Eurovision Song Contest Athens 2006 (2006)

Griekenland
Label: EMI

1. Jenny - Sense Tu (Andorra)
  2. Luiz Ejlli - Zjarr E Ftohte (Albania)
  3. Andre - Without Your Love (Armenia)
  4. Hari Mata Hari - Lejla (Bosnia and Herzegovina)
  5. Kate Ryan - Je T'Adore (Belgium)
  6. Mariana Popova - Let Me Cry (Bulgaria)
  7. Polina Smolova - Mum (Belarus)
  8. Six4one - If We All Give a Little (Switzerland)
  9. Annet Artani - Why Angels Cry (Cyprus)
  10. Texas Lightning - No No Never (Germany)
  11. Sidsel Ben Semmane - Twist of Love (Denmark)
  12. Sandra Oxenryd - Through My Window (Estonia)
  13. Las Ketchup - Bloody Mary (Spain)
  14. Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland)
  15. Virginie Pouchin - Il Est Temps (France)
  16. Daz Sampson - Teenage Life (UK)
  17. Anna Vissi - Everything (Greece)
  18. Severina - Moja Stikla (Croatia)
  19. Brian Kennedy - Every Song Is a Cry for Love (Ireland)
  20. Eddie Butler - Together We Are One (Israel)
  21. Silvia Night - Congratulations (Iceland)
  22. LT United - We Are the Winners (Lithuania)
  23. Vocal Group Cosmos - I Hear Your Heart (Latvia)
  24. Dance-Severine Ferrer - La Coco (Monaco)
  25. Arsenium, Natalia Gordienko en Connect-R - Loca (Moldova)
  26. Elena Risteska - Ninanajna (F.Y.R. Macedonia)
  27. Fabrizio Faniello - I Do (Malta)
  28. Treble - Amanbanda (The Netherlands)
  29. Christine Guldbrandsen - Alvedansen (Norway)
  30. Ich Troje - Follow My Heart (Poland)
  31. Nonstop - Coisas de Nada (Portugal)
  32. Mihai Traistariu - Tornero (Romania)
  33. Dima Bilan - Never Let You Go (Russia)
  34. Carola - Invincible (Sweden)
  35. Anzej Dezan - Mr. Nobody (Slovenia)
  36. A. Sibel Tuzun - Super Star (Turkey)
  37. Tina Karol - Show Me Your Love (Ukraine)
avatar van Kos
Kos
Wat een ellende was dit weer . Echt wansmaak.

Mijn uiteindelijke top 10 (eigenlijk alleen met landen uit de halve finale omdat ik de finale niet gezien heb op een paar korte stukjes na)

12 Litouwen
4 Finland
3 Griekenland
2 Nederland
1 Monaco

Ben er vast wel een paar vergeten, heb het nu even snel uit het hoofd gedaan.

Kos schreef:
Wat een ellende was dit weer . Echt wansmaak.

Heerlijk! En vooral kijken met z'n allen (oh nee, niemand kijkt naar dat vreselijke festival ).
Niet zo serieus doen en gewoon lol hebben, daar gaat het om. Ook dat kan met muziek.
De overige 363 dagen gewoon weer musicmeter

avatar van Statiegeld
Echt verschrikkelijk. Ik word hier kotsmisselijk van.

Argumenten lijken me niet nodig

DutchViking
Prachtig, dat Lordi gewonnen heeft. Eindelijk een songfestivalnummer dat niet is gaan vervelen (mij niet althans ). Eindelijk ook eens wat anders en dat is nu terecht beloond. Met afstand het beste nummer van deze editie. Alleen de inzendingen van Ierland, Bosnië, Rusland en Denemarken vond ik verder nog wel acceptabel.

Statiegeld schreef:
Echt verschrikkelijk. Ik word hier kotsmisselijk van.

Argumenten lijken me niet nodig

Maar wel kijken: snap ik niks van!

Ik ken genoeg mensen die het niks vinden maar dan ook echt niet kijken en dus ook geen commentaar leveren.
Typisch Nederlands vind ik het om zo lekker te zagen om helemaal niks.
Tip: volgend jaar niet kijken (en dan ook echt aan houden): bespaart een hoop ergernissen

avatar van the viking
Finland en vooral Bosnië vielen mij bijzonder mee,de rest was zoals gewoonlijk bagger ! Toch voor mij het kwalitatief beste songfestival van de laatste pakweg twintig jaar ondanks de aanwezigheid van Paul de Leeuw !

avatar van Kos
Kos
flipsen schreef:
een vet ruig hard rock nummer.

avatar van HiLL
Flipsen geef jij dit echt een 5?

*Laura*
Mijn grote favoriet blijft toch wel dat ontzettend mooie Lejla van Bosnië-Herzegovina.

Pim
Ik vond Frankrijk het mooiste chanson

avatar van The Scientist
Aantal berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > Eurosong 2006, hier over de inhoud van de cd discussieren svp, over het songfestival zelf op het forum.

avatar van Lennonlover
geef mij maar oekraïne, mooie vrouw en tof nummer!

avatar van Epitaph
Lennonlover schreef:
geef mij maar oekraïne, mooie vrouw en tof nummer!

Meer een Shakira imitatie. Dezelfde stem en manier van zingen, ze ziet er wel erg goed uit.

Mojo Pin
Alf Poier

avatar van Justinx
Ik had het Hari Mata Hari van Bosnie en Herzegovina het meer gegunt, die had ten minste een echt mooi nummer!
Componist was Zeljko Joksimovic die 2 jaar geleden mee deed met het nummer Lane Moja, lijkt er ook wel een beetje op. Beide gewoon zulke lekkere nummers!

Diesel
Top 5:

1 Kroatië
2 Turkije
3 Finland
4 Duitsland
5 Macedonië

avatar van The Scientist
weer een zut berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > Eurosong 2006 om de reden een aantal berichten hierboven

Hilarious
Best wel een goed album. Maar niet echt supergoed. Wel een paar leuke songs:

-Dima Bilan [Russia] - Never Let You Go
(super, had van mij mogen winnen, die Dima is heel leuk )
-Daz Sampson [UK] - Teenage Life
(geen liedje dat moet winnen maar was wel eens leuk, vooral die meisjes vond ik goed)
-Kate Ryan [Belgium] - Je T'Adore
(jammer dat België niet door mocht naar de finale, Kate Ryan was nochtans heel goed)
-Lordi [Finland] - Hard Rock Hallelujah
(leve de rock)

Dit zijn voorlopig mijn favorieten.

avatar van Aion
Dat lied van Bosnie-Hercegovina was het enige nummer dat ik ook buiten de muren van Eurovisieland de moeite waard vind/vond. Wel dramatisch van toon, maar daar is op z'n tijd niets mis mee.

avatar van the viking
Als Nederland slim is wat ik betwijfel gezien de inzendingen van de laatste 25 Jaar,zou ik Arjen Lukassen(Ayreon,experimentele rock) is polsen of hij wat voelt voor deelname ! Een keer iets totaal anders dan misbaksels als Treble of Gerard Joling !

DutchViking
Arjen Lukassen of Ayreon zou inderdaad een uitstekende keuze zijn. Dat zal dan ook meteen de beste Nederlandse inzending in jaren zijn.

Alleen jammer dat veel Ayreon-songs vrij complex zijn (ik vraag me dan af of hun song dan blijft 'hangen' bij het songfestivalpubliek ). Toch denk ik ook dat een band als Ayreon wel hoge ogen zou kunnen gaan gooien

Een band als Peter Pan Speedrock (recht toe, recht aan rock 'n roll) zou het denk ik ook goed doen op een songfestival

avatar van starbright boy
Mwaoh, dat geloof ik toch niet echt. Lordi won meer door de gimmick en de show dan door de Rock. PPS is vèèl te weinig theater. En complexiteit werkt ook niet inderdaad. Europa hoort ons liedje twee keer. Geen nummers sturen die je dan nog niet begrijpt.

Trouwens: Gerard Joling deed het heel aardig destijds (top tien).

Mij lijkt de beste formule voor Nederland om een band te sturen als Within Temptation, After Forever of Epica. Deze hebben ook al flink wat fans in andere landen wat al flink wat stemmen oplevert en daarnaast is het vaak muziek die je wel makkelijk oppikt. Lijkt me perfect geschikt voor het songfestival.

Iemand stuurde me het nummer van Bosnië. Mooi nummer hoor!

avatar van the viking
Inderdaad het mooiste nummer van het festival,al mocht Finland er ook zijn !

*Laura*
gerre schreef:
Iemand stuurde me het nummer van Bosnië. Mooi nummer hoor!

Ja hè, ik ben er nog steeds helemaal weg van!

*Laura* schreef:

Ja hè, ik ben er nog steeds helemaal weg van!

Dan moet je ook eens op zoek gaan naar de inzending van Servië / Montenegro uit 2004: Lane Moje, gezongen door Željko Joksimović (die heeft meegeschreven aan het nummer van dit jaar).

avatar van Justinx
obsessed schreef: