Kitaro - Symphony Live in Istanbul (2014)

Japan
Wereld
Label: Celestial Harmonies

1. Heaven & Earth (13:52)
  2. Thinking of You (5:52)
  3. Orochi (6:50)
  4. Silk Road (5:55)
  5. Kokoro (Part II) (5:21)
  6. Mercury (8:41)
  7. Reimei (8:55)
  8. Matsuri (10:32)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Het was alweer een flinke tijd geleden dat Kitaro een live-album had uitgebracht, dus was het de juiste en tijd en plaats om n.a.v. een tweetal memorabele concerten die hij gegeven had in Istanboel, registraties daarvan samen te voegen tot het live-album Symphony Live in Istanbul.

Kitaro weet live eigenlijk altijd wel te imponeren. Vaak ondersteund door een orkest, komen zijn nummers vaak goed en groots tot zijn recht en dat is op dit live-album niet anders.
Alhoewel niet verrassend, is het altijd weer fijn en erg mooi om naar zijn klassiekers te luisteren.

Wat opvalt is dat hij eindelijk weer eens het originele Silk Road-thema uit de kast trekt i.p.v. de vele variaties erop die hij meestal live ten gehore brengt (vaak voortbordurend op het eerste gedeelte van het nummer "Silver Moon" van zijn album Kitaro - Silk Road II (1980).
Ook valt "Kokoro (Part II)" van Kitaro - Mandala (1994) erg op, omdat dit een deel is die hij ook niet tot nauwelijks live speelt.
Andere klassiekers zoals "Heaven & Earth" mogen uiteraard ook niet ontbreken, plus een drietal mooie uitvoeringen van nummers van zijn albumklassieker Kitaro - Kojiki (1990).
Het titelnummer en "Mercury" van zijn Grammy-winnende bestseller Kitaro - Thinking of You (1999) zijn ook vertegenwoordigd.

Concreet is Symphony Live in Istanbul gewoon weer een oerdegelijk live-album zoals we dat onderhand van Kitaro mogen verwachten. Zoals ik al eerder vermeldde: niet verrassend, maar wel weer erg mooi.