Modern Talking - The 1st Album (1985)

West-Duitsland
Label: Hansa

1. You're My Heart, You're My Soul (5:36)
  2. You Can Win If You Want (3:55)
  3. There's Too Much Blue in Missing You (5:30)
  4. Diamonds Never Made a Lady (4:40)
  5. The Night Is Yours - The Night Is Mine (4:22)
  6. Do You Wanna (4:05)
  7. Lucky Guy (3:31)
  8. One in a Million (3:44)
  9. Bells of Paris (4:17)
avatar van musicfriek
Ahum... ik heb het heft in handen genomen om 5 Modern Talking albums toe te voegen. Maar laat er geen misverstand over bestaan, ik vind hun muziek NIET, ik herhaal, NIET leuk!

Toevoegen daarintegen vind ik WEL leuk.. haha.

avatar van Nicolage Rico
Ik vond de remix van "You're My Heart, You're My Soul" in 1998 wel leuk, maar dat heeft verder weinig met Modern Talking te maken. Dat vind ik 2 homo's die er in die tijd zelf nog niet achter waren dat ze gevoelens hebben voor het verkeerde geslacht, al uitten ze dat wel volmondig door zich te laten showen met afgrijselijke kapsels, kleren en andere flaters.

Nicolage Rico schreef:

Excuse me??

Sinds wanneer is vallen op hetzelfde geslacht verkeerd?

Ace
Stiekem vond ik dit ooit best goed... Als ik hun nummers nu af en toe nog eens voorbij hoor komen, kan ik een kleine glimlach niet onderdrukken. Het foute in de plaat brengt het goede in Ace nog weleens naar boven...

avatar van Nicolage Rico
musicfriek schreef:
Sinds wanneer is vallen op hetzelfde geslacht verkeerd?

Ik zat nog te twijfelen of ik "hetzelfde" of "verkeerd" zou schrijven. Maar goed, ik corrigeer bij deze: "hetzelfde".

Zo goed?

avatar van musicfriek
Haha, ja hoor, ik maak me er verder niet zo druk om. Kan wel tegen een "stootje".

Overigens zijn beide heren naar het schijnt hetero.

Zeggen ze zelf. Of dat nou alle twijfel wegneemt is vers twee.

Dat gaat voor wel meer op Rayman

Yep.

avatar van monique
20 jaar geleden vond ik deze muziek nog wel te pruimen,maar als ik het nu weer hoor denk ik gatzie

avatar van Hans Brouwer
20 jaar geleden draaide ik ook andere muziek dan nu. Deze lp's en cd's zijn inmiddels verpatst op één of andere rommelmarkt of liggen in een doos ergens op zolder! Toch zonde van al dat geld

avatar van Lukas
Die Delta Lloyd reclame

avatar van titan
titan (crew)
Hadden ze dit niet beter the last album kunnen noemen?

Ben je gek? Dan hadden we geen brother Louie of Cheri cheri Lady gehad?

avatar van titan
titan (crew)
Nou en, dan hadden we een veel betere wereld gehad nu!

avatar van Edwin
Potverdrie, in 20 jaar geen last gehad, maar nu speelt mijn allergie weer op. Bedankt MuMe!

titan schreef:
Nou en, dan hadden we een veel betere wereld gehad nu!

Het was sarcasme...

avatar van Madonna
De beste videoclip ooit gemaakt.."You're my heart, you're my soul" fantastisch. Thuis lagen wij altijd slap hierom (Let op die blonde met die gitaar, die bewegingen!)Het schijnt dat de mannen van Jiskefet hier heel veel inspiratie hebben uitgehaald. Op zich best wel leuke nummers maar ik heb dat eigenlijk nooit uitgesproken. Toch een soort van schaamte..

-2-

God, ik kom niet meer bij van die berichten hier..

... en dan te bedenken dat deze gasten ooit, ik zeg: ooit enorm beroemd waren in Europa...

Ik heb voor de gein een paar clips gezocht:

Lukas schreef:
Die Delta Lloyd reclame

Jaja, da's een klassieker!

avatar van FunkStar
1,0
This Is A Crying Shame!! Vre-Se-Lijk!!!!

Nounou, Modern Talking is 1 van de betere bands van de jaren 80 en ook na hun come-back in 1998 hebben ze tal van hits gehad in de wereld.

Jullie hebben gewoon geen verstand van muziek, dus zet je Britney Spears cd-tje maar weer op

avatar van LeRoi
Wat mij vooral is bijgebleven is een vage associatie met in de jaren '80 popu geworden series als Derrick, Der Alte en Tatort. In 1 van die aflevering werd het nr. 'Living Like A Cry' van vlgs. mij ene 'Frank Duval' (iets voor 'Music Friek' om op MuMe te plaatsen?)gebruikt. De muziek van de 'Moderne Praten' uit West Duitsland van destijds geeft voor mij een indicatie hoe ik dit soort muziek plaats in de 'muziekhistorie': lekker glad, voor de gelegenheid (TV-serie) en moment (een crime-passionele) prima geschikt, maar voor de rest weinig 'diepgang' (wat het vlgs. mij ook niet pretendeert te hebben...). ........u begrijp, ga hier echt geen 'waardering' aan toekennen (ken, laat staan heb, de plaat niet nl......zal echter heus wel een enkel nr. nog herkennen....)

Ik snap het niet hoor. Er word hier zo negatief gedaan door de meeste omtrent dit album.
Ik maak zelf ook muziek en ik vind muzikaal gezien de muziek van dit album verdomd goed in elkaar steken, waar veel artiesten zeker tegenwoordig nog veel kan kunnen leren.

avatar van LeRoi
'Ieder zijn ding' da's het moto van MUME...dus Alex, vooral je waardering er voor uitspreken en wellicht dat je al snel medestanders zult krijgen....
N.b. Zelf bespeel geen instrument (helaas) en kan het vanuit dat oogpunt niet echt beoordelen...denk dat mijn oordeel ook zeker te maken heeft met 'de uitstraling' die de band (wil) uitstraalt......
En, nogmaals, bij de 'Crimi-series' uit de jaren '80 waar ik altijd graag naar keek deed deze muziek het prima.....zou het zelf echter niet snel opzetten (wellicht een enkel (meezing)nummer bij feesten en partijen...).

Voor een begin is dit album niet het beste album wat Modern Talking ooit gemaakt heeft, maar ik vind het een leuke start.
Veel bands toendertijd hadden een leuk maar niet perfect begin.

"Leroi" Wat betreft de uitstraling, tja veel mensen hebben het vaak over de uitstraling van deze band, maar was dat nou echt zo bizar dan? Bands als culture club (boy george), The Cure en ga zo maar door...waren nog wel heftiger kwa uiterlijk met makeup en dergelijke, ik vind het niet echt eerlijk dat deze band dan zo door de slijk gehaald word.

Je haalt daar wel totaal verschillende genres aan.

avatar van LucM
Het duo van Modern Talking moet toch wel veel talent hebben om zulke mooie hoezen te ontwerpen. Ik vind het ook knap hoe zij erin slagen om hun nummers zoveel mogelijk hetzelfde te doen klinken. Nog knapper vind ik dat zij erin slagen hun albums als zoete broodjes te doen verkopen.

Ik ben niet van de generatie die is opgegroeid met Modern Talking, maar ik kan wel begrijpen dat mensen dit vroeger leuk vonden. De beats zijn heel verslavend om naar te luisteren. De teksten zijn heel simpel, maar doeltreffend. Daarnaast trok die leadzanger Thomas Anders veel bekijks met zijn uiterlijk.

Om eerlijk te zijn heb ik de neiging om een aantal nummers leuk te vinden, maar ik weet inmiddels dat dit gewoon commerciele muziek is zonder inhoud. Het is leuk om deze nummers op een mooie zomeravond te luisteren.