Booka Shade - Movements (2006)

Duitsland
Dance
Label: Get Physical

1. Night Falls (5:19)
  2. Body Language (Interpretation) (5:00)
  3. Paper Moon (5:11)
  4. The Birds and the Beats at the Window (5:20)
  5. Darko (6:11)
  6. Pong Pang (5:51)
  7. Mandarine Girl [Album Version] (5:42)
  8. Take a Ride (4:02)
  9. Wasting Time (5:06)
  10. In White Rooms (5:26)
  11. Hallelujah USA (2:06)
  12. Lost High (4:39)
Dit album wordt zeker een van de allerbeste van 2006!!

Verschrikkelijk goeie plaat met een perfect ritme en heerlijk fris geluid. Het album blijft luisterbeurt na luisterbeurt 68 minuten lang boeiend.

5/5 !

roeland
staat nu in de luisterpaal en klinkt
inderdaad heel erg fijn!

avatar van Zwammer
De albumversie van Mandarine Girl vind ik stukken minder de langere versie die al een tijdje uit was.

Ik vond de ep-versie iets te lang en te eentonig.

De nummers beginnen na een tijd te vervelen, Body Language is maar een flauwe versie van hun ep-versie en de 2 laatste nummers zijn vrij saai en ongeïnspireerd. Maar er zitten een paar leuke nummers bij: Shimmer, Night Falls, Pong Pang.
Een krappe 3 1/2*

Zwammer schreef:

Ben ik het wel mee eens. Verder ben ik ook nog geen track tegen gekomen die daar bij in de buurt kwam. Body Language - de andere 'hit' - pakt mij ook niet echt.

Deze versie is een 'interpretation', zoals het erbij staat. De versie die op de single staat, van 7 minuten, is pakken beter. Moet je zeker eens beluisteren.

Nou, ik heb de hele plaat eens een paar keer beluisterd en het is toch wel erg vet spul hoor. Nummers als Wasting Time en In White Rooms zijn machtig mooi; betere house wordt er zowat niet gemaakt tegenwoordig.

Een dikke 4,5*!

Goed begin, vrij slecht middenstuk, magnifiek laatse nummer.

Middenstuk met Darko, Pong Pang en Mandarine Girl is juist groots.

Mindere nummers vind ik zelf 3 t/m 5, ruwweg. En eigenlijk ook de laatste 2, al is het natuurlijk wel even nodig af te bouwen aan het eind van dit soort albums.

Ik hou niet van die overdreven bas daarin...

3ddfreak
Wie niets van dit genre kent moet hier niet komen stemmen vind ik. De mensen die er iets van kennen weten dat dit "DE" plaat is van afgelopen jaar! 5/5!

3ddfreak schreef:
Wie niets van dit genre kent moet hier niet komen stemmen vind ik.

Dus lekker niet open-minded platen gaan luisteren of wat?

Ha, eindelijk 20 stemmen en meteen de nieuwe nummer 1 in de dancelijst en de nummer 2 in de 2006 lijst...

TdW
heb het hele album nog niet geluisterd maar mandarine girl en in white rooms zijn hele chille nummers

éla vriend...
voor alle duidelijkheid, booka shade wordt niet omgeschreven als house...

geniaal duo!

Maarten||
zoo hee ! dit gaat toch wel wat verder dan die top40 dance

Vanavond in Paradiso, ik ben erbij.

Zit nu weer 's naar Night Falls te luisteren en word er compleet door betoverd.

avatar van FunkyMonk
Body language afgelopen jaar onwijs veel gedraait hier in de discotheken in België. Nog steeds een leuke plaat.

Just curious: zelf gedraaid of gehoord?

avatar van Splinter
Vette plaat inmiddels heb ik alle nummers al 1000 keer gehoord maar ze blijven chill. Hier wil ik meer van. Heeft iemand nog meer aanraders voor lekkere minimal/techno/house muziek?

Ik kijk meestal voor chille housesets op Deepmix.ru of ik luister live mee met 304radio.de

Maar echte albums als deze heb ik tot nu toe niet echt gevonden. (om te downloaden dan)

avatar van T.O.
Splinter schreef:

Probeer eens:

Minimal:

Ricardo Villalobos - Alcachofa
Trentemoller - The Last Resort (CD2)

Techno:

Uusitalo - Tulenkantaja
Claro Intelecto - Neurofibro

House:

Luomo - The Present Lover
Ame - Ame

avatar van Monkeypriest
prachtig album gwn, echt onwaarschijnlijk goed ^^

De tracklist van mijn (originele) cd ziet er heel anders uit:

1. Night Falls
2. Body Language (Interpretation)
3. Paper Moon
4. The Birds and the Beats at the Window
5. Darko
6. Pong Pang
7. Mandarine Girl (Album Version)
8. Take a Ride
9. Wasting Time
10. In White Rooms
11. Hallelujah USA
12. Lost High

voorzijde
binnenkant
achterzijde

De volgorde is verschillend, 2 nummers van hierboven ontbreken (Shimmer, Hide and Seek in Geisha's Garden) en de titel van At the Window is anders. Iemand die er meer van weet?

avatar van Tabossi
Lekkere cd met typerende geluidjes (van die ehm 'dubbele octaven' naarmate een nummer vordert). Darko vind ik geweldig maar de rest (muv die té jaren '80 disco-achtige nummers) kan me zeker bekoren. Enne bedankt voor de tips T.O. (ook al waren ze niet voor mij, maar wilde hetzelfde vragen ).

avatar van luc011190
Tabossi schreef:

Die zijn inderdaad gaaf
Echt een prachtig warm geluid weten deze jongens te produceren wat live nog beter tot z'n recht komt (hoewel ik dit enkel op video's heb gezien). Binnenkort komt er ook een live-DVD voor de liefhebbers

Live is het inderdaad erg goed.

Optreden in Paradiso vorig jaar was een van de betere dance-optredens die ik ooit zag. Een maand of wat eerder in de Now&Wow was het minder (maar ook nog steeds een 8 ofzo).

Deze plaat blijft geen moment vervelen, tijd om hem naar 5* te gooien... Hoewel geheel anders dan de andere minimalplaat die ik op 5* heb staan (The Last Resort), vind ik beide standaardwerken in het genre.

Live ook ontzettend goed idd, we gaan kijken of we ze heel misschien kunnen boeken voor een feestje in juni, maar waarschijnlijk budgettair niet haalbaar...

ah ja dit is mijn 2000e bericht op deze site, mooie plek om m achter te laten

avatar van T.O.
Opvallend hoog gemiddelde hier.

Niet terecht dan? Naar mijn mening wel in ieder geval, een heuse classic. Vandaag dan eindelijk gekocht en nu aan het luisteren (is wel de nieuwe "Tour Edition", waarop "Shimmer" en "Hide And Seek" niet meer op staan om de één of andere reden), hopelijk wordt het aankomende album van dezelfde kwaliteit, maar dat betwijfel ik door onder andere de nieuwste 12'' "Planetary".