Geniaal geniaal geniaal album. Lekker wazig, lekker ongelikt, lekker experimenteel, lekker krokant..
Veel minder toegankelijk dan Becks nieuwere werk en inderdaad totaal oneverwichtig, maar ik kan toch in elk nummer wel wat vinden en bij elkaar levert het een lekker apart en experimenteel albumpje op die klinkt alsof er telkens 'maar wat wordt gedaan', maar hoe hij erop komt om dat steeds maar te doen is de grote vraag. Het is gewoon telkens weer briljant.
Ik heb deze plaat al tig keer gedraaid. In de stereo, op de pc, in een portable discman zodat ik hem ook op de WC kon beluisteren.. ben echt even een periode verslaafd geweest aan Mellow Gold. Beck is zo relaxt en toch kan hij af en toe echt scheurende en knarsende herrie produceren. Beck klinkt zen en heel erg 'down to earth' en als een met de natuur. En toch heeft dit album ook een beetje de sfeer van een binnenzitter die wat rotzooit op een oude kinderkamer.
Maarja, wat wil je met al die genres. Roots met vaak een hip-hop achtige beat er doorheen en dan ook nog een beetje een punk-aditude, wat ook weer beverstigd wordt in 'Mutherfuker'. En dan ook nog die knettergekke lyrics..
'Loser': is de track die ik bijna los zie van dit album. Het is waarschijnlijk de beste track die er op staat, maar ik begin de plaat vaak bij nummer 2 af te spelen. Ik vind dat Loser op de een of andere manier niet heel erg op de andere tracks lijkt. Te poppy en toegankelijk als je het vergelijkt (want het is nog steeds geen normale popsong te noemen). Maar elke keer als ik hem op zet verbaas ik me weer hoe goed hij is. Misschien zelfs Becks beste nummer.
'Pay No Mind': Heerlijk. De roots-achtige Beck-muziek. Ook weer bijna net zo mooi als Cyanide Breath Mint en Lazy Flies, maar dan nog een stuk vervreemder. Vooral tegen het eind, waar eigelijk ook weer wordt aangetoond dat Beck zijn muziek niet perse bloedserieus neemt (iets wat eigelijk al in 'Loser' bewezen werd).
'Beercan': Vreselijk smooth en toch ongelikt. Kan dat? Dit nummer is het bewijs!
'Nitemare Hippy Girl': Eigelijk is Beck ook gewoon een spacende punkhippy en dit is weer een van zijn mooie roots-stijl nummers. Schitterend. Niet bepaald moeilijk gitaarwerk, maar Beck weet hoe met zoiets simpels een fijn nummertje moet maken.
'Mutherfuker': Een kleine meebruller
'Blackhole': Al die rare bliepjes op het laatst... wow! Waar kwamen die ineens vandaan? Raar en oppassen dat je de speler niet te hard hebt staan (vooral met headphones word je dan knettergek), maar geweldig is het wel.
Top album

Heb er vreselijk veel plezier aan beleefd en het is gewoon raar geknutsel van een genie. Ligt misschien niet iedereen en je zou bijna denken dat het klinkt als een album dat nog niet af is, maar ik vind het al goed zo.
Fuck Beck!