Counting Crows - Hard Candy (2002)

Label: Geffen

1. Hard Candy (4:21)
  2. American Girls (4:32)
  3. Good Time (4:24)
  4. If I Could Give All My Love (3:53)
  5. Goodnight L.A. (4:17)
  6. Butterfly in Reverse (2:48)
  7. Miami (5:01)
  8. New Frontier (3:50)
  9. Carriage (4:03)
  10. Black and Blue (3:52)
  11. Why Should You Come When I Call? (4:38)
  12. Up All Night (Frankie Miller Goes to Hollywood) (5:08)
  13. Holiday in Spain (3:49)
  14. 4 White Stallions * (4:19)
  15. You Aint Going Nowhere * (3:47)
  16. Big Yellow Taxi * (3:46)

met Vanessa Carlton

Vind de cd minder als de eerdere, iets te veel op de commerciele tour denk ik. Maar CC blijft gewoon top

Jammer dat ik hier maar een paar nummers van ken Ik vind iig Holiday In Spain een supermooi nummer!!

MarkK
Over het algemeen genomen zeker niet commercieler als hun eerdere 3 albums. Wel weer iets 'vrolijker'. De zomer wordt mijn inziens weggezongen op dit album. 'American Girls' met Sheryl Crow is het enige 'commerciele' aan dit album. Een erg catchy nummer evenals als de opener en titeltrack 'Hard Candy'.

De samenwerking met Blof was leuk. Hier komt ook nog een vervolg op. Volgend jaar September komt er een nummer uit, getiteld: 'Wennen Aan September'. Maar ditmaal geschreven door Blof en CC spelen dan een nootje mee, dit even terzijde.. Maar eerlijk, het orginele 'Holiday In Spain' blijft gewoon top, met immy op de mandoline. Deze David Immergluck is dan ook mijn 'Counting Crows held'. Adam heeft gewoon een mooie, warme stem.

De Shrek II soundtrack was leuk. Maar kappen nu met dat vrolijke gedoe. Niet leuk om te typen, maar het wordt tijd dat Adam weer in een dip komt te zitten. Eerder al gelezen op deze site. Gelukkige mensen maken geen mooie muziek.Is hier ook van toepassing, HELAAS... !!

avatar van Frytz FM
Vinden jullie dat background vocals het vermelden waard zijn als gastbijdrage? Persoonlijk vind ik dit flauwekul. Hier worden Sheryl Crow en Ryan Adams alleen genoemd als name-dropping, omdat ze toevallig bekend zijn (boeiend!). Andere background vocals, bijvoorbeeld van Leona Naess worden niet genoemd, omdat Petero daar nog nooit van gehoord heeft. Is haar bijdrage echter minder belangrijk? Eigenlijk zijn alle background vocals niet noemenswaardig. Doe dat dan ook niet, zou ik zeggen. De bijdrage van Vanessa Carlton is een ander verhaal. Dat is echt een duet.

Dan stuur je toch een correctie door?

Dit album kenmerkt zich door een aantal fantische uitschieters als holiday in spain, maar nog mooier is carriage. Helaas gooien voor mij Hard Candy, American girls achtige deuntjes de kwaliteit van dit album naar beneden.

avatar van Edski
4 White stallions is voor mij hier de topper!

avatar van Lukas
Ik vind dit album eigenlijk heerlijk wegluisteren. Ik moet zeggen dat ik het niet onprettig vind dat die enorme pathos een beetje weg is op dit album. Big Yellow Taxi heb ik inmiddels wel gehoord, American Girls vind ik itt anderen helemaal niet slecht. Goodnight L.A. en de vertolking van You Ain't Going Nowhere bevallen mij het best. Ook Good Time, Miami en Carriage mogen er wezen.

Ace
Ik geef er 3,5* voor omdat het wel mijn geliefde Counting Crows zijn er een aantal prima nummers op staan. Big Yellow Taxi is een regelrechte schande voor de Counting Crows en de muziek in het algemeen...

Ik vind heel het album best wel goed.
Lekkere vrolijke nummers en het geweldige 'Holliday n Spain"

avatar van Migo
Niet veel minder dan het vorige werk.. Black and blue is favoriet, Butterfly in reverse is prachtig (met nog net hoorbare vocals van Ryan Adams) en ook de uptempo nummers als American Girls vind ik prima.

Heel mooie cd, luister ik nog regelmatig naar. Alleen 'Holiday In Spain' is mij een beetje tegen gaan staan. Heb ik misschien net iets teveel gehoord. De samenwerking met Blof vond ik ook niet geweldig; nederlands en engels door elkaar, dat werkt voor mij niet.

avatar van Cerclezot
Ik vond het destijds jammer dat bij ons in Vlaanderen dat nummer van de Counting Crows en Blof (Holiday in Spain) amper werd gedraaid. Enkel TMF speelde het af en toe.

Big yellow taxi vind ik heel mooi (oke het kan niet tippen aan de orginele versie). Holiday in Spain is ook mooi. De rest varieert van goed tot slecht.

Inderdaad ook dit album kan niet tippen aan August ...

Toch 3*

EVANSHEWSON
Ace schreef:

Zowel de spuuglelijke hoes als de muziek kon me hier niet meer echt bekoren. Ik vind dit een klef plaatje, de frisheid van hun vorig werk is voor mij geheel zoek hier. Kocht dit nog wel, maar draaide het amper. Te commercieel en te vlak geworden, bah.

** sterren ** 2 dus

avatar van Dudeness
moet me volmondig aansluiten bij EVANSHEWSON

Definitief een kruis over deze gevallen "engelen uit mijn jeugd"....

avatar van bertus99
Nou nou, ik heb alle CC-albums en deze draai ik toch het liefst. Misschien wat makkelijker beluisterbaar danb die eerdere, die ook allemaal top zijn, maar dat maakt hem juist toegankelijker en een aantal nummers blijven dagen in je kop zitten: Miami,American girls en hard candy vooral

avatar van Lukas
Ik blijf dit inderdaad ook een prima plaat vinden. Van het oudere werk ken ik alleen de bekendere nummers, maar die vind ik vaak wat te jankerig en vol ongepaste pathos. Dat is hier wat minder, en dat vind ik wel prettig eigenlijk.

avatar van bertus99
August and everything after is na Hard candy mijn nummer twee van de CC. Je hebt wel gelijk Lukas. Op de eerdere platen staan altijd wel 2 of 3 nummers waarin het pathetische te ver door slaat

beaster1256
August was nog een redelijk goeie plaat maar deze vind ik niet vet en de zang irriteert me, nooit gedacht dat iemand zo zou kunnen zagen.

beaster1256
al vind ik het een verademing om op het einde verrast te worden door de toch wel geslaagde uitvoering van joni's ' big yellow taxi ' , waardoor een ster meer .

Father McKenzie
Hier was het me duidelijk dat dit bandje me niet meer blij kon maken; totaal ongeïnspireerde nummers, er zit geen vuur meer in, dit klinkt vlak en leeg. Wat een verschil met hun debuut, destijds....
Over and out met Counting Crows.

Father McKenzie schreef:
Over and out met Counting Crows.

Oeioeioei.......ik zie en hoor dat niet zo beste father. Ik vind de Crows nog steeds top. Ook de laatste "saturday nights and sunday mornings" is heel goed te beluisteren. Ok....hun eerste cd blijft onovertroffen, maar op hard candy staan toch ook mooie songs als American girls, Hard Candy, Good Night LA,Miami en Holiday in Spain. Ik begrijp niet waarom er zoveel verschil zou zitten tussen Hard candy en het werk van hiervoor. Ik hoor dat niet zo

avatar van bikkel2
Minder verrassend dan het debuut , die kennelijk toch moeilijk overtrefbaar is.
Maar Hard Candy is zonder meer 1 van de betere Counting Crows albums.
Het kommer en kwel gehalte is beter in balans.
Zanger Adam Duritz is minder zwaarmoedig en dat is ook gelijk te merken aan het opgewekte begin , waar een paar lekkere uptempo songs de boel opwarmen.
Toch is juist die zwaarmoedigheid weer het sterkste punt in de songs van de groep.
Want wat zijn songs als Good Time , Goodnight L.A , Miami , Up All Night , Holiday In Spain en White Stallions van een geweldig niveau.
De melanchoniek met de country /folk rockachtige structuren is perfect op zijn plaats en is het productioneel lekker sober gehouden.
Een aparte vermelding nog voor het sprookjesachtige Butterfly In Reverse (met Ryan Adams) prachtig nummer.

Ik vind het jammer dat veel mensen dit album minder vinden dan eerdere albums, omdat ze menen dat het "te commercieel" is. Het is wat de sound betreft juist een vernieuwend album, en wat mij betreft (ook daarom) een van de betere!

avatar van Madjack71
Dit album met enige reserve weer eens gedraaid...met reserve omdat het een tijdje geleden is en er eigenlijk toch wel wat kritiek is op de nummers. Mwoah ik vind dat eigenlijk best wel meevallen. Er staan een aantal pakkende liedjes op, die idd. niet schromen om het boek 'pakkende melodietjes schrijven voor dummies' erbij te pakken. Maar als het gedaan wordt zoals de Counting Crows hier blijk van geven, vind ik daar niets mis mee. Het is geen hoogdravend album en niet alles weet de aandacht goed vast te houden, derhalve heb ik er wel van kunnen genieten en daar gaat het bij de Counting Crows denk ik voornamelijk om.

avatar van bertus99
Het begin van de plaat is mooi. Het titelnummer begint met die mooie gitaar-intro. Het doet me zelfs een beetje aan de Byrds denken.
Ik vind de eerste drie nummers sowieso tot het beste werk van CC horen. American Girls is lekker uptempo. Alhoewel veel CC-fans van het eerste uur vinden dat opgewekte klanken niet bij Crows horen -het moet altijd traag en neerslachtig zijn- vind ik het een vooruitgang dat Duritz en co. hun scala aan stijl uitbreiden. Zo ook het prachtige Miami.
Er blijft overigens nog genoeg gepieker over op deze plaat.

avatar van robbrouwer58
Toch wel lekkere muziek met een ietwat overgetormenteerde zanger.

avatar van Ronald5150
"Hard Candy" is een toegankelijke plaat van Counting Crows. Soms klinkt het wel heel erg poppy, met name in een nummer als "American Girls". Maar deze toegankelijkheid is wat mij betreft niet van negatieve invloed op deze plaat in zijn geheel. Er staan een aantal zeer mooie nummers op, zoals het warme "Good Time". Ook "Holiday in Spain" is een pareltje. En dan wel de versie zonder Blof, want ik erger me rot aan de ontzettend slechte Nederlandse vertaling/interpretatie. Het origineel van Counting Crows is zoveel beter. Verder zijn de nummers voorzien van rijke instrumentatie. De stem van Adam Duritz is er eentje waarvan je houdt of niet. Ik ben er geen grote fan van, maar in de context van Counting Crows vind ik hem evenmin storend. Kortom "Hard Candy" is een fijn wegluisterende pop/rock plaat met een herkenbaar Counting Crows geluid.

avatar van Twinpeaks
Lekkere plaat van droeftoeter Duritz en zijn mannen.Miami vind ik hier het hoogtepunt met die lekkere opbouw.Voor de rest is het leed allemaal weer niet te overzien,al lijkt Duritz wel iets gelukkiger dan op voorgaande albums.De meest toegankelijke plaat lees ik hier en daar kan ik het wel mee eens zijn.Geen hoogvlieger maar vooral degelijk en lekker wegluisterend.3 en have ster kan ik er wel aan kwijt.

Counting Crows - American Girls

She comes out on Fridays every time
Stands out in a line
I could've been anyone she'd seen
She waits another week to fall apart
She couldn't make another day
I wish it was anyone but me
I could have been anyone you see
She had something breakable just under her skin

Playing the changes for all of the boys
Holding a candle up to my hand
Making me feel so incredible

She comes out of closets every night
But then she locks herself away
Where she could keep everything from me
I could have been anyone you see
She's nothing but porcelain underneath
her skin

Holding a candle right up to my hand
Making me feel so incredible

Little shivers shaking me every day
But I could get the same thing anywhere
So if she goes away
Well, it's all right and I'm ok
“Hey”, she said, “Come back again tonight,”
And I said “I might, I might, I might,”
She said “well that's all right.
If it's alright, if it's alright with you,
Then it's alright, it's alright with me”

I waited for an hour last Friday night
She never came around
She took almost everything from me
I'm going through my closet,
Trying on her clothes almost every day
I could've been anyone you see
I wish it was anyone but me
There's nothing but pills and ashes
Under my skin

Holding a candle right up to my hand
Making me feel so incredible

If I made you cry, please tell me why
Cause I'll try again if you let me try
American girls all feathers & cream
Coming into bed so edible

American girls oh
American girls oh