Joey Bada$$ - B4.DA.$$ (2015)

Label: Cinematic

1. Save the Children (3:35)
  2. Greenbax [Introlude] (0:48)
  3. Paper Trail$ (3:17)
  4. Piece of Mind (3:38)
  5. Big Dusty (4:53)
  6. Hazeus View (3:39)
  7. Like Me (4:28)

met BJ the Chicago Kid

8. Belly of the Beast (3:56)

met Chronixx

9. No. 99 (2:46)
  10. Christ Conscious (2:53)
  11. On & On (4:40)

met Maverick Sabre en Dyemond Lewis

12. Escape 120 (3:47)

met Raury

13. Black Beetles (3:50)
  14. O.C.B. (3:43)
  15. Curry Chicken (3:05)
  16. Run Up on Ya * (4:08)

met Action Bronson en Elle Varner

17. Teach Me * (4:18)

met Kiesza

avatar van Holla
Ik wilde hem net plaatsen! Enorm veel zin in deze plaat. Escape 120 is sowieso een gigantisch bazennummer als we de topsnippet kunnen geloven.

avatar van Flipm0de
Christ Conscious, Escape 120, en No. 99 klinken veelbelovend en ik heb een goed gevoel dat het Joey gaat lukken om de hoge verwachtingen in te lossen. Net als Holla, erg veel zin in dit album.

avatar van Harderwiek
Dit is sowieso het album waar ik al 2 jaar lang het meeste naar uitkijk. Wat een baas is deze man.

avatar van Verbston
^ Word!

avatar van Delars
Eensch met jullie. Big Dusty is ook hard.

avatar van Kos
Kos
Big Dusty is idd wel nice.

avatar van MJ_DA_MAN
Nu al de meest overschatte plaat/rapper van het jaar. En dat terwijl ie pas volgend jaar uitkomt.

avatar van Kos
Kos
Ken m verder niet zo maar Big Dusty doet me toch wel erg terugdenken aan de betere Boot Camp Click werkjes.

GCITY050
Goed het nieuwe jaar in, als het mijn verwachtingen waar maakt dan is het het eerste US album wat ik grijs ga draaien sinds The Eminem Show.

avatar van Holla
Snippets op Amazon. Klinken best goed! Joey flowt lekker en dat agressieve van 95 Til Infinity laat hij zo te horen gelukkig achterwege

avatar van party
Christ Conscious blijft een gruwlijk nummer. Ben benieuwd naar het album.

avatar van Silky & Smooth
Ik weet niet helemaal wat ik hiervan moet verwachten, maar B4.Da.$$ blijft één van de coolste namen in de hip-hop geschiedenis!

avatar van Holla

Dit nummer klinkt erg als 1999, en die stijl beviel me het meest aan hem. Christ Conscious en Big Dusty zijn echte klappers van jewelste en No. 99 vind ik ook 10x beter dan eerst.

What's my name, what's my name? Badmon!

Toch kijk ik vooral uit naar Escape 120.

Productiecredits zijn ook uit overigens: 3x Statik Selektah, 2x Kirk Knight, 1x Premo, 2x Chuck Strangers. Toch vet als hij het zo met zijn eigen contacten allemaal kan fixen. Statik vind ik meestal maar saai, maar wellicht kan Joey het doen opleven voor mij.

GCITY050
Kirk Knight had van mij het hele album mogen doen. Statik Selektah ligt me totaal niet, vind die Curry Chicken ook gewoon saai.

avatar van Harderwiek
Ja, mee eens. Statik Selektah levert al jaren geen topwerk af. Curry Chicken is tot nu toe ook de minste track, hopelijk zijn de andere overtuigender. Premo kijk ik dan wel weer erg naar uit, Unorthodox staat na 1,5 jaar nog steeds als een dijk!

avatar van Xtase
Ik kijk er erg naar uit, hoewel ik hem, om mijn eigen verwachtingen te temperen, met scepsis zal ontvangen.

FelipeGutiérrez
Weet niet wat ik hiervan moet verwachten, zijn tapes vond ik niet veel aan. Christ Conscious blijft inderdaad wel een bazennummer!

avatar van waxs
De uitgebrachte "singles" van dit album bieden goede hoop. Deze ga ik in de gaten houden.

avatar van Holla
On & On is ook uit, en dat was de track waarvoor ik eigenlijk het bangst was. Maverick Sabre zag ik totaal niet passen in dit plaatje, maar hij is geweldig en Dyemond Lewis ook. Joey levert weer een puike track en dat vind ik eigenlijk ook van die andere 4.

avatar van Justinx
Holla schreef:

Wordt inderdaad een topalbum, als we de uitgebrachte nummers mogen geloven. Hij blijft lekker trouw aan die 90s vibe.

avatar van He$$el_01
On & On is misschien wel het beste nummer tot nu toe. De snippets klinken ook gewoon prima. Er zijn misschien twee nummer waarover ik een beetje mijn twijfels heb, maar een slecht album kan dit eigenlijk sowieso al niet meer worden.

He$$el_01 schreef:

Welke nummers zijn dat dan ?

avatar van He$$el_01
Holla schreef:

Welke nummers zijn dat dan ?

Ja, volgens mij Piece of Mind en nummer 13 of 14. Die klonken niet heel slecht oid, maar ik krijg steeds hogere verwachtingen van dit album, dus ik hoop dat ze niet te veel buiten de boot vallen.

avatar van Flipm0de

Dit is wel een "high pitched version" zoals de uploader aangeeft, origineel klinkt beter

avatar van Raul
Ben ook heel benieuwd naar het officiële debuut van Mr. Bada$$, toch een veelbelovend jong talent dat toch al een tijdje rondloopt

1999 vond ik fantastisch, die volgende tape was matig

hopelijk lost ie de verwachtingen in, heb er zin in in ieder geval

Harderwiek schreef:
Ja, mee eens. Statik Selektah levert al jaren geen topwerk af.

Dan moet je dringend WHATGOESAROUND eens checken uit 2014.
Wat dat Badass album betreft. Lijkt mij één van de beste hiphop albums van de afgelopen jaren te worden. Al mag je het vel van de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is natuurlijk.

avatar van Flipm0de
Met elke release/leak van tracks, met uitzondering van 'Teach Me', wordt ik alsmaar enthousiaster. 'Like Me' klinkt ook weer heerlijk. Dit album kan al bijna niet meer mis gaan.