VanDeGriend schreef:
Wat we op deze Movements horen is dus kennelijk minimal techno? Nou, da's best dan. Dan weet ik vanaf nu dat minimal een ander woord is voor simpel. Want zo klinkt deze Movements over het algemeen. Regelmatig dacht ik dat mijn zoon weer eens met Magik Music maker, een software programmaatje van een paar tientjes, in de weer was geweest en zijn brouwseltjes onder de naam Booka Shade stiekem had uitgebracht. De Techno version van dat programma dan he...
Maar goed, ik kan hier als een ouwe zuurpruim moeiteloos een pagina of drie doorzeveren over muziek die natuurlijk helemaal niet voor vaders van middelbare leeftijd gemaakt is. Of ik kan bekennen dat bovenstaande wat mij betreft overeind blijft maar dat deze cd ook bewijs is dat simpel ook wel heel lekker kan zijn. Echt, de juichende kritieken kan ik niet plaatsen, maar wil met plezier toegegeven dat ik dit plaatje toch al diverse malen tot genoegen heb gedraaid.
Ik volg je mening helemaal. Ik ben het er niet mee eens, maargoed, over smaak valt niet te twisten.
Je opmerking m.b.t. Magik Music Maker valt wel even helemaal verkeerd. Nee, dan heb je er op dat gebied helemaal geen kijk op.
En zo simpel als het "lijkt" is het dus niet. Elk hihatje, clapje, effectje is tot in perfectie uitgebalanceerd. Dat onderscheid dit album met name van al die doorsnee prut die je verder veel voorbij ziet komen.
Iets wat mooi is, of goed, klinkt altijd simpel. Als je mooi voetbal ziet dan lijkt dat ook simpel, maar is dat ook zo?
En het is helemaal niet voor jongeren, ouderen etc gemaakt, gewoon voor iedereen die het kan waarderen.
Het mooie van dit album is dat het meteen al lekker klinkt, en hoe meer je het luistert des te meer je het nog gaat waarderen en gaat inzien hoe knap het in elkaar zit. En ergens weet je dat ook als je toch, ondanks dat het zo simpel is, het toch wel lekker vind klinken.
Ik vind de intelligentie ervan afdruipen eerlijk gezegd. Niet altijd een rechte lijn volgen, op de juiste momenten net de dingen anders doen, en dan toch af en toe die ontlading. Eentonig en toch ook zo veelzijdig. Simpel en toch complex. Ingetogen en opzwepend. Het zit er allemaal in en tekent hoe mooi dit allemaal in elkaar zit. En het klinkt gewoon heel puur. Waar het merendeel ten onder gaat aan een overkill aan effecten, is dit gewoon puurheid.
Ik daag je uit, wie dan ook, om zoiets in Magik Music Maker te maken

Als het zo simpel was, dan waren er wel meer die met zoiets briljant simpel zou komen.
In mijn ogen ook een instant klassieker. Misschien niet voor iedereen, maar voor menig muziek fan wel.