heb wel een brede muzieksmaak). Deze muziek is ook véél te commercieel. Nog iets?

avatar van lennon
Nian schreef:
Deze muziek is ook véél te commercieel. Nog iets?

Ben het zeker met je eens dat het allemaal op elkaar lijkt, maar datgene wat ik quote vind ik altijd een loze opmerking.

Muziek die op cd wordt uitgebracht met doel om te verkopen is sowieso commercieel.

Nian
Ja ok, op dat punt heb je wel gelijk maar je hebt verschil tussen commercieel én commercieel. Snow Patrol maken gewoon nummers (die allemaal op mekaar lijken) die goed in het gehoor liggen en die makkelijk weg luisteren. Je hebt ook andere groepen die ook commercieel gericht zijn maar toch meer het experimentele verkiezen waardoor zij ook een minder groot publiek aanspreken (bv queens of the stone age: hun werk gaan ze niet veel op een gewone radiozender draaien terwijl ze Snow Patrol daarentegen grijs draaien = ik verwijs nu naar Q-Music in België)

avatar van Kuk
Kuk
Natuurlijk zijn er orginelere/betere/minder commerciële bands die het veel beter doen en kunnen. Neemt niet weg dat dit voor op de radio ongeveer het beste is wat voorbij komt. En zeker nummers als Make This Go On Forever, Set The Fire To The Third Bar en Open Your Eyes zijn gewoonweg goed gemaakte popliedjes.

avatar van chevy93
Zware teleurstelling. Buiten de 2 (over)bekende hits valt er weinig te genieten. Sommige nummers vind ik echt bedroevend en totaal niet passend bij dit album.

MindRuler
Zelfs dat overbekende nummer (chasing cars) is een teleurstelling voor het oor.
Zelden zo'n saai nummer gehoord.

avatar van Eveningguard
Het zeikgehalte van de stem van de zanger staat de prachtige instrumentatie in de weg. Doodzonde.

avatar van jasper1991
'Chasing Cars' vind ik juist relatief het minste nummer. Met de stem van Lightbody vind ik trouwens weinig mis, maar dat is weer die smaak.

avatar van jellecomicgek72
Blijft toch echt wel een mooie plaat dit, Chasing Cars heb ik wat tevaak gehoord maar blijft gewoon een prima nummer. Deze plaat wordt denk ik wel een klassieker over 10 jaar.

ben geen groot fan van deze band, maar Open your Eyes is wel tenenkrommend (ik weet het, niet het goeie woord) mooi.