Busta Rhymes - The Big Bang (2006)

Label: Aftermath (II)

1. Get You Some (3:45)

met Q-Tip en Marsha Ambrosius

2. Touch It (3:35)
  3. How We Do It over Here (3:36)

met Missy Elliott

4. New York Shit (3:01)

met Swizz Beatz

5. Been Through the Storm (4:06)

met Stevie Wonder

6. In the Ghetto (3:53)

met Rick James

7. Cocaina (3:32)

met Marsha Ambrosius

8. You Can't Hold the Torch (3:39)

met Q-Tip en Chauncey Black

9. Goldmine (3:45)

met Raekwon

10. I Love My Bitch (3:47)

met Kelis en will.i.am

11. Don't Get Carried Away (3:30)

met Nas

12. They're Out to Get Me (5:02)

met Mr. Porter

13. Get Down (3:40)
  14. I'll Do It All (5:02)

met LaToiya Williams

15. Legend of the Fall Offs (4:40)
ik heb t album ook. ik vind m erg tegenvallen. Ik had veel meer verwacht van een hip hop legende als Busta Rhymes

Ik vind het juist zijn beste album

Relax
|Joël| schreef:
Ik vind het juist zijn beste album

Tja wat moet ik hiervan zeggen, ik zie jou nu al zo vaak te grote complimenten geven voor de teleurstellende of de mindere albums dan het oude werk.
En ik blijf zeggen: " En jij wou luisteren naar Biz Markie "
Maar dat moet je natuurlijk zelf weten wat je mooier vind

|Joël|
Ik vind dit album gewoon erg goed en wat ik nog meer te vertellen heb staat daar los van...
en hou nou eens op met dat Biz Markie gezeur van je XD

in ieder geval beter dan zij vorige maar niet hoger dan 2.5 ster

Plaat mist eenheid in beats en vibe en is soms gewoon erg mager op gebied van productie ( al zijn er wel een paar meesterlijke tracks), en Rhymes kan als solo - artiest nog steeds niet een heel album vullen.

avatar van hycine
Dit album vind ik tog wel een dikke 5 waard, Vooral Zo'n track's als Been Trough The Storm en In The Ghetto en New York Shit vind ik toch wel lekker

avatar van FunkyMonk
sn@ke schreef:
en Rhymes kan als solo - artiest nog steeds niet een heel album vullen.

avatar van tritri
Busta is een leider

Heeft wel een aantal erg goede tracks, maar ook een hoop vervelende tracks vind ik... Ongeacht alles is het een compleet ander album geworden dan dat ik had verwacht en heeft het de hype van toendertijd niet helemaal waar gemaakt... 3.5*

Nog 8 nrs te gaan en dan heb ik dit album compleet. Van
wat ik nu heb gehoord ben ik tamelijk verrast.

Touch It
New York Shit
Been Through the Storm
In the Ghetto
I Love My Bitch
Don't Get Carried Away

Deze vind ik allemaal erug goed. Sommige luister ik zowat elke dag.

How We Do It over Here vind ik zelf helemaal niks.
De rest heb ik nog niet, maar die zal ik ook snel in bezit hebben. Ik vond Busta als gastartiest altijd geweldig, nooit gedacht dat hij mij zoveel nrs achter elkaar lang kon boeien...Ben hier behoorlijk blij mee.

avatar van Wib0__
Best wel een lekker album.

Top3
1. How We Do It Over Here (Feat. Missy)
2. I Love My Bitch (Feat. Will.I.Am & Kelis)
3. Touch It

De rest is redelijk tot goed!

Ik heb 'm trouwens al een tijdje geleden verlaagt naar 3,5
Favoriete nummers zijn nog steeds:
Don't Get Carried Away, met Nas
Been Through The Storm, met Stevie Wonder

Ik vind dat het album in zijn geheel net te veel matige nummers bevat maar ik blijf het wel een redelijk goed album vinden.

Social_Mask
Ik heb dit album eindelijk helemaal beluisterd en vind het best wel goed. Mn favo's zijn Don't Get Carried Away, Been Through The Storm en In The Ghetto.
I'm Rick James, Bitch!

I Love My Bitch vind ik ook goed, alleen kan ik het niet al te vaak luisteren. How We Do It Over Here, nog steeds slecht. Gold Mine is ook wel lekker.

avatar van Niek
Social_Mask schreef:

I Love My Bitch vind ik ook goed, alleen kan ik het niet al te vaak luisteren.
Dat probleem heb met dit hele album...

Niek schreef:
Dat probleem heb met dit hele album...

Jah dat kan ik me voorstellen. Heb dat zelf ook met een aantal andere nrs. Begin dat nu ook een beetje te krijgen met mijn favo's. Weet niet zo goed hoe dat komt.

avatar van Niek
Social_Mask schreef:

Kwaliteit. Ligt denk ik voornamelijk aan de productie. Die klinkt op het eerste gehoor goed, maar kent een vrij simpele opbouw. Wel leuke en originele melodietjes, maar de basis die daaronder ligt is weinig waard. Geen onderliggende geluidjes of baslijntjes. Gevolg is dat het snel verveelt. Ik dacht eerst ook dat dit een goed album was, maar ik momenteel staat er een 3 en dat zal eerder verder zakken dan stijgen.

Niek schreef:

Jah dat zal het wel zijn. Denk ook dat het bij mij zal gaan zakken. Net nog mn favo's beluisterd, omdat ik al een tijdje dit album niet had afgespeeld. En vind ze al wat minder dan dat ik ze eerst vond. En ik heb ze niet eens zo vaak gedraaid. Meestal stoort mij de productie niet al te erg. Behalve als het echt uit de maat gaat, niet als het simpel is ofosw. Maar hier is dat wel het geval. Jammer, maar ik vind het wel erg verrassend dat Busta zelf mij niet echt verveelt. Hij kan me het hele album lang wel boeien.

avatar van Nine
Ik vind het album ook zwaar tegenvallen. Rap legend als Busta Rhymes zou wel met wat beters kunnen komen. De Beats vallen tegen de nr's die met clip zijn uitgebracht zijn dan ook gelijk de hoogte punten van het album. Voor de rest zit er wijnig bij, busta met solo nr's is al helemaal niks.

|Joël|
't is nu toch een 2,5 geworden ik vind hier weinig meer aan.

relaxed album, staan een paar hele goede numemr op

Chriss
Busta is en blijft een legende en daarom lijkt dit album tegen te vallen maar zo slecht vind ik het niet. Het is zeker 3.5* waard op basis van nummers als Get Down, Touch It, I love my B*TCH en New York Shit de rest is ook nog wel aardig.

avatar van Reijersen
Reijersen schreef:
Een album dat het goed zal doen in de clubs, op het laatste nummer na. Over het algemeen vind ik Busta's raps en flow niet zo hoogstaand, dus verwacht ik op dat vlak ook niet teveel. Net als op tekstueel vlak. Vind het een album dat gewoon lekker wegluisterd en waarschijnlijk zal hij het goed doen in de auto.

Nog steeds met dit commentaar eens. Ik luister het eigenlijk niet zo heel vaak meer in z'n geheel. Wel af en toe wat losse nummers.

3,5 ster.

avatar van bver
Wat mij betreft geen slechte plaat, maar niet over de gehele lijn. Een aantal heel goede nummers die ik nog steeds draai, maar ook veel nummers die ik gewoon skip.
Vind Busta wel een erg goede rapper. Heb hem live aan het werk gezien in een halfvolle AB in Brussel en dat was gewoon geweldig! Jammer dat de man nog geen album uitbracht dat in zijn totaliteit blijft boeien.....

Mezelf
Dit is zeker wel een van zijn betere werken, de 2 albums hiervoor (Genesis en It Ain't Safe No More) zijn sowieso minder dan dit. De producties hierop zijn ook gewoon prachtig, met uitzondering van 1 of 2 nummers.

Features van o.a. Nas en Raekwon zijn ook gewoon ok, gewoon een lekker album, niet hele diepe teksten en Busta Rhymes doet ook zeker niet zijn best hier op, maar al met al toch de moeite waard om tenminste 1 keer te luisteren.

Dit album heb ik al heeel lang niet meer geluisterd. En ik weet ook wel waarom. De beats en raps hebben een soort 'schok effect'. Zijn eventjes leuk maar al vrij snel niet meer en gaan dan tegenstaan. Tenminste bij mij dan.

t-h-y-$
Ik vind het wel jammer dat de remix van touch it er niet opstaat, want Lloyd bank rapt daar master.
Dat doet ie eigenlijk altijd

Chriss
3,5* gaf ik omdat ik het lekker vond klinken, het bleef ook een tijdje hangen, maar het gevoel dat ik indertijd bij dit album had is verdwenen daarom halfje eraf 3*.

Raekwon the chef
Wat een negativiteit richting dit album zeg, ik vind dat Busta Rhymes nog steeds prachtige muziek maakt. Net zoals z'n vorige album is dit weer een ruime voldoende waard.

Vandaag meegenomen voor 2,99 bij MM Roermond, best een aardig plaatje.. Vind Busta als MC niet zó, maar de beats maken veel goed.