Slayer - Divine Intervention (1994)

Label: American

1. Killing Fields (3:57)
  2. Sex, Murder, Art (1:50)
  3. Fictional Reality (3:37)
  4. Dittohead (2:30)
  5. Divine Intervention (5:33)
  6. Circle of Beliefs (4:29)
  7. SS-3 (4:06)
  8. Serenity in Murder (2:36)
  9. 213 (4:52)
  10. Mind Control (3:04)
slaemperayreon
Dis ook gewoon een goeie, alleen nu met Paul Bostaph op de drums.

avatar van Eddie
Minste slayer plaat, met emkele goede nummers
3.5*

avatar van Dr-Gonzo
Deze plaat bezit Dittohead, geweldig nummer, alleen al voor dat nummer 3*. Omdat er nog meer tracks op staan, waarvan sommigen van een uitstekend niveau, krijgt het geheel zelfs 4* van mij.

avatar van Dielie
dit is de enige Slayer-plaat die ik heb, ik vind hem
fantastisch goed, agressie die blijft boeien, damn zo rocken da plaatje alloo

avatar van Eddie
Als je deze al vet vindt, moet je Hell Await en vooral Reign In Blood een checken dan sla je helemaal stij achterover. Ik vind dit de minste slayer plaat (geen slechte plaat, maar de minste slayer) omdat hij een beetje mar klingt, de andere platen zijn allemaal wat feller.

avatar van smash016
Is 't trouwens echt Paul Bostaph die drumt op deze plaat? Ik heb ooit gelezen dat Gene Hoglan eigenlijk drumde, en zo te horen komt dat veel meer in de buurt...

slaemperayreon
Volgens mij niet, Gene Hoglan heeft een totaal ander drumgeluid. Meer gecompliceerder en strakker.

avatar van Eddie
Heb ze gezien tijdens de Divine tour, en het was volgens mij gewoon Paul Bostaph die de potten en panne beroerde (Machine Head als opener!!!!!)

avatar van smash016
Hmm, ja... maar toch klinkt Paul Bostaph op dit album echt radicaal anders dan op Diabolus en God Hates Us All. Een stuk sneller, maar saaier.

avatar van Eddie
Deze plaat vind ik zowieso wat aan de saaie kant, maar dat komt ook doordat de productie m.i. wat vlak is. Voor mij schreeuwd deze plaat om een remix.

Charles Manson
Ik vind dit juist een zeer sterke plaat.
Hij is, in vergelijk met de mijnsinziens iets tammere voorgangers South en Seasons, eindelijk weer eens Reign in Blood-achtig agressief.
Die 2 voorgangers zijn ook geweldig maar bij Divine had ik weer ECHT het gevoel van YESSSSS!!!
Daarnaast vind ik hun gitaargeluid voor de verandering eens WEL mooi.
Paul Bostaph blaast de ruiten eruit met zijn felle wilde drumwerk.
Het zal wel heiligschennis zijn, maar ik vind Bostaph's spel beter bij Slayer passen dan dat van Lombardo.
Bostaph klinkt gemener en feller en agressiever dan Lombardo.

Een zeer goeie cd met een hele aparte duistere mega agressieve sfeer, vind ik persoonlijk.
Voor mij een stuk beter cd dan een Seasons in the Abyss of South of Heaven. Op die cd's ontbreekt er mijnsinziens toch wat vuur.

avatar van c-moon
Fantastisch album.. hij zit bij mij nog in Duel met South Of Heaven inzake welke nu het beste Slayer album is

't Is énige Slayer-plaat die me al metéén van bij de eerste luistebeurt naar mijn nekvel greep en volleidg overtuigde... hij is misschien wat toegangkelijker en of minder hard of wat gepolijster dan de andere Slayer platen, maar prachtig is ie sowieso.... die strakke heerlijke drumpartijen van Bostaph mogen er toch echt wel zijn (sorry Lombardo!)...

Favorieten: "Fictional Reality", "Divine Intervention", "Dittohead" en "The Killing Fields"....

Bobiej
Op een rustig avondje zat ik achter mijn pc te MuMe'en. Ik bedacht dat ik maar eens de Slayer video's ging kijken, en na Seasons In The Abyss, klikte ik het voor hem onbekende nummer "Dittohead" aan. Nadat ik de ultieme snelheid ervan hoorde zette ik het in zijn hoofd om maar eens dit album te gaan pindakazen .

MetalDex
Kortom, een geweldige nieuwe functie die MuMe nog een niveau laat stijgen en muziekfans een uitstekend beeld geven over bands of albums waarmee ze nog niet bekend zijn. Mijn complimenten!

Bobiej
Bobiej schreef:
zette ik het in zijn hoofd om maar eens dit album te gaan pindakazen .

Zette ik het in MIJN hoofd bedoel ik natuurlijk .

Charles Manson schreef:
Paul Bostaph blaast de ruiten eruit met zijn felle wilde drumwerk.
Bostaph klinkt gemener en feller en agressiever dan Lombardo.

c-moon schreef:

Bostaph is ook een geweldige drummer, in mijn ogen beter dan Lombardo (die ik ook nog behoorlijk goed vind). Op deze plaat van Slayer met hem klinken ze weer veel agressiever, en op de albus erna (Diabolus in Musica, maar vooral God Hates Us All) is dat alleen nog maar meer.
Het lijkt trouwens wel of door zijn komst elke band beter én agressiever gaat klinken: nu speelt hij in Exodus en zijn drumpartijen op Shovel Headed Kill Machine gaven me gewoon kippenvel, echt geweldig, net zoals het hele album trouwens.
Dus als je hem bij Slayer mist, en je hebt hem nog niet bij Exodus gehoord: LUISTER Shovel Headed Kill Machine!
Hij tourt in mei/juni trouwens weer samen met Testament om Louie Clemente te vervangen.

Charles Manson
MetalDex schreef:

Bostaph =

avatar van kaztor
Hmmm, ik vind Bostaph niet echt beter dan Lombardo, hoor (en zo dacht de band erover, vandaar Dave's terugkeer), maar hij was een meer dan adequate vervanger. Dit vind ik de laatste echt goede plaat van Slayer. Hierna werden ze steeds meer trendvolgers dan trendsetters.

De productie vind ik een beetje raar. Rick Rubin begon hier al een beetje last te krijgen van wat z'n latere productie-jobs zo typeert: Extreem veel distortion en weinig ruimte voor dynamiek. Zo klinken de snaredrums bij vlagen extreem hard en de tomtoms hoor je bijna niet. De gitaren klinken ook wat minder fel dan voorheen, juist door dat gebrek aan dynamiek. Dit euvel was ook vooral goed hoorbaar op de Chili Peppers' latere werk.

Maar toch al met al een vette plaat, hoor.

Joy
Dielie schreef:
dit is de enige Slayer-plaat die ik heb, ik vind hem
fantastisch goed, agressie die blijft boeien, damn zo rocken da plaatje alloo

dan wordt het toch hoog tijd voor het overige werk

zal zeker niet tegenvallen na dit:)

avatar van SvenM
Ik vind Paul Bostaph een betere drummer dn Lombardo
maar niet met slayer, Lombardo is veel te belangrijk voor slayer en Bostaph moest zijn stijl compleet veranderen voor slayer beginnen te drummen. Wanneer je kijkt naar de ''Forbidden Evil & Twisted into form'' van Forbidden, is dat heel anders.

Lombardo is ook een topdrummer die ook heel veel genres aankan, maar ik heb liever de stijl qua dubbel pedaal gebruik bij Bostaph, als je ziet met wat voor bands hij allemaal gedrumt heeft, Forbidden, Slayer, Exodus, Testament, Systematic... Hij is nu uit Exodus en ik ben benieuwd wat zijn volgende band gaat worden:)

avatar van SvenM
Charles Manson schreef:

Bostaph =

Amaj Bostaph weer naar Testament dat is ook het eerste dat ik daar van hoor wel vreet

Is geen slechte plaat maar duidelijk niet hun beste.De plaat heeft redelijk wat snelheid te biedden(Dittohead)en ook wat langzamere stukken.Drummer Bostaph is goed,maar kan toch echt niet tegen Lombardo op.

SvenM schreef:

Bostaph was alleen een live-muzikant voor die tour, de officiële nieuwe drummer is Nick Barker, oude drummer van o.a. Cradle of Filth en Dimmu Borgir. Niet de eerste naam die je met Testament verbindt, nee. Ik heb geen idee wat Bostpah nu doet, laat hem maar weer snel in een goede thrash-band drummen.

MetalDex
Bostaph ziet nu dus wél officieel bij Testament

avatar van vaughan crash
Dit is wat mij betreft het beste slayer album, persoonlijk gezien. Voor de geschiedenis is Reign in blood natuurlijk de mijlpaal.
Om een of andere reden verveelt deze plaat mij nooit.

Stijn_Slayer
Mwah.. vind de drums behoorlijk minder dan die van Dave. Vind het album er ook niet zo uitspringen en luister het ook bijna niet. 2.5*

Mr Brown
Dittohead is wel een ranzig snel en agressief nummer zeg, precies zoals Slayer hoort te klinken, met een razende Araya. Ik denk niet dat de rest van het album ook zo klinkt als Dittohead, aan de reacties hier te lezen.

avatar van Metal-D78
213 iemand? Voor mij het hoogtepunt van de plaat.

Corpse Molestor
Een geweldige Slayer plaat ondanks het missen van Lombardo.
Bostaph is een goede vervanger,net iets minder dan Dave.
Maar op deze plaat is zijn drumstijl lekker agressief,net zoals de rest van de plaat.Tom klinkt zeer gemeen en vol haat,en wederom knap soleerwerk van King en Hanneman.Ook een mooie cd hoes.
Dit is naar mijn mening de laatste echte Slayer cd totaan Christ Illusion.

avatar van Eddie
Wat een onzin allemaal, bostaph is absoluut niet beter dan lombardo. Hij is misschien sneller, en agressiever maar technisch blijft hij mijlen ver achter op Lombardo. Lombardo heeft en veel lossere drumstijl dan Bostaph. Luister voor het gemak maar eens naar een band als Phantomas of Grip inc. daarop baterd dhr lombardo de sterren van de hemel. Waar Lombardo een echt een eigen stijl heeft vind ik Bostaph gewoon een heel erg goede metal drummer niets meer en niets minder.