Busta Rhymes - The Big Bang (2006)

Label: Aftermath (II)

1. Get You Some (3:45)

met Q-Tip en Marsha Ambrosius

2. Touch It (3:35)
  3. How We Do It over Here (3:36)

met Missy Elliott

4. New York Shit (3:01)

met Swizz Beatz

5. Been Through the Storm (4:06)

met Stevie Wonder

6. In the Ghetto (3:53)

met Rick James

7. Cocaina (3:32)

met Marsha Ambrosius

8. You Can't Hold the Torch (3:39)

met Q-Tip en Chauncey Black

9. Goldmine (3:45)

met Raekwon

10. I Love My Bitch (3:47)

met Kelis en will.i.am

11. Don't Get Carried Away (3:30)

met Nas

12. They're Out to Get Me (5:02)

met Mr. Porter

13. Get Down (3:40)
  14. I'll Do It All (5:02)

met LaToiya Williams

15. Legend of the Fall Offs (4:40)
Relax
Been Through the Storm.. op zo'n nummer heb ik al een hele tijd gewacht.
Over zijn leven enzovoort, machtig refrein van stevie wonder erbij, beat goed.
Nu kap ik met posten hier en kom binnenkort met een conclusie.

Laatste nummer is trouwens perfect voor een dark gevoel.
Perfect.....................

Maar wat vaker luisteren en we zullen zien, mischien is dit wel busta's beste album.

avatar van Jordy
Minder slecht inderdaad dan eerder gelekt materiaal. Een lekker wegluisterend pop-albumpje, prima te genieten zolang je niet de illusie hebt goede hiphop te gaan horen.

Van die laatste track vond ik de variant van Rakim die rondzwerft (als "After U Die", meen ik) een stuk beter.

Pelvin
qua beats meesterlijk maar de lyrics zijn niets speciaals. 3,5 alleen vanwege het feit dat de sound zo goed is (aftermath-productie he).

Wie Gaat Er op 16 Juni Ook naar de HmH voor het optreden van Busta Rhymes in Amsterdam. Hopelijk ligt deze cd dan klaar om te kopen

avatar van MJ_DA_MAN
Busta, jij en je producers hebben voor mijn gevoel nu al een van de beste albums van het jaar gemaakt. Ik was echt zo verrast door de geweldig goede beats op het begin van de CD, vooral door Dr. Dre's (toch?) How We Do It over Here. Met andere geweldige nummers als Get You Some, New York Shit, Goldmine, Don't Get Carried Away, I'll Do It All, Legend Of The Fall Offs en het ATCQ-achtige nummer You Can't Hold a Torch (shit dat is gewoon meer de helft van de CD die ik opnoem) bewijst Busta het nog degelijk wel te kunnen en vooral nog te willen. Ok, de teksten stellen niet zoveel voor, maar dat is bij dit soort nummers ook niet nodig. Het enige nummer dat ik niet veel vind is Get Down, de uitgebrachte singles behoren nog tot de minst goede van de CD, hoewel ik Touch It en I Love My Bitch toch ook nog best graag hoor. Maar goed, conclusie: topalbum Busta! 4*

Schelpvandezee
Victor schreef:

Dan moet je volgens mij remix part 3 downloaden

WRONG !..
ik luister het nu het is niet de TV-Versie ..!!!
daarme bedoel ik dus de nr die je op tv voorbij ziet komen
maar hier hoor je de rappers langere verses spitten dan wat je op tv hoor

avatar van thomzi50
Er staan wel erg veel ergerlijke refreinen op.

Jordy schreef:

Ik ook. Ik vind de versie van Rakim wel vermakelijk en deze van Busta Rhymse niet. het lijkt alsof de beat niet helemaal af was. Ik geef The Big Bang een krappe drie sterren. Het album is heel duidelijk erg pop- en club- gericht en dat waardeer ik niet zo. Geef mij dan maar 't oude werk van Busta Rhymes. Ook is de gastenlijst zorgwekkend groot en staan er, zoals ik al zei, veel te veel slappe refreinen op die niet echt bij Busta's stijl passen. De samenwerkingen met Missy Elliot en Nas vind ik overigens wél geslaagd.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja ik ben normaal ook niet erg pop en club gericht, maar ik vind dit album echt een uitzondering. Maargoed ik heb mijn mening al gegeven.

Been Trough the Storm, You Can't Hold a Torch, Goldmine en Don't Get Carried Away zijn erg lekkere tracks, jammer genoeg ook wat mindere tracks.. 3*

avatar van Jordy
Don't Get Carried Away is inderdaad erg aardig. Nas komt niet zo heel sterk, maar lekkere Dre beat met leuke klassieke sampletjes.

Relax
Ik geef maar een 4.0, beats zijn goed geproduceerd, niet alles is goed bijv. #3.
Been Through The Storm, een favo nummer op dit album, echt.
Busta Bus is echt goed terug gekomen.

avatar van Reijersen
Een album dat het goed zal doen in de clubs, op het laatste nummer na. Over het algemeen vind ik Busta's raps en flow niet zo hoogstaand, dus verwacht ik op dat vlak ook niet teveel. Net als op tekstueel vlak. Vind het een album dat gewoon lekker wegluisterd en waarschijnlijk zal hij het goed doen in de auto.

avatar van Dociz
Busta is een onderschatte MC, wat waarschijnlijk voortkomt uit zijn inderdaad weinig geslaagde collabo's met Carey en Jackson e.d. Ik heb hem echter erg hoog zitten, hij is vlijmscherp on point. Het jammere van Busta is dat ook hij niet in staat lijkt een echte classic te maken (can't hold the torch?). Bij busta proef ik nog wel een soort gretigheid, die er bijvoorbeeld bij de peppers al jaren af is. Dat is knap als je al zo lang in de game bent. Het album valt me niet tegen. De flow op Cocaina excellent. Echter ook veel wel voortkabbelende nummers en ik begrijp niet wat refreinen in een hiphoptrack moeten, alleen 50 ct doet dit nog weleens verdienstelijk. Dit album lijkt weer af te stevenen op een 3.5 en dat is jammer, met dre achter je heb je de kans klassieke shit te droppen. Die dilla beat is trouwens weer erg lekker, maar vind ik niet bij de stijl van busta passen. Conclusie: Valt niet tegen (had lage verwachtingen), maar zeker geen klassieker. Boven het maaiveld, dat wel.

Jordy schreef:

Wat voor een track is dat en is die niet met Dr. Dre?

avatar van MJ_DA_MAN
Nou ik heb dat nummer nu geluistert. Het refrien is hetzelfde zo'n beetje maar ik vind de versie van dit album wel beter eerlijk gezegd. Van dit album is veel ''duisterder''.

avatar van Conway Twitty
Deze tracklist bevat geen nummer met Dr. Dre terwijl ik dit las op hhboard.com

Busta Rhymes’ heavily-anticipated album, The Big Bang, is not in stores yet, but its sheer buzz just became momentous.

That’s because Busta confirmed to New York City's Hot 97 radio host, Angie Martinez, that not only did he get the legendary Dr. Dre to produce for the The Big Bang, but he also got him out the lab and into the booth, spitting some bars alongside him.

“He (Dr. Dre) sounds incredibly crazy. He went in,” a keyed-up Busta told Martinez, about Dre’s guest appearance on “Imagine,” a track off The Big Bang album. “The dope thing about it is the concept.

“(The concept is) what would we be doing if hip hop didn’t exist? Would Russell (Simmons) be a hustler selling nickel and dimes? Would Lyor (Cohen) be selling newspapers?”

Busta’s, The Big Bang will also feature production from the likes of Swizz Beatz, Green Lantern and Sha Money XL with guest appearances from an eclectic mix of past and present artists, including Eminem, Stevie Wonder, Missy Elliot, Ol’ Dirty Bastard and even Rick James.

Busta’s current single, “I Love My Bi*ch,” featuring Kelis and Will.I.Am, is gaining radio spins across the country.

The Big Bang is scheduled to hit stores on June 6.

avatar van MJ_DA_MAN
Zal wel een ouder intervieuw zijn. Dit is toch de officiele playlist die zal verschijnen in de winkels

MJ_DA_MAN schreef:

Wat voor een track is dat en is die niet met Dr. Dre?

Die stond op veel internet site's, nee die is niet met Dre, maar met dezelfde vrouwenstem

thomzi50 schreef:

Sterker nog, ik ben er nu achter dat hij op het mixtape-album ''Dretox'' staat

Hij is al uit.. ik zag hem vandaag in de winkel liggen, dus haal dat 13 juni maar weg

avatar van thomzi50
Welke tracks heeft Dre geproduceerd?

#1, 2, 11, 15

avatar van RvL
RvL
Ik vind die 'Touch it' zo damn cheap.. gewoon exact gejat van Daft Punk's Technonlogic, alleen dan gedownpitched... maar als hij er geld mee kan verdienen zou ik het ook doen

Electro_
Ben ik het mee eens, en die beat is té leeg. In principe zou je het aantal verschillende geluiden kunnen tellen
Maar hij klinkt gewoon lekker. (Da's ook de reden dat ik dit album 2,5* geef want de rest van de nummers vind ik op een paar uitgezonderd niet veel aan)

avatar van T.O.
MJ_DA_MAN schreef:
#1, 2, 11, 15

"Touch It" is toch van Swizz Beatz?

avatar van Conway Twitty
In ieder geval niet van Dr. Dre

Ik bedoelde #3, excuses. En Touch It is idd van Swizz

shappy1010
mmm deze album krijgt op EW een A- das niet verkeerd. Vind busta zoiezo 1 van de weinige rap artiesten die ik kan verteren. Misschien wel effe luisteren.

avatar van MJ_DA_MAN
Zeker ff doen, ik heb er zeker geen spijt van gehad.