Outlaws - Outlaws (1975)

Label: Arista

1. There Goes Another Love Song (3:06)
  2. Song for You (3:34)
  3. Song in the Breeze (3:07)
  4. It Follows from Your Heart (5:24)
  5. Cry No More (4:22)
  6. Waterhole (2:04)
  7. Stay with Me (3:31)
  8. Keep Prayin' (2:45)
  9. Knoxville Girl (3:32)
  10. Green Grass & High Tides (9:49)
avatar van BoyOnHeavenHill
Ideale gitaarpartijen. Misschien nooit echt doorgebroken omdat hun samenzang nogal nasaal en daardoor soms wat saai is. De Buddha-versie uit 2001 is één van de best klinkende remasters die ik ken, onvoorstelbaar helder en knallend, elk instrument hard en zuiver. Heerlijke plaat met een enorm hoge draaibaarheidsfactor.

avatar van Metalhead99
Met recht een klassieker in het Southern Rock genre!

Met Henry Paul, Hughie Thomasson en Billy Jones in de gelederen kon deze groep veel en zich onderscheiden van de rest van het Southern Rock genre.
De plaat begint rustig met "There Goes Another Love Song", echt zo'n nummer die het goed doet als je in de auto zit (vraag me niet waarom, maar de hele sound is er gewoon geschikt voor naar mijn mening). De nummers die hierna volgen rollen ook lekker de speakers uit. De samenzang van de drie bovengenoemde heren is best sterk en het gitaarwerk is ook om van te smullen.
De uitschieter blijft natuurlijk afsluiter "Green Grass and High Tides", wat een heerlijk nummer is dit toch! Prachtige opbouw en gewoon een heerlijke "swing".