Mobb Deep - Blood Money (2006)

Label: G-Unit

1. Smoke It (2:57)
  2. Put 'em in Their Place (3:56)
  3. Stole Something (3:57)

met Lloyd Banks

4. Creep (4:01)

met 50 Cent

5. Speakin' So Freely (3:11)
  6. Backstage Pass (3:05)

7. Give It to Me (3:08)

met Young Buck

8. Click Click (4:25)

met Tony Yayo

9. Pearly Gates (4:16)

met 50 Cent

10. Capital P, Capital H (4:15)

met Nyce

11. Daydreamin' (3:07)
  12. The Infamous (3:57)

met 50 Cent

13. In Love with the Moula (3:13)
  14. It's Alright (4:25)

met 50 Cent en Mary J. Blige

15. Have a Party * (4:00)

met 50 Cent en Nate Dogg

16. Outta Control [Remix] * (4:07)

17. So Ill * (3:02)
avatar van MJ_DA_MAN
Net binnen. Het is een beetje zoals ik verwachte, matig dus. Maar niet alle nummers zijn slecht, Infamous vind ik wel een lekker nummertje. De rest kan ik nog niet goed beoordelen. De eerste single Put Em in Their Place is iig een tegenvaller. Mijn stem komt binnenkort.

wauw wel veel 50 cents heh

avatar van Conway Twitty
Heb hem vandaag een aantal keer geluisterd, ik miste de door Dre geproduceerde 'Nightmares', verder zijn Put Em In They Place, The Infamous en Creep erg lekker.

Relax
Ik vind het toch een lekker album vooral dankzij de productie.
Het klinkt soms nogal dark, en dat vind ik echt lekker, alleen jammer van #3 dat je telkens zo'n schotel hoord klappen aan de einde van de maat... wat slecht.
Maar 50 cent verpest nogal een paar nummers vooral door zijn sterke rijm, Flow, Dow ofzo...
(sarcastisch).
En je kan vooral horen dat ze nu geinspireerd zijn door G-Unit.
The Infamous en Put Em In Their Place allebei TV Singles, zijn toch echt de beste nummers van dit album.
Dus als de Hip Hop experts die Mobb Deep nog niet kennen en die 2 singles horen en door die reden dit album kopen zullen ze teleurgesteld zijn met het niveau.
#15 staat ook op het album van de Soundtrack van Get rich or Die Tryin' helaas.
3.5, muzikaal is het wel lekker, de teksten zijn in ieder geval nog iets en de producties zoals ik al zei zijn zwaar oke.

avatar van Jordy
Out of Control was erg aardig, had stiekem dus de hoop dat de overgang naar G-Unit Mobb Deep nieuwe inspiratie gegeven zou hebben. Helaas, het zijn dezelfde pijnlijk slechte gangsta-cliches over slappe beats als de laatste 2 albums, met als nadeel dat hier die G-Unit nerds er ook nog eens om de 5 minuten doorheen zitten.

Ik zet lekker The Infamous weer op

Jordy schreef:

Ik zet lekker The Infamous weer op

Ik ook, ik had eerlijk gezegd wél verwacht dat dit album 50 Cent-style zou worden, helaas... serieus bedoeld.
Maar je kon toch ook niet anders verwachten? Ze zitten bij G-unit, het is gedaan met hun muzikale carriere goude muziek uit de ''middle 90's''.

ik vind het album nog best wel goed, maar ik had toch meer verw8

Marcel²
Dit is geen Mobb Deep album, maar een G-Unit album.
Ik heb een aantal tracks gehoort en het valt me mee. Mijn stem komt later als ik het hele album geluisterd heb.

na vaker luisteren toch wel goed album, weinig slechte nummers

avatar van thomzi50
Welk nummer wordt door Dr.Dre geproduceerd? ik vind het album overigens vrij zwak overkomen

avatar van thomzi50
Ja toch echt een zwak album, voorlopig hou ik het op twee sterren. De beats zijn ergerlijk simpel, de gastoptredens van G-Unit artiesten komen veel te verplicht over en voegen niets toe en de heren van Mobb Deep lijken ook ietwat uitgeblust. Ik denk dat ik het cijfer eerder verlaag dan verhoog maar ik hou het toch nog op 2* omdat een aantal tracks zoals Speakin So Frealy nog wel OK is en de bonustracks een waardetoevoeging hebben. Het is ook erg jammer dat er geeneen uitblinker om het album is, zoals op alle voorgaande Mobb Deep wel 't geval was

thomzi50 schreef:

Click Click

avatar van MJ_DA_MAN
Het album is zwak ja, maar dat kon ook niet anders. Ik was erop voorbereid dat het een tegenvaller zou worden. Ik hou het denk ik op 2,5*. Paar aardige beats maar verder is het een G-unit album met Mobb Deep. Teveel 50 Cent... jak...

Relax
#4 trouwens, luister eens ff goed naar dat nummer, die beat vooral.
Ik lig dubbel over HOE fokking eentonig en iritant die is.
Omhoog, omlaag zo de heletijd door, ik werd er ziek van.

Relax schreef:
#4 trouwens, luister eens ff goed naar dat nummer, die beat vooral.
Ik lig dubbel over HOE fokking eentonig en iritant die is.
Omhoog, omlaag zo de heletijd door, ik werd er ziek van.

tja ben ik mee eens. irritante beat, erg irritant, maar verder vind ik het een heel goed album

hiphop4ever schreef:

Click Click

Ai, dat voorspelt ook niet veel soeps voor Detox. Outta Control Remix heeft wel een lekkere beat

Relax
Click Click is ook een goedkope Productie van Dr. Dre.
Je kan horen dat hij de oldschool achtige type wou terugpakken hiermee.
Maar heel eentonig, wss weinig inspiratie voor hun onderwerp of hij was niet helemaal in de stemming.

Tegenvallertje,

Opvallend dat het juist 50 is die de show steelt.

mes-one
En dat Dr. Dre zijn slechte beats aan deze uitgerangeerde hiphop groep verkoopt betekent hopelijk juist wel veel goeds voor Detox...als die ooit nog komt.

het album is trouwens vanaf 2 mei te koop niet 1 mei

mes-one schreef:

Ik heb er steeds minder vertrouwen in. Dre heeft steeds meer moeite met zijn oude niveau evenaren, iets wat hij nog wel kan, luister maar naar bijv. The Game - Higher of D-12 - American Psycho Pt. ll, maar hij heeft het ook zo druk met andere artiesten - de nieuwe van Busta Rhymes en The Game en Stat Quo komen er aan - dat ik niet denk dat hij ook nog een heel soloalbum kan maken, omdat hij sowieso al nooit snel werkt

avatar van RJR
RJR
Ik denk dat de beat van Creep de irritantste beat is die ik in mijn hele leven heb gehoord.....

avatar van Conway Twitty
Prodigy heeft aangegeven dat de gelekte versie 6-8 nummers mist en dat er nog 2 of 3 van deze lijst
geschrapt worden.

laten ze creep maar schrappen dan

btw waar heb je dat gelezen?

avatar van thomzi50
Als ze Creep, Stole Something en The Infamous schrappen en acht formidabele tracks toevoegen kan het nog aangenaam worden, maar die kans lijkt me niet zo groot. Geef mij maar of de oldschool Mobb Deep met Hell On Earth en The Infamous of het nieuwe Mobb Deep met Amerikaz Nightmare

mes-one
Afgezien van de (inderdaad belachelijke) beat van 'Creep', vind ik dat 50 Cent er te vet overheen rapt.

ik denk dat het officiele album wel die creep beat wel veranderd zijn, en er nog wel een paar goede nummers bij komen, stole something mogen ze ook wel schrappen, voorderest vind ik hm top

avatar van JAHJAH
in het begin vond ik het een beetje gare CD, maar naarmate ik het meer luister beginnen de nummers steeds beter te worden. Zal wel het proces zijn dat je er even aan moet wennen.

En de Creep-beat vind ik eigenlijk geweldig!!

avatar van thomzi50
Waarom, het is toch walgelijk simpel en irritant en vervelend?

vreemd, sommig vinden de beat afschuwelijk(ik) en sommige juist prachtig