Bryan Ferry - Avonmore (2014)

Label: BMG

1. Loop de Li (4:16)
  2. Midnight Train (3:49)
  3. Soldier of Fortune (4:25)
  4. Driving Me Wild (3:37)
  5. A Special Kind of Guy (3:13)
  6. Avonmore (5:13)
  7. Lost (2:47)
  8. One Night Stand (5:05)
  9. Send in the Clowns (4:02)
  10. Johnny & Mary (6:47)
  11. Loop de Li [Leo Zero Remix] * (7:03)
  12. Loop de Li [Leo Zero Extended Dub Remix] * (8:34)
Hier ben ik dus benieuwd naar.
Heb het solowerk van meneer Ferry altijd goed kunnen waarderen dus ben benieuwd.

Loop de Li

De nieuwe single. Sluit weer naadloos aan bij zijn hoogstaande eerdere werkjes en dan met name Bête Noir en Frantic.
Bryan Ferry zowaar goed bij stem.
Met medewerking van o.a. Eno, Nile Rodgers, Johnny Marr en Flea.

Buitengewoon aardig, dat dit album op 17 november wordt uitgebracht en hij op 18 november een concert in het HMH heeft geboekt. Hij zal al die gasten toch niet meenemen, voor de aardigheid?!

avatar van Rudi S
Send in the clown is het Sondheim liedje, Johnny & Mary is dat Robert Palmer liedje;
Soldier of fortune is niet dat Deep Purple liedje, maar geschreven met Johnny Marr, spannend.

avatar van bikkel2
Interessant. Eindeliijk weer eens een album met nieuwe songs. Hoe dan ook een held.

avatar van Mjuman
bikkel2 schreef:

Eh, niet hemelaal - kijk maar naar track 7 Todd Terje - It's Album Time (2014) Ferry fluisterparlandeert zich door de Palmer classic heen; het album van Todd Terje is wel een prettig zomeralbum, zij het niet heel hoogstaand. Vond Dylanesque al een redelijke zeperd en ben dus niet echt benieuwd naar deze. In mijn beleving is Mamouna het laatste album dat écht de moeite waard is; Ferry vervalt mij te veel in herhalingen.

avatar van bikkel2
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de beste man wat uit het oog verloren ben.
Hij ging nogal prat de laatste tijd op covers en andere bewerkingen van Roxy songs.
Da's al gauw een alternatief voor creatieve armoe en daar zit ik niet echt op te wachten.
Al kan Ferry een bestaand nummer nog wel aardig naar zich toe trekken.
Ach, misschien valt het mee. Het nivo van de betere Roxy albums haalt ie al 30 jaar niet meer. Misschien een opleving. Je weet het niet.

Mjuman schreef:

Ach, ik ken er ook maar weinig die met 70 hemelbestormende muzikale wijzigingen in hun oeuvre aanbrengen. Die dan ook nog eens goed is. De vraag is of het eerlijk is om dat nog te eisen.

Ferry geeft zijn songs altijd een hoog niveau mee, waarbij het scenario van Frantic (2002, het meest gewaardeerde Ferry album op mume) min of meer wordt aangehouden. Dat Ferry zelf geweldig kan schrijven maar tegelijkertijd ook anderen smaakvol covert is niet nieuw meer sinds 1973.

Hij omringt zich met sterke muzikanten en heeft een eigen, redelijk moderne sound weten te ontwikkelen.
Hij begint aan een leeftijd te raken dat we blij zijn dat hij onder ons is en dergelijke muziek nog weet te maken. Voor revolutionaire muzikale ontwikkelingen wordt het tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Om daarin net zo ver te komen als dat Ferry ooit heeft gedaan, is uiteindelijk maar voor een enkeling weggelegd.

avatar van devel-hunt
Bryan ferry heeft toch wel een paar schitterende solo platen die niet perse in de schaduw van RM hoeven te staan, maar gebroederlijk naast elkaar.
Als je zo'n imposante en lange carrière hebt als Bryan Ferry dan zitten er soms wel wat missers tussen, maar dat zijn er relatief gezien maar heel weinig. Alles wat hij aanpakt straalt klasse, stijl en eigenheid uit. Niemand klinkt als Bryan Ferry alleen Bryan ferry zelf, en dat al vanaf 1972. Er zijn er maar heel weinig die dat kunnen zeggen. David Bowie heeft dat ook.
Een nieuwe Ferry plaat, het schoolplein zal er niet meer van leeglopen maar ik koop alles van deze oude dandy blindelings. Het overstijgt met gemak de middelmaat.

Beste platen van Bryan Ferry voor mij zijn :
* Boys and girls
* Mamoena
Boys and girls is natuurlijk bekend door al zijn singles, Mamoena vind ik een van de meeste ondergewaardeerde albums ooit.
Gewoon een klasse album, maar niemand schijnt het te kennen.

Heb de eerste single van dit nieuwe album nu een aantal keer beluisterd en ik vind hem heel lekker
klinken.
Ben zeer benieuwd naar het volledige album.

avatar van lennon
Benieuwd! Ga in november ook zijn show zien in Amsterdam!

Snap alleen niet zo goed waarom de hoes of heel erg bewerkt is, of dat er een oude foto is gebruikt?

Is de heer Ferry dan zo ijdel dat die iets dikkere kop en grijze haren niet vastgelegd mogen worden op een album hoes?

lennon schreef:

Iedereen weet toch dat Ferry volgend jaar 70 hoopt te worden. Het kan ijdelheid zijn, maar eerlijk is eerlijk, hij ziet er nog heel erg strak uit. Daar kan menig oud mannetje van 70 alleen maar jaloers van dromen.
Waarom een jonge Ferry op de hoes? geen idee.

avatar van musician
Op de hoes is het de Bryan Ferry uit de tijd van Avalon, een titel die gevaarlijk dicht in de buurt komt van Avonmore.

Hij is nog steeds fotogeniek, wordt als model veel gevraagd voor o.a. reclame van kleding.
Dus over zijn looks niets anders dan lof.
Hij heeft er gewoon altijd goed uit gezien, zijn old school network upperclass benadering stamt al uit het begin van de Roxy Music periode.

musician schreef:

Dus over zijn looks niets anders dan lof.

Dacht al dat de link daar zou liggen inderdaad.

Heb een paar jaar geleden inderdaad in Frankfurt grote zuilen met reclame voor H&M gezien waarin meneer Ferry met zijn zoon stond afgebeeld. Mooie fotos!

avatar van devel-hunt
De foto komt uit de periode 72/73. Zijn begin periode. De tijd van For Your Peasure, Stranded en These foolish things.
Misschien wil hij met de foto aantonen dat de cirkel rond is.

taphead
Lijkt op wat Bowie met The Next Day deed (De hoes dan). Hoe dan ook een plaat waar ik naar uit kijk.

avatar van lennon
Bij Jools deed ie 3 nieuwe nummers die me erg aan de jaren 80 deed denken. Die stijl..klonk fijn.

de titel heeft dus niks met avolon of terugkijken te maken. De wijk waar de plaat ia opgenomen heet blijkbaar zo.

taphead
Na het beluisteren gelijk maar een voorbestelling gedaan. Deze bevalt me beter dan het wisselvallige Olympia. Heb sinds Boys and Girls eigenlijk niet meer zo'n constante Ferry plaat gehoord en dat is lang geleden. Hij is ook goed bij stem en dat viel op de vorige ook nog wel eens tegen.
Favorieten zijn Driving Me Wild, Avonmore, Lost (wat niet had misstaan op RM album Avalon), One Night Stand en het prachtig gearrangeerde Send In The Clowns.
Na de tweede keer luisteren krijgt hij een dikke 4

avatar van devel-hunt
Avonmore klinkt op het eerste gehoor helemaal niet verkeerd. De overbekende Ferry sound die mij nooit gaat vervelen. Ik ben benieuwd welke nummers hij dinsdag in de HMH live gaat spelen. Deze bijna 70 jarige reus kan het nog steeds. De grote jongens worden oud.

avatar van henk01
(John Lennon cover)
Editions of You
Edit setlist songs

avatar van musician
Is dat de (vermoedelijke) setlist voor 18 november?

avatar van henk01
Ja, dit zal het ongeveer zijn

Ozric Spacefolk
Ik zag deze op een downloadsite, en zag er als genre blues bij staan. Daar had ik niet zo'n zin in, Maar hier zie ik gewoon pop/rock staan. Wat kan ik verwachten bij deze plaat?

kistenkuif
Smaakvolle softrock van onberispelijke snit, vermoed ik en dat bedoel ik positief.

En dan van dit type:

Loop de li

Good Old Bryan Ferry gaat hier wel op de automatische piloot, maar........zijn stem klinkt nog steeds fantastisch. Dit album kun je gewoon alsopvolger zien van zijn vorige werk. Niet (echt) verrassend, maar ligt gewoon lekker in het gehoor.

avatar van Erwin.c
henk01 schreef:
Re-Make/Re-Model
Kiss and Tell
...

Hij moet die Roxy nummers niet meer spelen, veel te braaf uitgevoerd......

Ik ben zelf groot liefhebber van de muziek van Bryan Ferry. Om de een of andere reden heb ik z'n laatste albums nooit beluisterd. Ben toch wel weer eens benieuwd naar z'n nieuwe werk.
Toch wel knap als je bijna 70 bent nog steeds je mannetje staat en nog steeds nieuw werk uitbrengt, wat dat betreft een artiest in hart en nieren.
Toch blijf ik Ferry kennen als de artiest met Roxy Music en z'n bekendere solo albums.

avatar van bawimeko
Zo the horen klinkt dit album lekker "Ferry-esk"-strakke, gepolijste productie met een fraai geweven gitaartapijtje. De tracks die ik gehoord heb klinken wat drukker in hun instrumentatie dan op vorige albums, maar de sound is duidelijk herkenbaar.

avatar van musician
Ik ga eens kijken of ik vanavond een gesigneerd exemplaar kan bemachtigen......