Bryan Ferry - Avonmore (2014)

Label: BMG

1. Loop de Li (4:16)
  2. Midnight Train (3:49)
  3. Soldier of Fortune (4:25)
  4. Driving Me Wild (3:37)
  5. A Special Kind of Guy (3:13)
  6. Avonmore (5:13)
  7. Lost (2:47)
  8. One Night Stand (5:05)
  9. Send in the Clowns (4:02)
  10. Johnny & Mary (6:47)
  11. Loop de Li [Leo Zero Remix] * (7:03)
  12. Loop de Li [Leo Zero Extended Dub Remix] * (8:34)
avatar van davevr
Toevallig net vandaag op vinyl gekocht. Ik ben een fan. Ik hou echt van Ferry zijn muziek, zijn stem. Mooi gewoon

avatar van Roxy6
Zou deze graag nog op vinyl hebben, maar helaas de laatste tien jaar enkel alles op cd….

avatar van devel-hunt
De stem van Bryan Ferry, er is veel over gezegd, de stem klinkt niet versleten zoals bij McCartney of Dylan, maar krachteloos, alsof hij bijna fluisterend zingt, er zit geen volume meer in. Na Avonmore heeft hij nog wel een flink aantal jaren opgetreden, en in 2018 kwam Bitter sweet nog uit, een interpretatie van zijn eigen oude werk, heel mooi en sferisch gedaan.
zijn fluisterstem, kon hij live op laten vangen door achtergrond zangers in te zetten en nummers in een andere toonhoogte te zingen totdat hij op een punt kwam dat ook dat niet meer ging, maar aan de andere kant, de man is 80, aan al het moois komt een einde. All things must pass.

avatar van lennon
Roxy6 schreef:

Hij komt opnieuw op vinyl uit in september

avatar van Roxy6
Ja, echt fijn voor de liefhebber!

Maar 10 jaar geleden heb ik radicaal vrijwel mijn hele LP verzameling verkocht (voor een habbekrats blijkt achteraf) een deel van mijn helden heb ik wegens melancholische redenen wel behouden (hoezen- jeugdsentiment en meer van dat geneuzel) en vrijwel alles heb ik in backcatalogus gekocht op cd.

Daar heb ik ook mijn installatie op aangepast, zodat ik het nu wel optimaal kan 'genieten' zo ook al het materiaal dat Bryan Ferry heeft uitgebracht.