Booka Shade - Movements (2006)

Duitsland
Dance
Label: Get Physical

1. Night Falls (5:19)
  2. Body Language (Interpretation) (5:00)
  3. Paper Moon (5:11)
  4. The Birds and the Beats at the Window (5:20)
  5. Darko (6:11)
  6. Pong Pang (5:51)
  7. Mandarine Girl [Album Version] (5:42)
  8. Take a Ride (4:02)
  9. Wasting Time (5:06)
  10. In White Rooms (5:26)
  11. Hallelujah USA (2:06)
  12. Lost High (4:39)
Wát een heerlijk album. Kan niet anders zeggen. Tijdens een autoritje deze plaat geluisterd en het past perfect bij het weer wat we onderweg tegenkwamen. Van de sneeuw naar de regen naar de zon....
4,0* voor nu. Misschien ooit hoger.

Plaat wordt maar beter en beter! De beats, het af en toe wat donkere tintje, de samples tussendoor; het loopt perfect in elkaar over. En dan vind ik met name Night Falls erg goed, en wat bij veel albums met een sterke opener zo is, geldt voor dit album niet, dit album blijft gewoon op niveau. Er valt niets uit de toon en ik kan helemaal uit m'n dak gaan als ik op de fiets zit in het donker met verder helemaal niets om me heen. Werkelijk een plaat die iets met me doet.
Ik ben dan ook erg benieuwd naar hun optreden op Lowlands! Maar goed, de minimal techno gaat me steeds meer interesseren, mede dankzij deze plaat die ik daarom ook verhoog naar 4,5*.

avatar van MVW
MVW
Helemaal geweldig deze plaat

tuktak
breaks, (tech)house, minimal, progressive. als ik iemand de definitie van electronische muziek zou moeten geven, dan zou ik zeggen, luister naar deze plaat. dit is hét gewoon. geniale producties, perfect sfeertje, en een fijne afwisseling zonder dat het album zijn geheel verliest.
beste album van 2006? nee, dan zou ik het debuutalbum van burial noemen, die is genialer en origineler. dit album van booka shade is echter voor een breder publiek en beter.

avatar van Carolaah
staat momenteel op, aangezien ik nog maar bij nummer 3 ben kan ik er weinig over zeggen nog. Tot nu toe vind ik het absoluut heel erg fijne muziek.. Ik zie uit naar de Lowlandsperformance..

Zal nog wel dit bericht editen zodra ik het album afgeluisterd heb..

avatar van Carolaah
oh editten kan niet meer

Jee, wat een genot voor het oor is dit album zeg..
Alles is gewoon mooi, niet overdreven, lekker ritmisch, afwisselend, maar past toch mooi bijelkaar als een geheel.
Muziek waar je voor zou kunnen gaan zitten. Puur genot.

avatar van Monkeypriest
Dan ook de reden waarom het 1 van mijn alltime classics is

avatar van De Daniël
Het 1ste nummer is heerlijk. Ik ga de komende tijd veel deze cd luisteren om tot mijn uiteindelijke cijfer te komen.

avatar van De Daniël
Dit is echt een heel goed album zeg. Veel heerlijke minimalistische dance en af en toe een beetje duistere tintjes erin. Deze blijft bij mij voorlopig nog gedraaid worden!

avatar van Leonard91
Prachtige plaat, vooral Darko waar ik tijdenlang zomaar overheen gekeken heb. Heerlijke basslijnen met mooie melodieen en prachtige ritmes, echt goede dance. Een 4,5*

avatar van De Daniël
Ik las het al vaker, maar dit album wordt echt, naarmate je hem vaker luistert, beter en beter.
Hoogtepunten van nu: Night Falls, Wasting Time, In White Rooms. Wat een heerlijke dance nummers

Inderdaad, verreweg de beste danceplaat die ik ken. Lekker minimalistisch, maar het wordt nergens saai. Het wordt juist veel boeiender...

avatar van Urbanoetang
Nu vijf maal geluisterd, en dit is toch een geweldige dance-plaat. Weinig toeters en bellen, gewoon doorsnee dance van de hoogste plank met leuke melodieen die nooit vervelen. Ik vind alleen Take a ride wat minder, maar de rest is van erg hoog niveau met Night Falls, The birds and the beats, Mandarine Girl en In White Rooms als uitschieters.

avatar van hawkins
Ben ik gek of lijkt Lost High wel heel erg op iets Sigur Rós-achtigs?? Vergis me niet, ik vind het een prachtig nummer, maar het valt een beetje uit de toon naar mijn weten.

Het is een afbouwnummer, ik vind het wel mooi. De link met Sigur Ros heb ik nooit gelegd eigenlijk.

avatar van Carolaah
Deze plaat wordt écht met elke luistebeurt beter..

In het begin vond ik het wel een mooi plaatje, maar ook wel ergens wat 'te' minimaal, beetje 'saai' om het zo maar te zeggen.. zat niet veel spectaculairs in, maar luisterde wel fijn weg.

En nu, nu komen al die geluiden, die samples, die ritmes, die beats veel beter en meer naar voren.. Ineens luister je er heel anders naar.. alsof je een beetje meer into die muziek wordt gezogen..

Echt geweldig. Dat er zo'n goede minimal cd wordt neergezet.
Heb eerst iets te snel een 4,5 er voor uitgegeven, pas op dit moment vind ik hem die 4,5 ook wel écht waard!

Wat een genot. Wat een sfeer die de muziek met zich mee brengt.. en wat een ontspanning..

avatar van Jakke0071
Schitteren electro-house (club) album : nummers als "In white rooms " en "mandarine girl" zijn echt top.
Zallig en relaxed album.

avatar van Mjuman
Fijne plaat - achteroverliggen op de bank en helemaal niets hoeven doen, alleen luisteren. Tracks 2, 3 en 7 doen soms denken aan Biosphere (Microgravity - ook zo'n heerlijk album 'to unwind').

Schande dat de NPS slechts 2 min. van Bookashade op Lowlands liet zien (per ongeluk), omdat ze dachten Underworld op te starten.

Lekkere muziek. Dat is alles wat dit is. Gewoon goede loungemuziek. Leuke beats. Veel beter als dit wordt dance niet. Toch wel jammer dat ik ze gemist heb op Lowlands. Ik had gedacht dat het een beetje te rustig zou zijn om er een feest van te maken maar achteraf bleek het een heel geslaagde show te zijn.

Beste nummers zijn 2,5 en 6. Maar de laatste vier nummers heb ik nog niet zo vaak gehoord tot nu toe.

Het knalt live lekker hoor, moet ik eerlijk zijn. Van de minimal hoor je dan niet zoveel terug. Al komt dat vooral doordat de volumeknop helemaal open is gedraaid....

avatar van PaulieWalnuts
Mijn favoriete track, Hide and Seek in Geishas Garden staat hier niet op de tracklist, evenals Shimmer. Vreemd.

Geweldig album. Ze wisten het niveau van Memento te behouden en misschien wel te overtreffen. Het luistert lekker weg, maar zit steengoed in elkaar.

Dn!S schreef:
Veel beter als dit wordt dance niet.

Dance? Tech-house zou ik het noemen.

avatar van Carolaah
Volgens mij is het gewoon minimal techno

Dance, techno, trance, house, het hoort allemaal in de disco thuis en dus noem ik het dance

avatar van Carolaah
ghehe.. Mmm ja inderdaad, wat boeien die tags ook, as long as we enjoy it.. Het enige wanneer tags handig zijn is als je op zoek bent naar een bepaalde soort muziek, en zelfs dan is het lastig.

Booka Shade gooi ik altijd over de 'electronica' boeg alles met bliepjes en vervormde geluiden en veelal instrumentaal/dansbaar komt bij mij in die categorie terecht . A big finger naar al die hokjes en tags wat nou wel of niet goed is.

avatar van Nicolage Rico
Erg lekker album, die ik erg de tijd heb gegund. Vooral zalig in de auto op weg naar het strand. Helaas duurt dat nog even, maar ik kijk er al naar uit om het dan weer te horen. Voor nu gaat hij de cd-kast in.

avatar van hank2
wat is dit een heerlijke groeiplaat. Vond er eerst niet veel aan, beetje saai. Maar het is productioneel gewoon geweldig, juist ontzettend veel afwisseling en allesbehalve saai. Al die kleine geluidjes en samples. Iemand met vergelijkbaar materiaal?

Dan zou ik Ellen Allien eens proberen.... Ook erg leuk, of Gui Boratto of Trentemoller....

tuktak
ik zou pan/tone - skip the foreplay of extrawelt - schone neue extrawelt aanraden bv. die bevatten veel meer die progressive techhouse sound die deze plaat zo herkenbaar maakt.

Lekker plaatje. Wel wat vreemd, met die sneeuw zo. Klinkt wel zomers, contrasteert.
Voorlopig vind ik het nog wel wat vermoeiend. Erg veel lagen en samples door en na elkaar, met die constante beat die maar doorgaat.
Het verveelt nergens, maar het word me nog wel eens teveel.

Ik zal t wat meer luisteren nog. Voorlopig 3.5*

avatar van Lennart_M
Dit werd me aangeraden door een vriend omdat dit wel in mijn straatje zou liggen. Misschien een zijstraatje of een steegje, want het kwartje wil nog niet echt vallen.