Busta Rhymes - The Big Bang (2006)

Label: Aftermath (II)

1. Get You Some (3:45)

met Q-Tip en Marsha Ambrosius

2. Touch It (3:35)
  3. How We Do It over Here (3:36)

met Missy Elliott

4. New York Shit (3:01)

met Swizz Beatz

5. Been Through the Storm (4:06)

met Stevie Wonder

6. In the Ghetto (3:53)

met Rick James

7. Cocaina (3:32)

met Marsha Ambrosius

8. You Can't Hold the Torch (3:39)

met Q-Tip en Chauncey Black

9. Goldmine (3:45)

met Raekwon

10. I Love My Bitch (3:47)

met Kelis en will.i.am

11. Don't Get Carried Away (3:30)

met Nas

12. They're Out to Get Me (5:02)

met Mr. Porter

13. Get Down (3:40)
  14. I'll Do It All (5:02)

met LaToiya Williams

15. Legend of the Fall Offs (4:40)
het concert viel wat tegen, maar de liedjes vond ik al wat vet, het spreekt me alleen niet heeeel erg aan... ik heb niet egt een idee waarom.. touch it, i love my bitch ,, beetje te commercieel, ny shit is wel hot, maar dat is club music... stevie wonder ding was wel vet, the documentary was beter.. ik verglijk ut dus ff.. allhoewel ik dat busta rhymes nummer op the documentary well een goed nummer vond.. kan ik op deze geen the game hore.. beetje jammer

C Changes schreef:

beetje Te Pop music.. het is meer pop... maar het klinkt vet... weinig inhoud bij i love my bitch.. wel Vet toen hy zei I love my bitches tegen de vrouwe uit ut publiek.. i love that pussy ... that's busssa buss

avatar van james_cameron
Saaie commerciele hiphop, vol softe songs en een overdaad aan gastoptredens. De enige twee nummers die de moeite waard zijn: Been Through The Storm en Don't Get Carried Away.

eazyfan
ik luisterde deze vandaag eens tesamen met de niwe van Ice Cube,die klonk wel goed maar deze vond ik een nachtmerrie,geen enkele beat die ik wat vond.en teksten ook niet al te goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, halfje omlaag omdat dit album na enkele keren wel minder wordt. Maar vooral de eerste keer vond ik hem echt heel goed klinken maar nu is de formule dus een beetje uitgewerkt. 3,5*.

He, even een vraagje aan jullie allemaal, waar downloaden jullie je albums??

avatar van The Scientist
Das geen vraag voor hier op MuMe.

Wat een lekker album!!
dit album is nog strakker geproduceerd dan Documentary van Game, Zeg ik dan he. Elke beat is van topnniveau! Busta voelt de beat ook steeds goed aan, rapt op verschillende manier afhankelijk van sfeer nummer oproept! Tekstueel graaf ie niet heel diep, meeste is oppervlakkig maar de productie en busta's delivery maken alles dope!
Het album opent al met een bass van hier tot tokio Damn, oow ja de refreintjes zijn ook 'catchy' , heerlijk!
Als je van Game-documentary en 50 cent get rich or die tryin houd dan moet je heel gauw dit album uit je boxen laten knallen! Een 4.5 omdat je je geen moment irriteert bij geen enkel nummer, allemaal even strak en Vloeiend!

avatar van MJ_DA_MAN
Op het begin vond ik precies hetzelfde maar ben ondetussen wel gedaald naar 3,5*. Na een paar keer wordt het wel iets minder, maar de beats zijn inderdaad van een hoog niveau. En How We Do It Over Here blijft echt een dikke knaller.

New York Shit video

avatar van jowietje
MJ_DA_MAN schreef:
New York Shit video

Gaat snel met deze man, nu al een nieuwe video. I love my bitch blijft nog de leukste van de 3.

MJ_DA_MAN schreef:
En How We Do It Over Here blijft echt een dikke knaller.

dat vind ik zon irritant nummer

Busta heeft een lekkere groffe stem, spreekt me aan. Het liedje I love my chick is qua tekst eigenlijk niks, maar toch swingt die lekker. Touch it dé clubknaller! vooral lekker als je met je chick aan het dansen bent, whaha!

Een 3.5..

avatar van Conway Twitty
Vooruit stem verhoogd naar 3, toch wel erg lekkere producties op dit album.

avatar van Niek
Kben het tot nu toe eens met het gemiddelde. De productie is van hoog niveau op dit album. Jammer dat Busta nou eenmaal niet zo goed is. Natuurlijk genoeg respect voor deze man, die altijd probeert vernieuwend te zijn en daarmee ook al voor een aantal gedenkwaardige plaatjes (singles wel te verstaan) heeft gezorgd. Toch heeft hij nimmer een écht goed album op de markt gebracht. Dit album trapt af met een even verrassende DrDre-productie Get You Some, daarna volgt de hit Touch It, gevolgd door twee mindere tracks. Been Through the Storm is goed, maar ik heb het gevoel dat daar meer in zat. In The Ghetto is een aardige ietwat te poppige Green Lantern-productie maar daarna laat Rick Rock zich weer van zijn goede kant zien met zijn Cocaina-productie. Helaas gaat dit gepaard met een zwak refreintje. You Can't Hold The Torch is aardig maar een tegenvallende Q-Tip feater, maar nog teleurstellender is Raekwon gastoptreden! Weinig bars en gewoonweg onder zijn niveau. I Love my Bitch is me veel te pop, maar name door die eeuwige Will.I.Am (wie legt hem eens het zwijgen op?). Don't Get Carried Away is een van de sterkere tracks, waarop DrDre laat horen dat hij nog altijd een geval apart is in de productiewereld. Het perfectionisme spat er weer vanaf. Nas valt net als elke feater wat tegen, maar haalt wel een voldoende. Lekker nummer. Album kakt daarna ietsje in, maar niet te. Misschien dat dit allemaal iets te pessimistisch klinkt.. Het is zeker een leuk album, maar niet meer dan dat. Dus ik sluit af waar ik mee begon: 3,5 ster is een juiste beoordeling.

Niek schreef:

Nou How We Do It Over Here vind ik het beste nummer van de CD en NY Shit behoort ook tot mijn favorieten van het album. Been Through the Storm had wel meer ingezeten ja, daar ben ik het mee eens.

badboy>u
het best geproduceerde tracks zijn zoiezo new york shit how we do it over here best geproduceerde track van dr. dre samen met don,t carried away en dat wilde ik effe kwijt ook het leuke van de site en wat mindere tracks maar can,t hold a torch en goldmine get you some en cocaina maken dat ok nog wel goed..... hier is trouwens new york shit video!!>> http://youtube.com/watch?v=dBmiejrbkdY

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, die link gaf ik op 15 juli al. In the Ghetto wordt zeer binnenkort ook uitgebracht als video. Is dan al de 5e video van het album incl. Touch It remix.

New York shit vind ik de mooiste video.

Saaie video

avatar van Cath
Ja best wel!, maar ik vind het nummer wel oke.

avatar van Word_Play
Strak album, vrijwel erg nummer is lekker, en Busta doet zijn ding. Alleen blijft er op Touch It en Cocaina na niet echt wat hangen, daarom niet meer dan een 3,5.

Zeer goed album van Busta, zeker zijn beste tot nu toe.
Touch It, Been Through the Storm, Don't Carried Away en Legend of the Fall Offs vind ik de echte uitschieters en de rest luisterd lekker weg.
Denk dat dit 1 van de betere hiphop albums van 2006 is.

De eerste 2 singles vallen toch goe mee .

avatar van snoopy
Echt slecht dit album ik neem mijn stem terug.

goeg gedaan Busta

|Joël|
Heel goed album
Mijn 3 favoriete nummers zijn:
Don't Get Carried Away, met Nas
Been Through The Storm, met Stevie Wonder
How We Do It Over Here, met Missy Elliott
En de rest van het album is ook allemaal boven gemiddeld.

4 sterren voor Busta

avatar van FunkyMonk
|Joël| schreef:

Don't Get Carried Away, met Nas

Ik vind Nas écht niet passen op zulke tracks

|Joël|
FunkyMonk schreef:

Ik vind Nas écht niet passen op zulke tracks

Toch klinkt het nummer erg goed en is het naar mijn mening de beste track op het hele album.