Joey Bada$$ - B4.DA.$$ (2015)

Label: Cinematic

1. Save the Children (3:35)
  2. Greenbax [Introlude] (0:48)
  3. Paper Trail$ (3:17)
  4. Piece of Mind (3:38)
  5. Big Dusty (4:53)
  6. Hazeus View (3:39)
  7. Like Me (4:28)

met BJ the Chicago Kid

8. Belly of the Beast (3:56)

met Chronixx

9. No. 99 (2:46)
  10. Christ Conscious (2:53)
  11. On & On (4:40)

met Maverick Sabre en Dyemond Lewis

12. Escape 120 (3:47)

met Raury

13. Black Beetles (3:50)
  14. O.C.B. (3:43)
  15. Curry Chicken (3:05)
  16. Run Up on Ya * (4:08)

met Action Bronson en Elle Varner

17. Teach Me * (4:18)

met Kiesza

avatar van carero
Eens NastyOnWax zitten aantal fantastische tracks tussen, maar ook een aantal die ik mixtape material vind

Holla schreef:
Here's an ode to the worst of my dayssss
I've been working away-ay-ay
But the sky's been looking so grayyy
Sometimes I really need to get awayyyy

Goh die blijft ernstig hangen

avatar van Xtase
Paper Trails is een pareltje.

avatar van Delars
Dit album is 1 grote parel

PETExFISH
Gevoelsmatig nog niet de klassieker die ik verwachtte. Mijn verwachtingen zijn echter wel voor een dikke 80% ingelost. Solide plaat met een slechts een paar nummers die het voor mij net niet zijn.

avatar van Raul
Heerlijk album, vind vooral het stuk Hazeus View t/m Christ Conscience fantastisch, Like Me is een persoonlijke favoriet, lekkere smooth beat by Dilla

Paper Trail$, Save the Children, Black Beetles... stuk voor stuk sterke nummers.

Voorlopig vier sterren voor Joey.

avatar van Kos
Kos
Word hier wel blij van. Klinkt een beetje als een naar 2015 getransformeerde Smiff n Wessun in hun hongerige dagen.

avatar van thgryda
De eerste keer dat Joey me écht weet te overtuigen. Het is nog steeds geen vernieuwende shizzle en daarom voor mijn geen classic material maar wel gewoon een uitstekende mc op 90's style beats met wat modernere invloeden. Zeer goed te pruimen dit album!

avatar van Urbanoetang
Voor iemand die niet echt liefhebber is van de meeste hiphop van de laatste jaren (met name de blingperiode) waardoor het genre meer een uitstapje geworden is, was dit een verrassend fijne plaat om te horen. Leuke ode aan eastcoast boom bap hiphop uit de jaren 90. Geen hoogvlieger zoals de klassiekers waardoor hij geïnspireerd is, maar zeker de moeite waard. Tekstueel misschien wat magertjes hier en daar, maar dat is niet vreemd gezien zijn leeftijd.

Wel jammer van die laatste bonustrack trouwens. Schrok er eventjes van. Ach, doet het vast goed op de radio.

avatar van thgryda
Die bonustracks zijn voor mij beide geen meerwaarde...

avatar van Raul
heb beide bonustracks al verwijderd, voegt inderdaad niks toe en past ook niet goed by Joey

Elmo.
Raul schreef:

Net precies hetzelfde gedaan, en ik ben ook blij dat het slechts bonustracks zijn.

Verder trouwens een zeer goed album, Joey komt met passie ongeacht de thema's. Zijn delivery is ook erg goed geworden en sommige bars hebben geweldige fonsten. Vooral Christ Concious, no. 99, Papertrails en Curry Chicken zitten nu in de heftige rotatie als ik gewoon zin in een goeie track heb.

Dikkop
Het zijn ook bonusnummers voor een reden.

Net besteld voor 9,99 waar ook nog eens 15% korting afging!
Heb ook de nieuwe van kid inkt besteld ook voor 9,99 met nog 15% korting.
WOW HD Nederland - wowhd.nl

avatar van Holla
LastKing schreef:
Net besteld voor 9,99 waar ook nog eens 15% korting afging!
Heb ook de nieuwe van kid inkt besteld ook voor 9,99 met nog 15% korting.
WOW HD Nederland - wowhd.nl

Ik wacht nog op mijn exemplaat op WOW HD, moest deze en Lupe's plaat wel bestellen, tweekeiharde albums om het jaar mee te beginnen.

De tracks Hazeus View, Belly of the Beast en Like Me waren groeiers bij mij, en ik vond ze eigenlijk al ijzersterk. Nu zijn ze gestegen naar de top van de plaat

avatar van MJ_DA_MAN
Holla schreef:
Verwacht ze maar niet binnen korte tijd.

avatar van Silky & Smooth
Nee, WOW duurt wel lang. En ik krijg ook best wel vaak kapotte hoesjes (jewelcases)...

avatar van Raul
deze plaat wordt alleen maar beter
moest even wennen in het begin, nu rocken bijna alle tracks keihard

avatar van Holla
MJ_DA_MAN schreef:
Verwacht ze maar niet binnen korte tijd.

Weet ik, maar ze zijn meestal wel goedkoop

avatar van Delars
Eens met Raul.

avatar van Timmie
Paper Trails is inderdaad heel goed!
volgens mij word er de zelfde sample gebruikt als bij anything is everything van the Dynospectrum en Shorty wanna be a thug van 2pac

avatar van Silky & Smooth
Ik was bang dat Joey Bada$$, net als J. Cole, de hoge verwachtingen niet zou kunnen inlossen met zijn debuut. Nou moet ik zeggen dat ik zijn tapes niet zo spectaculair vond als die van J. Cole, maar je gaat automatisch toch wel wat mee in de hype die voorafging aan B4.Da.$$. Gelukkig lost hij die verwachtingen wel in. Niet zozeer met een dikke, vette banger, maar wel met een solide plaat waar eigenlijk niks op aan te merken valt. Weinig uitschieters, maar elk nummer staat als een huis. Daarbij laat Joey Bada$$ duidelijk horen dat zijn talent zeker niet 'overrated' is. De oldschool sound die hij terug wil brengen vind ik erg geslaagd en gelukkig niet geforceerd klinken.

2015 begint in ieder geval er lekker met dit album en Tetsuo & Youth!

avatar van party
Ik voel dit album niet echt. Joey Bada$$ breng het af en toe wel leuk op de plaat ik vind alleen de beats niet zo heel goed. Ik zelf vind hem ook niet heel erg origineel komen op sommige tracks waardoor de vocalen niet zo goed bij mij aankomen. Alhoewel moet ik toegeven dat Christ Conscious en Hazeus View echte bangers zijn. Hier en daar zitten er nog wel goeie nummers tussen. Het is al met al geen slechte plaat geworden maar ik had iets meer verwacht door het horen van Christ Conscious.

Een 3.0 net een voldoende.

avatar van Raul
probeerde vandaag voor het eerst sinds The Ecstatic weer eens een fysieke CD te kopen (B4.Da.$$ dus) maar kon 'm niet vinden...

Sorry Joey, dan maar weer digitaal luisteren

avatar van catdog
Raul schreef:

Sorry Joey, dan maar weer digitaal luisteren

Fysiek komen CD's meestal pas op de maandag uit. Dus waarschijnlijk zal de levering morgen gaan plaatsvinden.

avatar van Silky & Smooth
Op HHV is ie al te bestellen hoor!

avatar van carero
Ben ik de enige die dacht dat Joey in 'Piece of Mind' met 50 Cent aan het bellen was haha?

avatar van mynoseknows
De vrouwelijke features voegen niks toe(bonustracks), integendeel. De productie en Joey's techniek maken echter meer dan een hoop goed.

avatar van Nr.4
Toffe plaat. Paper trail$ is hier ook favoriet, maar staan meer knallers op. Had 'm wel graag gehoord met vooral 1 producer achter de knoppen, maakt het meestal toch meer een echt album.

avatar van Ralph.
Erg dikke plaat van deze jonge gozer. Een no-nonsense hip-hop plaat. I like.

avatar van gweah
Dit is een groeier zeg... ik kan niet stoppen met luisteren deze week. Elke keer als ik iets anders wil draaien zet ik dat halverwege uit en grijp ik weer naar Joey Bada$$.

Badass album.