Eurovision Song Contest Athens 2006 (2006)

Griekenland
Label: EMI

1. Jenny - Sense Tu (Andorra)
  2. Luiz Ejlli - Zjarr E Ftohte (Albania)
  3. Andre - Without Your Love (Armenia)
  4. Hari Mata Hari - Lejla (Bosnia and Herzegovina)
  5. Kate Ryan - Je T'Adore (Belgium)
  6. Mariana Popova - Let Me Cry (Bulgaria)
  7. Polina Smolova - Mum (Belarus)
  8. Six4one - If We All Give a Little (Switzerland)
  9. Annet Artani - Why Angels Cry (Cyprus)
  10. Texas Lightning - No No Never (Germany)
  11. Sidsel Ben Semmane - Twist of Love (Denmark)
  12. Sandra Oxenryd - Through My Window (Estonia)
  13. Las Ketchup - Bloody Mary (Spain)
  14. Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland)
  15. Virginie Pouchin - Il Est Temps (France)
  16. Daz Sampson - Teenage Life (UK)
  17. Anna Vissi - Everything (Greece)
  18. Severina - Moja Stikla (Croatia)
  19. Brian Kennedy - Every Song Is a Cry for Love (Ireland)
  20. Eddie Butler - Together We Are One (Israel)
  21. Silvia Night - Congratulations (Iceland)
  22. LT United - We Are the Winners (Lithuania)
  23. Vocal Group Cosmos - I Hear Your Heart (Latvia)
  24. Dance-Severine Ferrer - La Coco (Monaco)
  25. Arsenium, Natalia Gordienko en Connect-R - Loca (Moldova)
  26. Elena Risteska - Ninanajna (F.Y.R. Macedonia)
  27. Fabrizio Faniello - I Do (Malta)
  28. Treble - Amanbanda (The Netherlands)
  29. Christine Guldbrandsen - Alvedansen (Norway)
  30. Ich Troje - Follow My Heart (Poland)
  31. Nonstop - Coisas de Nada (Portugal)
  32. Mihai Traistariu - Tornero (Romania)
  33. Dima Bilan - Never Let You Go (Russia)
  34. Carola - Invincible (Sweden)
  35. Anzej Dezan - Mr. Nobody (Slovenia)
  36. A. Sibel Tuzun - Super Star (Turkey)
  37. Tina Karol - Show Me Your Love (Ukraine)
avatar van musicfriek
En Nederland dus ook niet?

Edit: YES!!!!!

DutchViking
Litouwen vond ik echt waardeloos. Een heel simpel nummer met als dieptepunt de simpele teksten. Met de andere nummers die door zijn gegaan, kan ik wel leven.

Leuk ook dat Ierland door is. Ierland hoort trouwens ook gewoon op een songfestival. Er is geen enkel land dat zo vaak gewonnen heeft en daarnaast springen hun nummers er vaak in positieve zin uit op zo'n festival.

De inzendingen van Bosnië en Rusland spraken me ook wel aan. Favoriet nummer voor mij was (en is) toch wel Hardrock Hallelujah van Finland.

Wat Nederland betreft, vind ik het niet erg dat Treble niet van de partij zal zijn. Het nummer was gewoon te zwak en als ik in het buitenland zou bellen, had ik zeker niet voor dat nummer gekozen. De Belgische inzending vond ik beter, maar sprak mij ook niet echt aan.

Voor komende zaterdag zijn Finland en Denemarken mijn persoonlijke favorieten.

avatar van sq
sq
Jammer dat Polen niet door is.

Ik vond Amambanda (als één van de weinigen kennelijk) wel een leuk nummer. In ieder geval 1 van de 10 besten vanavond. Finland vond ik verreweg het leukst, lekker over-the-top, en tenminste gewoon zelf gespeeld.

En nja, misschien is Litouwen geen verrassing, maar ik vond het gewoon echt heel heel erg

avatar van titan
titan (crew)
Inderdaad dieptriest dat Litouwen door is, maar we weten natuurlijk al ruim 30 jaar dat kwaliteit niet het belangrijkste criterium is. Het zijn zo'n beetje wel de landen die ik bij de eerste 10 had verwacht. Alleen Ierland, Armenië en dus Litouwen verrasten me. Opvallende afwezigen bij de finale vind ik België, Estland en IJsland.

Treble terecht niet door: wat een matige vertoning. Flets en totaal niet knallend.
Een beetje heen en weer rennen tussen tig trommels en 100 keer Amanbanda roepen is gewoon niks.
Polen en België niet door verrasten mij dus ook.
Litouwen? Blijkbaar hoort er telkens 1 nummer bij te zitten wat echt totaal te debiel voor woorden is.

DutchViking
Litouwen was inderdaad heel slecht, ik ben benieuwd waar ze hun finaleticket aan te danken hebben, want in muzikaal opzicht was het echt waardeloos. IJsland vond ik ook enorm tegenvallen, erg zwak nummer en de podiumpresentatie van de zangeres beviel me ook al niet. Terecht boe-geroep na afloop en terecht uitgeschakeld.

avatar van starbright boy
Had ik ook bij Treble. Wat klonk dat ineens vlak en flets. Als een "ik ga even thee inschenken"-nummer, ben bang dat Europa dat massaal gedaan heeft. Los nog best aardig, maar in de context van het festival viel het nogal weg.

avatar van starbright boy
Litouwens nummer was volgens mij vooral een uiting van frustratie na ze met een gewoon nummer vorig jaar laatste in de halve finale waren. Beetje van "laten we iets volkomen idioots insturen en kijken wat er dan gebeurt".

En het finaleticket hebben ze te danken aan opvallen.

En kijkend naar wat door gaat: veel Baltisch, Scandinavisch en Oostblok. Alleen Ierland viel daarin op.
Turkije was te verwachten met alle Turken in Europa die het festival de laatste jaren blijkbaar ontdekt hebben.

Gelukkig is Lordi (Finland) door en ook met Oekranië ben ik tevreden.

avatar van starbright boy
Overigens vind ik van de halve finale Zweden en Oekraine het kansrijkst in de finale. Finland en Bosnie zijn nummers die hoog gaan eindigen, maar niet gaan winnen. Litouwen haalt de top 10.

Kanshebbers in de finale zijn denk ik: Zweden, Oekraïne, Grienkenland en zeker ook Bosnië.

avatar van thyson
Ik hoef mijn post van vorig jaar bitterweinig te veranderen:

"Maar ja, wie ben ik in het Eurovision Song Contest gewoel dat dit jaar [2005, nvdr] een kakafonie was van rotslechte songs, geile deernes (het mag ook wel 's gezegd worden ), misplaatste (politieke) statements maar vooral - we zijn het ondertussen gewend - tonnen vriendjespolitiek."

Vriendjespolitiek en geile deernes (miss monaco!!) waren er weer in overvloed. Evenals die goeie ouwe Belgische ontgoocheling. Dat komt ervan als je de boel helemaal opklopt - nietwaar mijnheer Anciaux.
U hoort het, ik vind zelden mijn muzikale gading in deze liedjeswedstrijd en ik vind die tele-voting bovendien een foute boel. Daarom zou mijn stem - indien stemplicht zou bestaan - dit jaar misschien wel uitgaan naar Litouwen. Een even slecht nummer als de meeste andere maar tenminste nog ironisch opgevat. Een proteststem van het betere soort

Maar als crewmember behoor ik nu toch wel te zeggen: we gaan vreselijk off-topic met z'n allen

avatar van starbright boy
Vind ik niet eigenlijk, Dit vind ik wel de plek om ever het festival te zeveren.

starbright boy schreef:

Ahum, bij andere albums verwijzen we naar het forum collega

avatar van Arno
België inderdaad niet door. Jammer, maar het was wel grappig. De commentatoren op de Belgische tv hadden geen rekening gehouden met een uitschakeling, en toen de tiende naam genoemd was, wisten ze even niet wat zeggen.

avatar van T.O.
Vind dit niet offtopic, het gaat toch hoofdzakelijk over de nummers op dit album?

thyson schreef:
(miss monaco!!)

Beetje jammer dat het nummer weer zwaar ruk was natuurlijk

Ik vond het geweldig: de hele tijd "we are the winners of the eurovision contest" zingen en dan zo'n Van Halen-synth in het refrein en een leipe solo op viool Jammer dat die festivalfiguren als Cornald Maas dat weer niet kunnen hebben, wat meer zelfrelativering mag best wel.

avatar van Reinbo
Litouwen RuleZ (Samen met Finland)

En die van Ukraine was wel lekker. Jammer dat Polen en IJsland niet door zijn. En Rusland hij zal Corne Maas wel gepijpt hebben, want die was zo enthousiast.

Dat Litouwen er door is is één van de tientalle zwarte vlekken ( hoe simpel ; oppervlakkig , inhoudsloos en irritant kan een lied zijn ? ) op dit festival en toont dat het puur een poppenvertoning is geworden. PS: Ierland was vals , dus ook onverdiend finalist. Turkije was gewoon barslecht .... Voor de rest valt die top 10 mee (Lodi was best aardig) maar door de vorige 3 door te laten is het niveau toch "weer" duidelijk gedaald. Je kan natuurloijk de finale weer paaltsen in buurland-stem-opzicht. Dat België er niet bij is is ergens te begrijpen vanwege " te weinig eruit springen" maar anderzijds had het toch zeker een finaleplaats verdiend. Vond Armenië ook wel iets hebben , als ik goed zit , dat was dat lied over love met de man met de paardenstaart en ook in de finale ...

Mojo Pin
Litouwen was echt geweldig. Vooral toen die Eddie Hitler look-a-like als een gek begon te dansen

Wat is er geweldig aan een randdeviel in kostuum zien te dansen op een achterlijk wijsje.

Na gisteren zal ik mijn top 10 enigszins moeten gaan wijzigen, omdat Polen er bijvoorbeeld niet meer bij zit.
Na het festival dan maar de definitieve top 10 (lijstjes lijstjes lijstjes ):

03 Moldavië
02 Roemenië
01 Ierland

sn@ke schreef:

Alles. Het is weer eens wat anders, hè.

Litouwen was juist geweldig! We are the winners of Eurovision! We are we are we are!

Hahahaha, inderdaad, fantastisch!!!!!!!

Litouwen & Oekraine zijn mijn favorieten!

*Laura*
Litouwen, Ijsland en Finland waren ontzettend leuk! Het liedje van Bosnië vind ik echt prachtig, maar ook Zweden kwam sterk voor de dag.

Mijn uiteindelijke top 10 over de finale avond (kalisperma allemaal ):

12 Finland (vanaf het het prille begin al mijn favoriet )
10 Bosnië-Herzogovina
04 Zweden
03 Roemenië
02 Ierland
01 Rusland

Was dat telefoonnummer van Saki Souvlaki nu 696969?