Eurovision Song Contest Athens 2006 (2006)

Griekenland
Label: EMI

1. Jenny - Sense Tu (Andorra)
  2. Luiz Ejlli - Zjarr E Ftohte (Albania)
  3. Andre - Without Your Love (Armenia)
  4. Hari Mata Hari - Lejla (Bosnia and Herzegovina)
  5. Kate Ryan - Je T'Adore (Belgium)
  6. Mariana Popova - Let Me Cry (Bulgaria)
  7. Polina Smolova - Mum (Belarus)
  8. Six4one - If We All Give a Little (Switzerland)
  9. Annet Artani - Why Angels Cry (Cyprus)
  10. Texas Lightning - No No Never (Germany)
  11. Sidsel Ben Semmane - Twist of Love (Denmark)
  12. Sandra Oxenryd - Through My Window (Estonia)
  13. Las Ketchup - Bloody Mary (Spain)
  14. Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland)
  15. Virginie Pouchin - Il Est Temps (France)
  16. Daz Sampson - Teenage Life (UK)
  17. Anna Vissi - Everything (Greece)
  18. Severina - Moja Stikla (Croatia)
  19. Brian Kennedy - Every Song Is a Cry for Love (Ireland)
  20. Eddie Butler - Together We Are One (Israel)
  21. Silvia Night - Congratulations (Iceland)
  22. LT United - We Are the Winners (Lithuania)
  23. Vocal Group Cosmos - I Hear Your Heart (Latvia)
  24. Dance-Severine Ferrer - La Coco (Monaco)
  25. Arsenium, Natalia Gordienko en Connect-R - Loca (Moldova)
  26. Elena Risteska - Ninanajna (F.Y.R. Macedonia)
  27. Fabrizio Faniello - I Do (Malta)
  28. Treble - Amanbanda (The Netherlands)
  29. Christine Guldbrandsen - Alvedansen (Norway)
  30. Ich Troje - Follow My Heart (Poland)
  31. Nonstop - Coisas de Nada (Portugal)
  32. Mihai Traistariu - Tornero (Romania)
  33. Dima Bilan - Never Let You Go (Russia)
  34. Carola - Invincible (Sweden)
  35. Anzej Dezan - Mr. Nobody (Slovenia)
  36. A. Sibel Tuzun - Super Star (Turkey)
  37. Tina Karol - Show Me Your Love (Ukraine)
Op donderdag 18 en zaterdag 20 mei is er weer Eurovisie Songfestival, een festival dat vroeger leuker was dan nu, helaas (alleen al die gruwelijke voorronde).

Nederland zal wederom door de voorronde heen moeten zien te komen en gaat dat volgens alle polls en bookmakers ook dit jaar niet redden.
Grote kanshebbers zijn daar Roemenië, België, Griekenland en Zweden (met voor de 3e keer Carola, die eerder 3e en 1e werd).

Persoonlijke favoriet? Het zwaar over de top rockende Lordi met Hardrock Hallelujah uit Finland.

avatar van mathias
België??? Met zo'n baggernummer? Europa is ziek denk ik

avatar van Arno
Hoort België bij de favorieten? Nochtans een vreselijk nummer van Kate Ryan.
Ik kijk trouwens niet naar het Songfestival, vreselijke muziek over het algemeen. Alleen de puntentelling vind ik altijd leuk (de Nederlanders: "Belgium: 12 points" )

Kate Ryan? Ik had wel een zwak voor Desenchantee, eigenlijk. Vind dat nog steeds een heerlijk nummer... Is dit net zoiets?

Nee, dit is een flauw Abba-aftreksel zoals je er elk jaar wel een paar tegenkomt op het festival.

avatar van jowietje
Jammer van dat Treble nummer

herman schreef:
Kate Ryan? Ik had wel een zwak voor Desenchantee, eigenlijk.

Ik vond het originaal (van Mylene Farmer) beter.

Arno schreef:

Ik vond het originaal (van Mylene Farmer) beter.

Die heb ik volgens mij nog nooit gehoord.

avatar van Arno
Op deze cd (de rest van dat album stelt trouwens niet veel voor)

Je t'adore is best wel goed eurosong nummer , in vgl met dat vreselijke van vorig jaar.

avatar van Arno
Ik vind ze allemaal niet om aan te horen

Ieder jaar zitten er altijd wel een paar bij die ik gewoon leuk vind (of het kwalitatief nu in orde is is in andere zaak).
Dit jaar kan ik er echt geen een bedenken: ik kom zoals gezegd niet verder dan Lordi, maar eigenlijk is dat gewoon een grap.
En Nederland leert maar niet van voorgaande jaren: Treble is zo ongelooflijk saai en oervervelend. Gelukkig hoeven de mensen die kijken het maar 1 keer te horen, dat kan nog schelen. Meer dan 1 keer gaat al heel snel enorm vervelen.

avatar van chansadres
Kijk ook eens naar die oostenrijkste inzending Weil der mensch zahlt van Alf Poier uit 2003. Met die poppen op het podium. Ik lachte me dood maar hij kwam wel in de top 10 terecht.
Lordi sterun ik ook. Al is het al omdat het de vooract van NightWish is

avatar van Justinx
Ik luister de nummers nooit van te voren. Ik laat me altijd verrassen op het moment zelf, is veel leuker. Stemmen op basis van de eerste keer dat je het nummer hoord. Ik heb dus nog geen een nummer gehoord behalve natuurlijk die van Treble en ook van Kate Ryan. Ik ben ook van mening dat Treble het uitstekend gaat doen voor Nederland, daar ben ik van overtuigd. Allereerst is het gewoon zoveel keer beter dan de VRESELIJKE Glennis Grace vorig jaar en er zit gewoon veel meer bombastiek in, en dat lijkt de formule te zijn bij het Eurovisie Songfestival. Jaar op jaar kan ik mij hier op verheugen en ook dit jaar kan ik niet wachten tot het moment zo ver is.

avatar van titan
titan (crew)
Wat ik er tot nu toe van gehoord heb is zeer matig. Litouwen spant toch wel de kroon wat dat betreft, want hun liedje getuigt van arrogantie en chronisch gebrek aan zelfkennis.

avatar van Ali Chemicali
Ik vind het songfestival altidj heel slecht, maar toch vind ik het leuk om te kijken. Ik weet wel wat ik het allerergst van het songfestival vond allertijden. Deane uit Bosnie en Herzegovina met Music is What I Want. Dat liedje een dusdanig hoor homo-gehalte en zijn uitspraak al Music is what Ie want. Twe erg voor worden, maar wel grappig

avatar van Justinx
Oooh jonge jaa dat weet ik nog, wat een schamende vertoning was dat zeg! Te erg voor woorden gewoon.

Ali Chemicali schreef:

Je bedoelt Deen met In the Disco mag ik aannemen?

Ik vond dat ook vreselijk. Maar juist omdat het gay-camp-gehalte daar zo enorm hoog lag, kon ik het nog enigszins grappig vinden.

N.a.v de cd maar eens een top 10 samengesteld (in de vorm van de bekende puntentelling).
Meestal wijzigt er op de avond zelf altijd nog wel wat, omdat het live on stage vaak heel anders is (lees: nog slechter).

Ieder jaar is het niveau vreselijk, maar dit jaar zitten er voor mij eigenlijk maar heel erg weinig nummers bij die ik enigszins te pruimen vind. Een top 10 viel dus niet mee (en Nederland laat ik er dan maar even buiten, alhoewel ik die ook maar erg matig vind).

12 Finland
04 Cyprus
03 Zweden
02 Moldavië
01 Oekraïne

Wat, doet Las Ketchup mee?????? Ik krijg nog steeds stuiptrekking als ik die ene zomerhit van hun hoor.

avatar van Justinx
Vorig jaar bleek hun blijkbaar zo goed te bevallen, dat de dames ook deze keer weer van de partij zijn.

Justinx schreef:

Dit is hun eerste keer hoor: vorig jaar was het Son de Sol met (dat weer wel) een nummer dat erg op de Ketchup Song leek.

Dit jaar weer veel oudgedienden las ik. Kanshebber Anna Vissi van Griekenland heeft in 1980 en 1982 al eens meegedaan, Carola uit Zweden in 1983 en 1991 (won ze) en Fabrizio Faniello uit Malta in 2000.

Ik ga het Shakira-achtige nummer van Oekraïne steeds leuker vinden, die mag wel een paar plaatsen omhoog in mijn top 10
Absolute favo's blijven Finland en Griekenland voor mij.

En voor de liefhebbers: er is momenteel een K.O. gaande in het forum.

aERodynamIC schreef:

De groep Son de Sol bevatte de dames van Las Ketchup

avatar van Marki_san
Niet waar, dat waren totaal andere personen (kijk maar in de cd Boekjes)!!!

Kleine update voorafgaand aan het festival zelf (daarna volgt de definitieve volgorde wel van mijn top 10 uit de finale).

12 Finland
01 Moldavië

Mojo Pin
Jammer dat Alf Poier niet meer mee doet

avatar van starbright boy
(voorspelling van de 10 die doorgaan: Belgie, Monaco, Rusland, Turkije, Oekraine, Finland, Litouwen, Zweden, Estland, Bosnië, kijken hoeveel ik er goed heb) en nee, ik ben bang dat Treble het niet redden gaat.

Litouwen!? Dat ga je toch niet menen he

obsessed schreef:
Litouwen!? Dat ga je toch niet menen he

Jawel hoor, het was niet mijn smaak, maar een voorspelling.

Maar ik heb dus gelijk gekregen. 7 uit 10, niet slecht al zeg ik het zelf. Macedonië en Ierland heb ik last minute doorgestreept, alleen Armenië vond ik een enorme verrassing. En geen Belgie, Monaco en Estland dus.

Dan is het toch wel erg droevig gesteld zou ik zeggen.

avatar van starbright boy
Je gaat toch niet zeggen dat dat als een verrassing komt? "droevig gesteld" is het altijd al geweest, part of the fun.